Татяна Дончева: Борисов, Доган и Пеевски ползват ИТН за торпилиране на цялата политическа система

Депутатите на партия „Има такъв народ“ са като племе, което се подчинява безусловно на волята на своя вожд. А вождът им Слави Трифонов пък е напълно зависима персона, която играе по свирката на Борисов и Доган. Тази теза изрази народният представител от коалиция „Изправи се БГ! Ние идваме“ Татяна Дончева в интервю за БНТ. „Събраните от Трифонов кадри нямат политически качества. В ИТН видях хора, които са парализирани“, заяви тя.

Дончева е на мнение, че парламентарната група на партията на Слави няма способността да взема самостоятелни решения и да мисли автономно. Според нея там няма мислещи хора с идея как се развива политическа дейност. ИТН е съставена от хора, които просто искат да заемат определени позиции, защото не са могли да се доредят в предишни управленски проекти и да намажат някой сладък пост със съотвестващите облаги.

Тя разказа за своя среща в кулоарите на парламента с депутата от ИТН и шеф на комисията по енергетика Иван Хиновски. Той й казал, че бърза да пише статия за високите цени на тока, а тя се възмутила: „Вместо да пишеш статии, можеш да използваш дадените ти лостове от властта. Ти си от управляващото мнозиноство, ти казваш дали да променим някой закон или да поискаме от министъра някакво действие и решение… Дали му на Хиновски в ръцете толкова важни лостовете, а той не знае какво да ги прави“, коментира Дончева и добави, че много пъти е чувала от депутати от ИТН, че от тях нищо независело. „Не зависи, защото сте невежи“, обърна се риторично към ИТН Дончева.

За председателя на парламента Ива Митева Дончева каза, че е неопитна. По думи й Митева е поставила държавата пред конституционна криза, след като скъсала решението за това как да приключи дадения мандат на ИТН за съставяне на правителство.

„Политическия проект ИТН е създаден с цел да дискредитира и разбие политическата ни система. Слави е човек, който от много години е използван от своите ментори за политически цели. Днес Бойко Борисов, Орлин Алексиев, Доган и Пеевски го използват за торпелиране на цялата политическа система, за разчистване на терена и за попълване на изпразнените от съдържание български институции с невежи и неосведомени хора. Защото тъкмо такива неграмотни послушници са необходими на наложената ни неолиберална система“, категорична бе Татяна Дончева.

Тя обвини ИТН, че умишлено саботират работата на парламента, за да не се пипа съдебна система и да не се смени Висшият съдебен съвет. Поръчката е от ГЕРБ и ДПС. „Заради умишлено предизвиканите от Трифонов и хората му скандали в парламента изобщо не се стигна до закриването на спецсъдилищата и спецпрокуратурата на Борисов. Колко дена загубиха?“, попита Дончева.

Във връзка със скандала „500к“ тя отново отрече да е предлагала пари, за да разцепи парламентарната група на ИТН и определи обвиненията като нелогични и невменяеми. Дончева също така видя координирани действия между партията на Трифонов, ГЕРБ и спецпрокуратурата по скандала. По този повод тя съобщи, че съдебните й дела за клевета срещу Тошко Йорданов вече са вкарани в съда. Skandalno.net

Пею Благов, Skandalno.net

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

един коментар

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *