Скандално! Полицейски шеф продава мъртъвци на имотната мафия!

полицай измамиШефът на столичния полицейски участък „Средец“ Иван Атанасов доказано е сътрудничил на арестуваната адвокатска верига за измами с апартаменти в София. В момента с полицейския шеф, който трябвало да пази от лошите едни от най-сладките райони на столицата, се занимава отдел „Вътрешна сигурност“ на МВР.
Иван Атанасов измислил неособено елегантна схема да снабдява с важни данни заключените семейство адвокати Константин Томов и съпругата му Иванка, арестувани съответно през януари и април тази година.
След закопчаването на жената на 26 април МВР даде подробна информация за акцията, при която е разплетена цялата схема за отнемане наа апартаменти на покойници и психично болни с фалшиви документи, удостоверения за наследници и смъртни актове.
В съобщението обаче бе пропуснат факта, че кантората им е била на ул. „Раковски“, точно до сградата на участък „Средец“, бившето „Транспортно следствие“, където ръководител е Иван Атанасов. Районът му е част от Първо РПУ, но именно в него влизат някои от най-сладките парчета от София, които са в идеалния център на столицата.
Ролята на полицейския началник, който е в МВР системата от средата на 90-те години била да кара разни новобранци да отварят от свое име данни за „интересни“ на адвокатите умрели бабички и дядовци в полицейския така наречен БДС.
Този масив с данни показва веднага за всеки има ли наследници и роднини, кои са те, личнитее им данни и т.н. После се изработвали фалшивите документи, с които апартаментите или се завещавали, или прехвърляли на някой правилен човек. Разбира се, наглеците работели и с живи хора, така че – по полицейска информация – поне три семейства останали на улицата, след каточенгета престъпления били ужилени.
Понеже споменатата компютърна система е така направена, че помни кой кога е влизал и от какво се е интересувал, за разследващите не било проблем да стигнат до Атанасов, като поразпитали нещо неподозиращите му по-млади подчинени.
Които просто изпълнявали заповеди да правят справки по негово нареждане, уж от оперативен интерес.
Интересно е, че „мозъкът“ на схемата, адвокатът Константин Томов също е бил ченге. Не се издигнал особено в йерархията, бил постови пред посолствата навремето, когато там пазеше полицията, а не жандармерията. Но се предполага, че може би от тогава познава Атанасов.
Макар и два месеца след ареста на адвоката, полицаите иззели от дома и кантората му лични карти, саморъчни завещания, преписи-извлечения от смъртни актове, удостоверения за наследници, печати на различни държавни институции и електронни варианти на документи. Според запознати полицейският шеф бил от Сливен, но доста бързо напреднал финансово и вече живеел в собствен апартамент зад „Била“ на ул. „Опълченска“ в столицата.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

един коментар

  1. Що не видят куките, как е закупил въпросния имот до Била, има бая пикантерии и ако се разрови човек,ще му образуват още едно дело, тъй като по същия начин е взел имота от затворник.

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.
Въведете кода за проверка: *