Затвор заплашва рушветчийката Васа Ганчева

podkupДо шест години затвор може да получи хваната с подкуп Васа Ганчева. Тв. коментаторката вече е уволнена от в-к „Уикенд”, където водеше своя рубрика. Споровете дали срамната й постъпка е престъпление или не e, обаче продължават.

В предаването „Съдебен спор”, което заложи капана на тв.легендата, адвокат Искра Онцова заяви, че Васа Ганчена е невинна според Наказателния кодекс, тъй като е била автор на хонорар и не се води длъжностно лице.

Главният редактор на e- vestnik.bg, журналистът Иван Бакалов, след своя справка с юрист, обаче категорично опровергава присъдата на Искра Онцова. По смисъла на член 93 от Наказателния кодекс, Васа Ганчева е длъжностно лице . Според формулировка, длъжностно лице е всеки, който изпълнява на заплата или безплатно, вид работа, свързана с „пазене или

Маската на блюстителката на морала падна
Маската на блюстителката на морала падна

 управление на чуждо имущество”. Според друг текст от НК – чл.225 а – всеки, който извършва определена работа за юридическо лице, не може да иска или да приема някаква облага, за да извърши дейност, която е извън служебните му задължения. Наказанието е до шест години лишаване от свобода и глоба до 20 000 лева.

Първоначално Васа Ганчева се опита да отхвърли обвиненията в подкупност и заяви, че Иван и Андрей са й спретнали смешен компромат. Дори са закани да съди опосумите за клевета ! След излъчването на скандалните записи обаче, направени със скрита камера , тв.критичката се скри от света и не отговаря на обаждания.

Жалко щеше да бъде, ако наистина Васа Ганчева някога е била авторитет в журналистиката, за което нахално претендира цял живот. Но не е.  Истината е, че тя е поредното доказателство за лицемерието на едно поколение, което проповядва   висок морал и ценности, но никога не е допринесло с нищо за тях. Защото се продаде на комунистическото статукво и доволно плюскаше от държавната софра, без мисълта да остави нещо след себе си. Васа Ганчева е от онези бездарници от  соца, които след промените, се опитаха да задължат хората да ги уважават. Времето обаче свали маската на фалшивата морализаторка.  

Мнението на едни от най- добрите български журналисти за казуса с рушвета на Васа. ВИЖ ВИДЕОТО:

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.