С Признаването на Йерусалим ТРЪМП ВЗРИВИ Близкия Изток и Европа! КАКВА Е ЦЕЛТА НА САЩ! ИСТИНАТА ЩЕ ВИ ШОКИРА:

Преди няколко дни американският президент Доналд Тръмп, светкавично и съвсем неочаквано, дори за съюзниците на САЩ, обяви решението си да признае Йерусалим за столица на Израел.

В изпълнение на това свое решение, Тръмп добави, че е наредил на Държавния департамент със заповед, да започне преместването на американското посолство от Тел Авив в Йерусалим.

Това неочаквано действие на Белия дом шокира и взриви арабския свят, както и цяла Европа. Причината е проста. Йерусалим е свещен град за три религии – юдаизма, християнството и исляма. И досега, въпреки многобройните претенции на Израел, свещеният град Йерусалим се считаше от света повече за културно-исторически паметник, отколкото за политически център.

И решението на американския президент да предаде Йерусалим във владение само на една страна – Израел – сега буквално отвори вратите на Ада. Защото със сигурност ще донеде до трета интифада (религиозна война на целия арабски свят срещу окупатора Израел- б.а.) На всичкото отгоре Палестина възприема Източен Йерусалим за столица на своята държава, чиято територия беше окупирана от Израел през 1967 г.

Пръв реагира палестинският президент Махмуд Абас. Той заяви в прав текст, че ако намерението на Белия дом се превърне в реалност, това ще доведе до кървав взрив от насилие и война, не само в Близкия Изток, но и в целия свят. Кралят на Йордания Абдула II и турският президент Реджеп Ердоган призоваха Тръмп да отмени решението си и обявиха, че късат дипломатическите си отношения с Израел.

Най-близките съюзници на САЩ в Близкия Изток също се обявиха категорично срещу това необмислено решение на президента на САЩ. Арабската лига, в която членуват 22 държави обяви, че признаването на Йерусалим за столица на Израел хвърля Близкия Изток и света в „насилие и хаос“. Държавите от Арабската лига смятат, че това решение на Белия дом е опасно нарушение на международното право, невалидно е и няма никаква юридическа тежест. Нека припомним, че ООН признава Източен Йерусалим за незаконно окупирана от Израел територия. И именно този Акт крепи статута на Йерусалим като свещен исторически град, който е светилище за няколко световни религии.

Арабската лига призова ООН да признае Палестинска държава със столица Източен Йерусалим и да обяви, че решението на Тръмп нарушава международното право и няма никаква юридическа сила. Междувременно насилието между Израел и Палестина избухна с нова сила. Още през първия ден след изказването на Тръмп, при сблъсъци и протести срещу решението на САЩ, поне 10 палестинци загинаха, а над 100 души пострадаха сериозно. Ал Кайда от своя страна призова за нова атака срещу САЩ във връзка с „позорното“ им решение за Йерусалим.

А хората в Близкия Изток, Европа и целия свят с основание си задават въпроса защо точно когато върлуващата в Сирия и Ирак терористична организация „Ислямска държава“ бе напълно разгромена от руските Въздушно-космически сили и Сирийската армия, а пострадалите държави започнаха да се връщат към своя мирен начин на живот… Защо точно в този момент дойде едно решение на американската правителствена администрация, което изцяло торпилира едва започналия мирен процес и създава условия за избухването на нова спирала на насилие и хаос в Близкия Изток?

Обяснението е съвсем просто: САЩ са бесни от развоя на събитията в Близкия Изток. Защото четворката Русия, Иран, Сирия и Турция напълно изхвърли янките не само от възможността да се разпореждат в държавите от Близкия Изток като в своя бащиния, но и ги лиши от техни изконни стратегически съюзници там като Саудитска Арабия и Йордания, които вече клонят към новия шериф в региона – Русия и нейните съюзници.

САЩ загубиха категорично и безусловно своето влияние в арабския свят. Но за това не са виновни нито Русия, нито Сирия или Иран. Янките загубиха отдавна утвърдени позиции в региона защото преди няколко години нахлуха в арабските държави като слон в стъкларски магазин. И започнаха войни в Ирак и Сирия, които бяха последвани от така наречените „цветни революции“, целящи да унищожат напълно Арабската лига.

Но хаосът и унищожението, което Щатите предизвикаха в арабския свят бе само първата им цел. Втората бе изпращането на вълни от милиони мигранти и ислямски джихадисти в християнските страни на Европа, за да бъде променен целия традиционен етнически състав на европейските държави. И хаосът, заедно с насилието да вземат връх и в самата Европа.

