Тежко Военно Престъпление! Видео показва как Украински Военни Убиват Пленени Руски войници!

Кадри, публикувани онлайн в “Телеграм” в началото на седмицата – внимание, съдържанието е много жестоко – се разпространяват масово в социалните мрежи. Те показват украински войници, които доубиват попаднали в плен тежко ранени руски военни. Бруталните сцени се разиграват в района на Киев в края на март.

Във видеото ясно се виждат група войници, някои от които носят сини ленти на ръцете си – разпознавателен знак на украинските военни, както и нашивки на украинската армия. Пред руски войник, който лежи на земята в локва кръв, се чува отчетливо размяната на реплики на украинските войници. “Дявол да го вземе, още е жив, видя ли, хрипти”, започва първият, преди вторият да стреля два пъти в рарения руски войник, който продължава да мърда. “Остави го, мамка му”, се чува секунда преди един от украинските войници да стреля отново в руснака. “Не, не искам да го оставя”, добавя той. “Ето ги вашите защитници на родината, руската армия, гадове!”. Наблизо се виждат други трима вече убити руски войници със завързани ръце и огнестрелни рани на главите.

Украинска засада

Къде може да е заснето това видео? “Ню Йорк Таймс” отбелязва, че сцената се развива на стотина метра от БМД-2, бойна машина за пехотата, използвана от руските въздушнодесантни части. Идентифицирани от потребители в социалните мрежи, кадрите най-вероятно са заснети северно от село Дмитровка, западно от Киев. Украинската информационна агенция УНИАН уточнява, че руската въздушнодесантна рота е попаднала в засада в края на март, докато руснаците са се изтегляли от района на Киев.”Ню Йорк Таймс” съобщава също, че украинското министерство на отбраната възторжено е приветствало във видеоклип в Туитър въпросното унищожаване на руския конвой, част от което са въпросните кадри. Засадата е документирана в снимки и от журналиста на свободна практика Оз Катержи. “Това дори не са хора”, казва украински войник в клипа, публикуван от украинското министерство, като уточнява, че двамата руски лейтенанти са взети в плен.

Към коя част принадлежат украинските войници от видеото? Военните от бруталния клип няколко пъти повтарят “Слава на Украйна”, но е трудно да се идентифицира с точност техния полк. В друго видео обаче, с дата 30 март, разпространено от УНИАН, се вижда същото място, но от различен ъгъл. Руските войници на земята са в същата поза. Пред камерата говори войника, стрелял в един от ранените пленени руснаци. Той е част от “Грузинския легион”, твърди информационната агенция, паравоенна част от грузински доброволци, сформирана, за да се сражава за Украйна още през 2014 г. и от тогава е на територията на страната. А войникът всъщност е командирът на Грузинския чуждестранен легион Мамука Мамулашвили. Той е бивш телохранител на грузинския президент Саакашвили.

В друго видео – интервю за руска медия Мамука Мамулашвили – заявява, че няма да взима военнопленници, “както правят войниците на Кадиров”.

Други кадри от миналата седмица показаха украински войници, които стрелят в краката на руските военнопленници и ги измъчват до смърт. Това третиране на военнопленниците е тежко военно престъпление според международното хуманитарно право, което се ръководи от Женевската конвенция. След разпространението на тези кадри неправителствената организация “Хюман Райтс Уоч” призова украинските власти в четвъртък, 31 март, да разследват за потенциални “военни престъпления”.

Убийствата на руски военнопленници, заснети на видео, се практикува предимно от фашистките батальони и чуждестранните наемници в Украйна. Целта е не толкова да уплашат не толкова воюващите руснаци, колкото редовната украинска армия. Посланието на тези видеа е именно към обикновения украински войник: „Ако си решил да сложиш оръжие, ако си решил да се предадеш на руснаците, знай, че след като са гледали тези видеа, те няма да ти простят, а ще постъпят с теб по същия начин, за да отмъстят за убитите си пленени другари“. Това коментира руски анализатор днес по тв. канал „Русия-24“.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

3 коментара

  1. ПРОКЛЕТИ ДА СА УКРАИНСКИТЕ И ГРУЗИНСКИТЕ ФАШИСТИ ЗАЕДНО С ПОТОМСТВАТА ИМ БЪЛГАРСКИТЕ УПРАВЛЯВАЩИ ФАШИСТИ СЪЩО

  2. Украинските фашисти – деца на дявола. Пленените също да бъдат незабавно ликвидирани от руснаците! Да живее Русия – нашите братя! Нашите управляващи в момента са на страната на дявола, взеха властта с измама, за да си свършат пъкленото дело. Ще ива видовден!

  3. Докато меки китки като Путин командват руската армия, гаврата ще е пълна. На запад и в България видяха че нищо няма да им се случи и си я карат по сатананските планове. Путин може да почака докато ни избият всички православни, за да реагира, както чака 8 г. гаврите в Донбас, Одеса ………..

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *