Турски самолет свали руски изтребител в…Туитър

руски самолетТурски самолети са свалили руски изтребител МиГ-29, който е нарушил турското въздушно пространство. Тази новина гръмна  в социалните мрежи.

Очевидци се кълнат, че са видели силна експлозия над град Хурайтан в Северна Сирия, малко след като три изтребителя са прелетели буквално над главите им.

Слуховете за свален изтребител обаче са доста смешни и никой не им вярва. Те идват на фона на изострилите се  отношения между Русия и  Запада, където се работи само с черна пропаганда.

В случая обаче пропагандаторите са се поувлекли, защото в бойните единици, изпратени в Сирия, изобщо няма самолети МиГ 29, а само от марката Су, така че няма как да бъде свалено нещо, което го няма там.

В коментари искрено се гаврят с очевидците и ги питат самолетите направо от Туитър ли ги свалят и да не би да са се объркали, играейки някоя игричка онлайн.

Русия, която обяви, че ще  увеличи  ударите по „Ислямска държава”, изпадна  в конфликт с Турция, след като неволно руски бомбардировачи нарушиха турското въздушно пространство, след което се извиниха.

Говорител на НАТО обори информацията и заяви, че към момента  Алиансът няма данни  за свален самолет.

Междувременно руските сирийските сили хванаха в котел армията на Ислямска държава, което е началото на края й.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *