Убитият в Борисовата Георги звъннал на приятелката си: „Намушкаха ме“! Убиецът Йоан Матев изключен от елитно училище заради отсъствия! Виж Тук:

Йоан Матев, който закла 15-годишния ученик Георги Игнатов в „Борисовата градина“ е изключен от елитно училище заради натрупани неизвинени отсъствия, алармира пред Скандално.нет близък до семейството на убиеца. Преди години родителите – граничният полицай Ивелин Матев и журналистката Сребрина Гаджева записали по-големия си син, роден на 16 септември, 1997 г. в частното немско училище „Ерих Кестнер“ в столичния кв. Люлин.

Йоан Матев

За удоволствието да му дадат добро образование майката и таткото плащат по 4500 евро на година. По-малкият брат, роденият на 20 октомври, 1998 г. Марсел също е записан в елитното частно школо. За беда на родителите обаче и двамата са изключени вкупом, макар и по различни причини.

Баткото Йоан си заминал за натрупани отсъствия, докато на Марсел посочили вратата за арогантно поведение към преподаватели и съученици, отсече информаторът ни.

Техни съученици от онова време си спомниха, че двамата не могли да се похвалят с никакви успехи в класната стая. Особено зле в усвояването на материала бил Марсел, който отчайвал родители и учители с незаинтересоваността си към уроците. Времето в „Ерих Кестнер“ е поне две години преди Йоан да извади нож и да го забие в сърдечната област на 15-годишния ученик от Националната търговско-банкова гимназия Георги Игнатов.

Убитият в Борисовата градина Георги Игнатов

Риторичен въпрос е откъде родителите са имали общо 9 хил. евро на година само за таксата на децата си в частното школо, известно както с елитното си образование, така и с перфектната база, която възпитаниците му ползват, вдига рамене източникът ни.

По думите му, произходът на парите трябва да се търси около професията на бащата- граничния полицай Ивелин Матев, който в момента се труди на ГКПП „Калотина“. В родното им село Кокаляне спрягат семейството като доста заможно, обитават и баровска къща във вилната зона на София.

„Бащата непрекъснато демонстрираше финансовото си положение. Крещеше често по децата си“, спомни си техен съсед.

След като са прокудени от ЧНУ „Ерих Кестнер“, баткото се записва в друго частно даскало – „Езиков свят“. Според МВР и прокуратурата именно тук е ученик в периода на убийството на Георги Игнатов. Вероятно лекият живот, лишен от всякакви лишения, е довел и до фаталния 2 юни, 2015 г., коментираха психолози. На този ден 15-годишният ученик от Националната търговско-банкова гимназия Георги Игнатов чака приятелката си Лора на пейка в „Борисовата градина“.

Георги с приятелката си Лора

Момчето е втора смяна и часовете още не са започнали. В същото време 15-годишният Йоан е предпочел да играе тенис с брат си, вместо да е в ученическата стая в „Езиков свят“. 18 минути преди воя на сирените в деня на Ботев – в 11.42 ч. Георги се обажда на Лора с думите: „Намушкаха ме“. Не казва кой, не описва нападателя, просто ляга на близката пейка. Момичето веднага звъни на Бърза помощ.

Точно по същото време, на 15 метра нагоре по бул. Драган Цанков камера, поставена на дърво, снимаща към вътрешен паркинг, камера запечатва кадри с бягащо момче. По-малко от минута по-късно камера на автокъща заснема „самотния бегач“ на булеварда. Когато линейката пристига, Георги Игнатов вече е мъртъв от удара с ножа. Джобните му, около 10 лв., както и мобилният телефон, са у него. Въпреки лошото качество на кадрите със „самотния бегач“, те са основният коз в разследването на убийството, което тепърва трябва да бъде доказано.

Три месеца след зверството Йоан се записва на курс за модели във „Визаж“. Без притеснения се снима за каталог, но до участие на подиума не се стига. После става студент в Югозападния университет „Неофит Рилски“, наддава 25 кг., помпа мускули и пуска брада. Усърдието в смяната на визията обаче е само косвено доказателство за вината на Йоан, коментират юристи.

„Заковаването“ му в съда трябва да стане по безспорен начин с читави доказателства. Остава да видим дали това ще се случи.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *