В колата при Гунди и Котков имало трети човек – с видео

Котков и Гунди
Котков и Гунди

В колата, с която великите футболисти Гунди и Котков загиват в прохода Витиня на 30 юни 1971 година, е имало трети човек. Той също умира на място. Сензационното разкритие направи дъщерята на Никола Котков – Мария. Тя разказа, че човекът е бил съвсем случаен, качен от футболистите на автостоп на бензиностанция преди Витиня. gundiВластта навремето прави всичко възможно за да прикрие смъртта на третия човек, за дда не се шуми още повече около трагедията. Погребението на футболистите, което събира хиляди в София, стряска тогавашните властници. Те са ужасени, че енергията на множеството може да се насочи срещу комунистическия режим.
На вдовицата на Гунди – Величка Маркова, е забранено да лепи некролози и да прави панихиди.

Уникална снимка: Жестоката катастрофа при Витиня, отнела живота на двамата велики футболисти и анонимния военен
Уникална снимка: Жестоката катастрофа при Витиня, отнела живота на двамата велики футболисти и анонимния военен

Съпругата на Никола Котков – Катя, която днес живее на брега на Дунава в село Бъзовец, на няколко километра от Лом, потвърди, че след кончината на съпруга й, жената на третия човек я е потърсила по телефона. Катя била толкова смазана от инцидента, че побеляла само за няколко часа.
Отклонила поканата за разговор. Дори се държала малко грубо. За което не може да си прости и досега.
Единственото, което запомнила от разговора е, че жената споменала, че живее в столичния квартал „Дружба“.
За неизвестния мъж научила, че бил военен. Разследване доказа, че в зверската катастрофа във Витиня наистина е имало още

Никола Котков с дъщеря си Мария
Никола Котков с дъщеря си Мария

една жертва. Версията се е разпространявала сред феновете още преди 40 години. Отделни информации дори се промъкнали във вестниците.
„Най-вероятно семейството на военния е било принудено да замине за чужбина. Чували сме, че на вдовицата на военния е била платена крупна за онези години сума, за да не си отвори никога устата. Няма логика следите на фамилията да са изчезнали.
Още повече, че за случая се разшумя. Все някой щеше да се обади, ако не беше сключил позорно споразумение с тогавашната комунистическа власт“, коментират ветерани и запалянковци на „Левски„.

Виж балада за Гунди и Котков! ВИЖ ВИДЕОТО:

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

един коментар

  1. Ами до сега не вярвах много в тази история ,но май ще повярвам .Преди 5 години бях на квартира в Дружба-1 .И тогава хазяйката ми каза че мъжът и пътувал с Гунди и Котков и така е загинал в катастрофата. Казали и да си мълчи ,иначе лошо за нея ,помислих че е превъртяла и не и обърнах внимание до днес .Май историята е истинска…

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.