След което следваше третата, необявена и най-важна цел на янките, заради която основна и крайна цел те предизвикаха целия този хаос и насилие. Тази цел бе ясна: Под маската на хаоса и насилието в Близкия Изток и Европа, Щатите целяха да създадат нова Ислямско-европейска терористична организация, която освен да отслаби тези два региона – трябваше да бъде насочена към ликвидирането на Русия.

А след ликвидирането на своя основен съперник Русия, янките спокойно можеха да завладеят целия свят. И да унищожат две трети от него. А останалите да превърнат в роби. И тор за Земята…

Дали САЩ ще унищожи  целия свят, за да постигне своите цели? Сигурно щеше да го унищожи с огромно удоволствие. Ако не беше Русия. И нейните съюзници.

Въпросът е на чия страна сме ние, българите? Със своите руски братя? Или против тях? Skandalno.net

Автор Иво Македонски, Skandalno.net

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

6 коментара

  1. СЛАВА НА ВЕЛИКИТЕ НЕПОБЕДИМИ МИРОТВОРЦИ НАШИТЕ БРАТУШКИ БРАТСКА РУСИЯ ЦЕЛИЯ БЪЛГАРСКИ НАРОД СМЕ ВИНАГИ С ВАС НЯМА СИЛА НА ТОЗИ СВЯТ ДА НИ РАЗДЕЛИ И В ЖИВОТА И СМЪРТТА СМЕ С ВАС ОБИЧАМЕ ВИ И СЕ ГОРДЕЕМ С ВАС ГОСПОД ВИНАГИ ДА Е С ВАС И ВИНАГИ ДА ВИ ПАЗИ

  2. Това с Йерусалим, ислямизацията на Европа и „ислямска държава“ е дело на онези 5-6 най-богати еврейски фамилии които със своите трилиони долари се разпореждат със съдбата на света. Това е тяхното отмъщение срещу християните и Европа.

