Столтенберг: Оръжейните запаси на НАТО са изчерпани

Запасите от оръжия и боеприпаси на НАТО са изчерпани и трябва да бъдат възстановени възможно най-скоро. Това заяви в понеделник генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг по време на икономическата конференция „Ден на германската индустрия“ в Берлин.

„Нуждаем се от по-силна военна индустрия, чиито представители са се събрали тук днес. Нашите запаси от оръжия и боеприпаси са изчерпани и трябва да бъдат попълнени, не само в Германия, но и в много страни от НАТО“, заяви Столтенберг.
„Миналата седмица проведох много важна среща на министрите на отбраната, на която обсъдихме как да увеличим драстично военното производство, да подсигурим веригите за доставки и да премахнем ненужните пречки пред нашето сътрудничество. Това е основното, което трябва да се направи, за да продължим да подкрепяме Украйна и да гарантираме собствената си отбрана“, продължи той.

След срещата на министрите на отбраната на НАТО на 15-16 юни Столтенберг заяви, че на срещата на върха на алианса във Вилнюс на 11-12 юли ще бъде приета програма за засилени доставки на оръжия за Украйна, която ще бъде изпълнена изцяло дори ако конфликтът приключи. Според него НАТО има за цел да доведе милитаризацията на Украйна до ниво, което да направи невъзможно за Русия да влезе в конфликт с нея.

През последните месеци Столтенберг последователно подчертаваше, че приемането на Украйна в НАТО може да се обсъжда само ако Киев извърши успешна контраатака и след като си върне достатъчно територии, прецени, че може да седне на масата за преговори с Москва.

Източник: ТАСС

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

10 коментара

  1. Краварски мечти и мокри сънища. Украйна от една година не съществува като държава. Сега проблема е кой ще се настани на територията. Е, няма да са краварите. Най много и те да последват украйна… в небитието.

  2. Руснаците АКО оставят някаква част от Украйна НЕпревзета, то моментално САЩ ще почнат да ги въоръжават, но този път може и да не спрат конвенционалните оръжия.

    Отделно това парче от Украйна моментално ще бъде бъде прието в НАТО и гледай тогава кон боб яде ли…

    • Така че руснаците просто нямат избор – ще влачат СВО толкова дълго, колкото е необходимо, за да превземат цяла Украйна.

      • Руснаците отдавна можеха да превземат цяла Украйна, никакво влачене на СВО не е нужно. Мръсни задкулисни игри има и там, това е цялата работа. А гинат живи хора всеки ден за да богатеят една шепа чифути.

  3. УКРАЙНА Е РУСКА ЗЕМЯ !
    УКРАИНЦИТЕ НЕ ЗАСЛУЖАВАТ ДЪРЖАВА
    ТЕ Я ПРЕДОСТАВИХА НА СААЩ ЗА БОЙНО ПОЛЕ ПО БРАТСКА РУСИЯ !
    ДА ПОСТИГНАТ СЪЩАТА УЧАСТ ВСИЧКИ КОИТО ДАВАТ ОРЪЖИЕ ПАРИ И ВОИСКИ НА УКРАЙНА ХРАНТУТЯТ И ДОНДУРКАТ УКРАИНСКИ БЕЖАНЦИ !

    • А българите с кое са заслужели да имат държава?
      Българските еничари, дори без война избиха християните си, а останалите превърнаха в джендъри и роби на укри, чифути, цигани, турци …..

  4. Оръжието и пленените украински войници по време на СВО може да ви ги продадем щом ОТАН нямат боеприпаси.

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *