Грандиозна кражба в М-Тел – с видео

дваПроблем след проблем преследват мобилния оператор М-тел. След драмите със закъсняващи и объркани сметки, медиите разкриха и едни 10 млн. евро, изчезнали в офшорка. Това гласят сензационни публикации в медиите.
10 млн. евро комисионна от сделката по закупуването на кабелните оператори „Мегалан” и „Спектър нет”от Аустрия телеком, собственик на М-Тел през 2010 г. , се губят в офшорни сметки в Кипър. Това научил столичен вестник от източници в службите, които разследват финансови престъпления. Всъщност, реалната цена на сделката била 72 млн. евро, но въпросните 10 млн. били взети заради раздутите изкуствено придружаващи сделката разходи.
Столичният вестник помести информацията, че при закупуването на мрежи с 89 000 абонати, М-Тел се е изръсил с огромната сума от 72 млн., което прави малко над 800 евро за абонат.

Иво Прокопиев
Иво Прокопиев

Експерти в бранша коментират, че тези пари не могат да бъдат избити за десетилетия напред.
В основата на сделката за милиони около „Мегалан” и „Спектрум нет” стояло желанието на избягалия в чужбина Иво Прокопиев да спаси бизнеса си, защото държеше 50% от Спектрум нет. Освен това на практика М-Тел се явява най-влиятелния рекламодател на в.”Капитал”, който се смята за водещ в бизнеспресата.
Видеото съдържа нецензурни изрази и не се препоръчва на лица под 16 години! ВИЖ ВИДЕОТО:

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

един коментар

  1. Аз ще повярвам само ако видя изявление на „службите“ които ги разследват, а на „столичен вестник“ който е абсолютно безименен и неизвестен за мен, след скандалите с флашките, вече не вярвам.

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.
Въведете кода за проверка: *