Митьо Очите сгащи Жоро Главата да го краде

Георги Славов се опита да метне Митьо Очите
Георги Славов се опита да метне Митьо Очите

Морското страшилище Димитър Желязков, който доизлежава присъда за наркотрафик и пране на пари, си стяга багажа, за да напусне затвора в Белене. Както и досега се е случвало, Митьо Очите излиза тайно от пандиза.

Според клюката, която се носи сред затворниците в Белене, Митьо Очите е платил солиден рушвет, за да бъде пуснат не през септември, а в началото на юли, когато е активният сезон за рекет и наркотрафик на морето. Освобождаването му е въпрос на дни. Димитър Желязков ще бъде пуснат с мотив, че е натрупал отпуски за ползване, а впоследствие адвокатите му ще успеят да издействат да му бъде върнат паспортът и да оформят документите му, че е излежал изцяло присъдата си. Зад решетките в затвора в Белене се мълви и друго – че Митьо Очите е заловил близкия си приятел Жоро Главата в крупни кражби. Наследникът на взривения в асансьор сикаджия Стоил Славов мамел Очите с кокаин, внасян от сливналията Бадема. Дрогата се продавала от дилърите на Димитър Желязков, които твърдели пред наблюдателя Широкия, че заради финансовата криза клиентите се въздържали да ползват кокаин. Всъщност повечето дилъри

Димитър Желязков се закани да смачка Жоро Главата
Димитър Желязков се закани да смачка Жоро Главата

взимали дрогата на по- изгодни цени от Главата.

„Това лайно използва името и авторитета ми, за да се прави на бандит! Забрави кой го оправи, когато изнасили курвите в Поморие”, Пенявел се Очите пред съкилийниците си. Желязков се заканвал да разпитва с детектор на лъжата всичките си хора, с изключение на Янко Гюров – Помориеца, в когото нямал основание да се съмнява.

Според клюката, която се разпространява в ъндърграунда, именно Янко Поморийския уредил залавянето на Николай Киров – Картофа, арестуван миналия петък с още петима дилъри при акция на МВР в Бургас.

Картофа врезе в схема с Главата и предаде патрона си”, шушука се из Бургас. От известно време 27- годишният разбойник започнал да отчита рекордно ниски постъпления от бизнеса с хероин, амфетамини, кокаин и марихуана, и логично били заподозрени от Очите, че работят за Жоро Главата.

По „сливенска” линия Георги Славов опитал да превземе и бизнеса с проститутки в Слънчев бряг и Несебър, но там срещнал отпор от друга групировка, отчитаща се на Марчело Джотолов. Все пак Жоро Главата опитва да пробутва вип – проститутки на богати клиенти, които рекламира даже по еротични журнали.

Докато очаква свободата си и раздаването на правосъдие, Митьо Очите си устройва забавления зад решетките на пандиза в Белене. Официално морският Ал Капоне се води хигиенист – отговорник, но неформално „коли и беси”.
Вместо да се превъзпитава, Митьо раздава правосъдие, налагайки провинилите се пандизчии със специален биволски колан. Самият той наскоро отнесъл наказание от управата на затвора заради интрига, която забъркал. Очите получил забрана да играе футбол.

Друга щуротия, с която несебърският тартор измислил, за да се весели за сметка на по- бедните си съкафезници, била да хвърля цигари във въздуха. Закъсалите за тютюн затворници трябвало да скачат, за да ги уловят. Наградата обаче си заслужавала – победителят получавал цяла кутия цигари.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

един коментар

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.