Биохраните ни са измама, защото почвите в България са отровени! – с видео

биохраниЕто какво каза още българският професор по геология с диплома от Кембридж, Детелин Дачев:
Биопродуктите са наречени „био“, защото се допуска, че са отгледани при нормални, естествени условия, не са обработвани с химически препарати, расли са в чиста почва. Ако има такава, разбира се. Тези плодове и зеленчуци, отгледани в страни като нашата, с планински релеф, трябва да се следят стриктно от проверяващите. Ще обясня и защо:

Примерно, ако някой дойде и ви каже: „Аз съм от село Стойките, Смолянско. Нося ви балкански кашкавал. Той е биокашкавал“. Не бързайте с покупката. Родопа планина трябва да се изследва внимателно. Доказано е, че почвите там са наситени с тежки метали и уранови съединения. „Специалисти“ ще кажат, че тези радионуклиди са в неутрално състояние. И ще излъжат, защото няма такова неутрално състояние. Има растения и билки, които поглъщат отровните химически елементи. После овцете ги пасат, дават млякото… то пък става сирене, кашкавал…
Родопският тютюн е най-голямата измама. Казват, че бил страхотен. Е, може да е супер качество, но съдържа плутоний, и то от същия плутоний, с какъвто отровиха Литвиненко преди година. Тютюнът поглъща здраво химически елементи. Като него са и био продуктидоматите.
Доматите идват у нас от Южна Америка. Те се култивират от индианците. В узрелия червен домат не се натрупват вредни вещества. Това растение не поглъща нитрати. Нитратите са в тиквичките, доматите, кратуните… Доматите концентрират металите в стъблата си, в листата си. Те са опасни. Пшеницата и царевицата са неутрални растения, те не приемат отровите. Това ги прави изключително полезни и здравословни. Отровите от почвата се натрупват и в месото на добитъка, който пасе. Нямаме гаранция за нищо. Запомнете, истински биологични продукти у нас няма. Обратното звучи несериозно. Ще ви дам една карта, на която ясно се вижда кои са силно замърсените от метан райони в страната. Не съм сигурен, че в тях се прави истинско биомляко. Имам предвид района на Кърджали, Бургас и на юг от Бургас, Враца, Монтана, Пирдоп, Златица, Перник, София, особено в частта на Кремиковци, био хрании така нареченото Продава се мляко от с. Мало Бучино, Пернишко. Било екомляко. Ама как ще е такова, като наблизо е изстиналият вулкан на Люлин планина. Знае се, че вулканите съдържат различни видове вредни метали, в това число и олово.
България е планинска страна. Допреди 20 години заводите се строяха на плодородни места. Сравнително чиста е долината на река Струма, Рила планина, Кюстендилско, Трънско, макар че и там има замърсени зони. Истински мор за населението е почвата в Монтанско и Врачанско, където дори има и живак. Изводът ми е: Биопродукти в България няма и не може да има!
С уважение: Професор Детелин Дачев, преподавател в Минно-геоложкия университет „Св. Иван Рилски“.

Търговците се надпреварват да ни предлагат всякакви биопродукти, но истината е, че в България биохрани няма и няма как да има, защото почвите ни са отровени! ВИЖ ВИДЕОТО:

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

2 коментара

  1. Аз по смешна статия от тази не съм чел. Може поне малко да се информирате какво значи био продукт, как се сертифицира и на какви изисквания трябва да отговаря. какво общо има това видео с био продуктите?

  2. Затова ли плъзнаха разни служители, за да мерят проби за водите, почвите? Ами как ще е чисто, след като дори производителите хвърлят пестициди на кило, за по-висок добив, след като военни пробват химични оръжия навред, след като от самолети се пръскат отрови и пестициди, след като химични терористи си правят експерименти по цял свят? Отделно останалите отрови… Ами то е чудо, че сме живи още, ти за чистота говориш? ЧИстота беше, преди, когато бяха само Адам и Ева. После започна ада… И скоро няма да приключи каквито и екопростотии да пишат някъде. Защото луд, умора няма! А луди има поне 100 милиона по света и у нас и повече. Бих казал няколко милиарда…. А за другопланетни пришълци да не говорим …и те идват и кой ги знае какво правят? Нема оправия този свят. Затова ще си пия млекцето ако ще да не е от екозона. А лукавите родни „родолюбци“ на власт, плюс Краля-Соллей-Сънни-Сун-Солл…. защо не споменаха, за съдържанието на атмосферата след пристигането на отровен облак от Фукушима към България? Повториха медийното затъмнение както при соца БКП-мафията на постовете тогава с Чернобил… същите лукави твари са май? Защо?

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.