Шок в Подземния свят: КРАДЕЦ № 1 В БЪЛГАРИЯ – АГЕНТ НА МВР! Виж Тук:

Михаил Николов – Кривия е банков обирджия № 1 на България

Крадец № 1 в България Михаил Николов, известен като Мишо Кривия, е бил всъщност таен агент на МВР. Това сензационно разкри пред Skandalno.net наш източник от престъпния свят. Той се кълне, че преди години е видял с очите си служебна карта от спец. служба към Министерство на вътрешните работи със снимка на Николов и името му.

И за да не остане съмнение, че това е фалшификат, картата е показана на него и още няколко лица от самия Мишо Кривия. Това е станало по време на пиянска оргия във вила близо до Перник. Действието на бандита е направено с цел да се изфука, че е недосегаем. Проверка на Скандално.нет не можа да докаже с категоричност дали наистина Михаил Николов е агент на службите. Ако е такъв, той би трябвало да е щатен, щом разполага със служебен документ.

Бивши служители на ГДБОП разкриха пред наш репортер, че наистина имало данни за съпричастност на Николов към ведомството на антимафиотите. Според тях вербуването на Кривия е станало преди повече от 15 години и той се е водил в графата на „особено ценните сътрудници“. Благодарение на негова информация е имало много реализирани акции срещу престъпници.Пак според неофициална информация той е бил зачислен като агент от полицай на име Р. Сучев. Въпросният е работел в ключовия сектор „Терор“ в ГДБОП. Изритан е от там заради нерегламентирани връзки с мафията.

В края на 90-те години на миналия век за полицей Сучев се твърди, че е взел подкуп от 250 хил. долара, дадени му лично от известен ромски политик. Парите са били дадени, за да се провали разработка срещу циганина.

Срещу ченгето са били образувани десетки проверки заради постъпили сигнали в МВР, че бопаджията върши престъпления. Преди да отиде в тогавашната НСБОП Сучев е работил в сектор „Кражби“, а преди това в едно от столичните районни управления. Кариерата в софийската полиция се развивала шеметно. Ченгето сам се хвалил на колегите си в НСБОП, че бил изключително близък със СИКаджийския бос Поли Пантев.

Източници на Скандално.нет от средите на антимафиотите твърдят, че именно по предложение на Р. Сучев Поли е направен нещатен сътрудник на службата.

Ченгето-бандит е взимал пари от столични наркодилъри, за да ги предпазва от арести. За периода си на работа в структурите на полицията от рушвети е спечелил минимум 1 млн. лв., пресмятат негови бивши колеги. Ползвал се е с подкрепата на прекия си шеф, който също после е изритан от МВР позорно.

Много факти говорят, че Михаил Николов – Кривия случайно или не е бил с привилегировано отношение от службите. Още от времето, когато беше ученик на ментора си Йордан Цонков – Джиджи, та до ден днешен, кариерата на крадеца върви само нагоре. В единствения случай, когато все пак бе арестуван, той излезе бързо-бързо на свобода.

Митичният обирджия Джиджи научил Кривия на мурафетите на обирджийския занаят

За Михаил Николов се говори, че има спестени 15 млн. лв., като това е само в кеш. В тайни сейфове в България и чужбина, човекът, който беше дясната ръка на Йордан Цонков – Джиджи е скътал и килограми злато и диаманти. Всичкото това имане той е натрупал от близо 20-годишната си супер кариера на крадец. За него се знае, че няма дом или сейф, в който да е поискал да влезе и да не е успял, независимо как се охранява.

Обирите, в които Мишо Кривия е участвал, са над 500. За всичките си апашки набези обаче изпеченият крадец няма нито една присъда. Автопаркът му е за близо 1 млн. лв. Кривия разполага с лимузини, Мерцедес, БМВ, Ауди, Бентли, джипове, Рейндж Роувър…Нито един от тях обаче не е на негово име. А когато ги ползва, винаги е с шофьор. Ако сам реши да кара кола, задължително сяда в скромен автомобил, който не бие на очи.

Публична тайна е, че Михаил Николов е най-големият специалист в България по изпразването на трезори. Кривия и бандата му бяха сгащени един-единствен път. Засечката стана на 1 юни, 2011 г. Тогава антимафиоти предотвратиха обир на трезора на ДСК в центъра на София на пл. Ал. Батенберг. В ареста попаднаха и аверите му Венци Фитила, Венци Лисицата, Николай Куфара, Русия, Малкия, Пешо Крадеца, Сашо Кюстендилеца, Любо Гъзаря, Весо Заека, Стоян Мозъка, Илиян Хрътката и Големия Куман.

Крадците започнали подготовката за атаката в 23 часа предишната вечер. Като за начало чевръстите апаши заглушили охранителната техника. Специалната джаджа се намирала в две таксита, които стратегически били паркирани наблизо. В едното имало и апаратура за подслушване на честотите на полицейските радиостанции.

Точно в момента, в който цялата група престъпници от 10 човека направила опит да влезе в трезора, където по това време е имало сума от 1.5 млн. лв., ченгетата ги изненадали неприятно.

Мишо Кривия и хората му престояха в ареста едва няколко месеца и намериха бърз път към свободата си. Както обикновено става в България, те се измъкват с до болка познатия мотив „липса на достатъчно годни за съда доказателства“.

Бандата на Кривия върлува из банковите трезори на страната цяло десетилетие

Година и половина по-късно групата на Кривия пак атакува ДСК. На 9 декември, 2012 г. авер на Кривия , брат му Александър Николов и още двама техни помагачи думнаха клон в столичния квартал Красно село. По тъмно те влязоха там и изпразниха 8 трезорни касетки. От влизането на престъпниците до излизането им, цялото действие се е разиграло точно за 30 мин. В една от похитените касети е имало документи, пари и злато на известен столичен прокурор. Той даже не подал жалба за липсващите суми, тъй като парите били събрани от рушвети, а не от мизерната заплата…

Преди две години чевръстият Михаил Николов удари трезора на банка „Пиреос“ на бул. Черни връх в София. В първата седмица на юли, 2015 г. от този клон на банковата институция по мистериозен начин изчезнаха над 150 хил. лв. от трима клиенти. Той се намира до ресторант „Кошарите“ и до сграда на спец. агентите от ДАНС, което по никакъв начин не притесни крадците.

ВИЖ ВИДЕОТО:

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *