Човешки скелети изскачат в центъра на София! – с видео

ostanki
скелети в метрото

Skandalno.net Скелети, старинни монети, останки от някогашни сгради и улици изскачат при разкопките за метрото. Историята на София изплува с всеки изминал ден. Археолозите са във възторг, а иманяри се усукват и търсят начин да се доберат до находките.

metro1
първа копка... към отминали цивилизации

Според историците, най-любопитното е, че центърът на днешна София напълно съвдапа с този на римска Сердика. В правоъгалника между ЦУМ, „Шератон”, министерски съвет и президенството, преди хиляди години пак са се намирали най-важните сгради, от които се е управлявал града. В непосредствена близост до древния административен център на Сердика, се намирал и тузарския квартал. Археолозите очакват да открият скъпи предмети, принадлежали на римските богаташи.

Освен този исторически пласт, има и друг- от османското робство. Почти пред вратата на ЦУМ са открити останките на православен храм. А близо до „Шератон” са разкрити следи от гостоприемница, отново от епохата на турското робство.

В богатият на находки участък, бе разкрита и не много приятна картина- некропол. Черепи и кости на хиляда години изскачат постоянно за ужас на суеверните работници и радост на археолозите.

Друга енигма, която историците се надяват да види бял свят, е легендарният тунел под взривения мавзолей. Тунелът свързва бившия партиен дом с гробницата на Георги Димитров.

Целият квадрант с безценните открития е ограден и строго пазен. Работниците се проверяват след края на трудовия ден, за да не задигнат някоя монета. Древните находки ше бъдат изложени в метростанцията, след като тя бъде изградена.

Тайните на София изплуват! ВИЖ ВИДЕОТО:

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

един коментар

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.