  3. Войната на САЩ срещу ЕС…
    .
    Анализ на “Булг-стратфор”
    .
    Приятели,
    .
    Войната водена от САЩ срещу Е.С., за пълното налагане на американския Либерал-садизъм, започна през 2014 година и продължава нормално кърваво с три Главни цели…:
    1. Лишаване на Е.С. от най-платежоспособните му и близки пазари;
    2. Лишаване на Е.С. от евтини руски, арабски и африкански суровини и енергии;
    3. Масови кръвопролития и разрушаване европейските, християнски ценности и морал;
    .
    Имаме Нов американски губернатор, но старата “слонска” либерал-садистка политика за пълна доминация на САЩ продължава, защото…:
    – Иистаблишмъта, който назначава американските президенти, много държи в света, дето бил едно голямо (американско) село”, в “случайното” да няма нищо случайно…!
    .
    И през 2018 година войната си срещу Е.С., САЩ продължават с 3-тия етап – “Ескалация”, на принципа:
    – “Я не сакам на мен да ми е добре…, я сакам на Е.С. да му е зле…”, но в защита на себе си и по съвместителство и в защита на Е.С., във тази война активно се включи Русия…!
    (истаблишмънта нарече спасяването на ЕС “хибридна война”…)
    А Чиновниците в ЕС, които защитават единствено заплатите си, изглеждат като хипнотизирани зайчета през змия боа… и която маже да им плати повече…
    .
    1. Началото:
    – Агресия на САЩ срещу ЕС и “еврото” започна с умишлено предизвикани “бюджетни кризи” в Гърция, Италия, Испания и Португалия.
    (ЦРУ – “Отдел за финансови деструкции на неприемливи лица, организации и държави”…)
    .
    2. Съпровождащи операции срещу пазарната и икономическата периферия на ЕС:
    – Садам и Кадафи обявиха, че ще продава нефт срещу “евро” и ги убиха…
    – САЩ предизвикаха с долари “Арабската пролет”…
    – С фашистки преврат и 5 милиарда долара запалиха Украйна и сега процесите водят към… кърваво раждане на “Конфедерация Украйна” или подялбата и между Полша, Унгария и Русия…
    – С едностранното признаване на Йеросалим за столица на Израел, предизвикване на нов Арабо-Израелски кървав конфликт…
    – Чрез политически Пакт между България, Македония и Албания, целят създаване на втори изолиращ вал, (първия е Турция), за изолиране на ЕС от арабски и руски енергии и суровини…!!!
    .
    3. Ескалация в 2018г.
    – Освирепяване на войните в Близкия изток, Северна Африка и Украйна…
    – Предизвикване на нов арабо-израелски конфликт с признаване Йеросалим за “столица” на Израел и по възможност и нова Война на Балканите…
    – Турция се включи във войната в Сирия и Ирак…, Путин я държи на “къса юзда”…, но САЩ и развързаха ръцете за започване агресия срещу балканските страни (…”вариант – Б”, ако не слушкат…големия брат…)…
    (България прави отчаяни опити за сплотяването на Балканите…, за да не се повтори османската агресия… от ХІІІ – ХІV век…!)
    – “Санкции” и пак “санкции” срещу Русия, но само подкопаващите икономиката на ЕС, а иначе стокооборота САЩ-Русия си расте…
    – Предизвикване на Банкова криза (КТБ) в “русофилска” България… Саботиране с агенти за влияние строителството на АЕЦ-Белене, “Южен поток” и безкрайни заробващи България многомилиардни заеми, безмозъчно вложени в асфалт…!!!
    – Чрез агентите си за влияние принуждаване на Е.С. и България, да приемат нови стотици хиляди дезертьори-акънджии, наети от американците, от Афганистан, Ирак, Либия и Сирия, тежащи на бюджета и чакащи заповед “отгоре” за терор…
    (“акънджии” – религиозни наемници за насилствено налагане на ислям, от времето на Османския бейлик)…
    – Изнудване на слабоволевите “съюзници” на САЩ, като Молдова, България, Румъния и Полша, за пряка и яросна конфрантация с Русия, дори да ниво на кръвопролития…
    (най-вероятно в Украйна, Приднестровието и защо не отново на Балканите)…
    4. Последващи действия:
    – Предизвикване на национал-сепаратизъм, отново в най-слабите звена та ЕС, Испания, Италия, Гърция… (Каталуния, Галиция, Ломбардия…)
    – Нова война на Баланите…!!!
    (Изявленията на Ердоган за ревизия на мирните договори от първата световна война не са “солово” изпълнение… Да не забравяме договора за стратегическо сътрудничество между САЩ и Турция…)
    – Предизвикване с армията от дезертьорите-акънджии (армия за нахлуване), кървав терорна Балканите и целия в Е.С.
    – Чрез мрежите от американофилски НПО-та, чрез “мирен” уличен терор в стил Майдана, (а в България и чрез цигански провокации и терор…) предизвикване на процеси, водещи до… разрушаване единството, християнските ценности и мира в българското и европейското общество…
    5. Крайна цел:
    – Скъсване на икономическите и енергийни “артерий” на Е.С. с Арабския свят и Русия, за предизвикване на икономическа, политическа и финансова изолация на ЕС с цел, последващ икономически колапс на Е.С… и превръщането му в колониален пазар за американски стоки…!
    (…в този сценарии “проблемите” Русия, Сирия, Балканите, Йеросалим или Украйна са само “технически” подробности…)
    – Американска икономическа (и малко военна) окупация на Европа, по успешният “Модел” – АКБ (Американска Колония България)!
    6. Спасението за Европа е в… същинските цели на Е.С.:
    – Икономика №1 в тясно енергийно, технологично и суровинно сътрудничество с Арабския свят и Русия…!
    – Еврото, след реорганизация на валутния съюз, да стане валута №1 в света…!
    – Да забраним и разгромим създадените от САЩ терористични мрежи (от типа на Сороските, “акънджийските”, Ал,Кайда и ИДИЛ) около и в самата Европа, в единодействие с Русия…
    – Приемане на Русия в НАТО…!!!
    .
    За България политиците ни да се водят само от националният ни идеал…:
    – Чрез развита икономика, към благоденствие на българската нация”
    .
    Само така, САЩ ще “духат супата”, защото Русия вече се намеси и, май, ПАК ЩЕ ПОМОГНЕ НА ЕВРОПА ДА СЕ СПАСИ от Фашизма… или Либерал-садизма…
    (разликата между двете се оказа “твърде тънка и неуловима”…)
    .
    (Х.2014г.; ХІ.2015г.; І.2016г., ХІІ.2017г.)
    .

  4. АКО И СЕГА ЕВРОПА НЕ ПРОГЛЕДНЕ КАКЪВ САТАНА Е САЩ ТОГАВА ЦЯЛИЯ СВЯТ СА ДЕБИЛИ С ИЗКЛЮЧЕНИЕ НА БРАТСКА РУСИЯ

  5. САЩ не са виновни, че палестинците искат да си присвоят столицата на Израел, защото знаем от историята, че когато държавата Палестина още не е съществувала, Йерусалим още от древността е бил столица на Израел. И САЩ също не са виновни, че всички араби по света са агресивни и мразещи евреите. Така че мюсюлманите да си свият малко крилата и да проумеят, че света не се върти около тях. Не може да правят каквото на тях им се иска. Аз ако бях на мястото на Тръмп даже щях да им хвърля стотина-двеста бомби, да се кротнат и не хвърлят тъчове като глупави магарета. Това тяхното невежество и тъпотия вече прехвърля всякакви граници.

  6. Но на този момент обстоятелствата са точно такива кавито са описани по горе за съжаление. Проблема е,че много хора стоят в инкубаторите си и не се решават да излязат от там.

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *