Стив Ханке: Ако Бедна България Излезе от Валутния борд, я чака ТРАГЕДИЯ! Има Тайна Сделка между ГЕРБ и Брюксел за влизането ви в Еврозоната!

Ако България излезе от валутния борд, я чака свободно падане и хиперинфлация… и никакви валутни механизми на Еврозоната не могат да предотвратят този процес, предупреждава бащата на валутния борд у нас проф. Стив Ханке

Управляващите от ГЕРБ са сключили тайно и много опасно споразумение с ЕС относно влизането на България в Еврозоната. То е индивидуално споразумение, което важи само за България и силно ощетява българския народ. Българското правителство се е съгласило на тези неприемливи за страната ви условия за да може България по-бързо да влезе в Еврозоната. Но самото влизане на страна като вашата там е много опасно. Това заяви днес в интервю за „Хоризонт“ немският икономист Стив Ханке, известен като бащата на валутния борд у нас.

Българите трябва да знаят, че правителството им е приело силно дискриминационни условия, за да бъде въведено еврото в страната, категоричен е Стив Ханке. Българската икономика е в много лошо състояние, без изгледи скоро да се съвземе, особено като се вземе предвид надигащата се нова вълна на световна икономическа рецесия. Никога в еврозоната не е влизала страна с толкова слаба икономика като българската. Считам че това ще е пагубно за страната ви.

„Менда Стоянова, която е ангажирана с предприсъединяването към Еврозоната, изобщо не разбира какво върши. Промените, които е предложила за гласуване в парламента, са много опасни. Те засягат финансовата и икономическа стабилност на страната ви, които в момента се гарантират изцяло от валутния борд. Ако България излезе от валутния борд, я чака свободно падане и хиперинфлация и никакви валутни механизми на Еврозоната не могат да предотвратят този процес“. Така Стив Ханке коментира промените по условията на валутния борд, които бяха предложени от депутатката от ГЕРБ Менда Стоянова.

Влизането в Еврозоната със сигурност ще е много благоприятно за политиците и едрия капитал в България, но не и за народа. Еврото ще позволи по- голямо финансиране по европроекти, но всички знаем кой в България е облагодетелстван от тях. Тези пари не достигат нито до дребния и средния бизнес, нито до обикновения човек. Влизането в Еврозоната ще позволи и тегленето на по- големи заеми от банките. Така управляващите ще могат безконтролно да теглят по- големи външни заеми, тъй като досега бяха ограничавани в тия им щения от борда. България обаче няма силна икономика, която да обезпечи  и гарантира тези заеми. Затова смятам, че това ще ви вкара в гръцкия сценарий, а може би и нещо по-лошо – има сериозна опасност страната ви да влезе в спиралата на хиперинфлация, категоричен е Ханке.

Отначало влизането в еврозоната действа като финансова инжекция. След което обаче настъпва срив, който ако страната няма силна икономика, тя не може да понесе. С влизането на България в Еврозоната много от сега действащите регулации ще отпаднат, което безконтролно ще развърже ръцете на управляващите. Няма как да си в клуба на богатите, ако нямаш икономика, ако нямаш мощно производство, износ, инвестиции… През последните години най- големият външен инвеститор в България са нейните гастербайтери в Западна Европа, които внасят близо 1 млрд. евро свежа валута отвън, заяви бащата на българския валутен борд.

КОМЕНТАРЪТ НА SKANDALNO.NET:

Подлата идея на ГЕРБ е повече от очевидна. През десетте години на некадърното им и корумпирано управление икономиката на България се срина напълно и в момента страната се крепи само на еврофондове и данъци. От старото соц. имущество не остана нищо за крадене, а в производството и търговията оцеляха само олигархични мастодонти, близки до властта. Тъй като Борисов и шайката му няма как да вдигнат стандарта на живот, именно поради липсата на икономика, а до 2 години европейското финансиране секва, те няма повече нито откъде да крадат безконтролно, нито ще има откъде да взимат, за да формират държавния бюджет. И са в тотална паника. Защото спре ли Борисов да захранва клиентелата си със свежи пари, то и партията, и властта му ще се разпаднат. Затова в опит да оцелеят, ГЕРБ приеха нова стратегия: Чрез финансови манипулации през последните няколко години Шайката успяваше да докара на хартия някакъв абсолютно измислен финансов ръст, уж че България покрива изискванията за влизане в еврозоната. А крайната й цел е да се докопа до правото да тегли безконтролно държавни заеми, с които да финансира оцеляването си на власт.

По- притеснителното е, че Брюксел приема фалшифицираните от ГЕРБ резултати за реални и също бърза да ни вкара в предприсъединителния механизъм. Че нашите крадливи управници имат изгода от влизането в Еврозононата е ясно по гореизброените причини. Но защо на Брюксел му е изтрябвало да присъединява бедна държава, без никаква икономика в клуба на страните, опериращи с най- мощната световна валута?! Това вече е загадка и затова Стив Ханке смята, че има някаква тайна договорка между управляващата България мафиотска групировка ГЕРБ и глобалистката мафия в Брюксел. Договорка, облагодетелстваща елитите на София и Брюксел и изцяло в ущърб на българския народ. Skandalno.net

Надя Колева, Skandalno.net

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

12 коментара

  1. ДО СЕГА БОЙКО БЪЛГАРОУБИЕЦА ТРЯБВАШЕ ДА БЪДЕ РАЗСТРЕЛЯН КАТО КУЧЕ ВСЕКИ ДЕН ТВОРИ ПРЕДАТЕЛСТВА В БЪЛГАРИЯ ВСИЧКИ ПУТЕШНИЦИ ТОЕСТ МЪЖЕ СА НАЯСНО ЧЕ ТОЙ НЯМА ДА ПОДАДЕ ОСТАВКА ДОКАТО НЕ УНИЩОЖИ НАРОД И РОДИНА СПИТЕ ЛИ СТРАХЛИВИ БОКЛУЦИ ДОСТОЙНИ БОЙКО ДА ВИ ИЗГОРИ В ТЕЦОВЕТЕ НЯМА ЕДИН СМЕЛ БЪЛГАРИН 30 ГОДИНИ МЪРШИ

  2. БОЙКО БЪЛГАРОУБИЕЦА И МАФИОТСКАТА МУ ХУНТА ГЕРБ НИ НАБУТВАТ ЕВРОТО ЗА ДА ОТКРАДНАТ ПОСЛЕДНИТЕ 40 МИЛИАРДА РЕЗЕРВ

  3. Статията е фалшива. Дайте препратка на немски. Не може Германец да каже „нашите крадливи управници“ той в България ли живее?

    • „Че нашите крадливи управници имат изгода от влизането в еврозоната…“. Това е във втората част на материала, където си и е написано, че е коментар на журналистите от сайта по казаното по-нагоре от Стив Ханке. А ти „Кур“ чети по-внимателно“

  4. Еееее та вече всички я знаем тая тайна. Влизайки в Еврозоната ,България задлъжнява с колосални заеми които не може да върне – и бива разпределена на парче във владение на заемодателите. Де факто България ще изпезне от картата на света. Да ви е сладък ГЕРБ и калинките му – освен да крадат за друго не ги бива.

  5. Още от шишманово време българите са се превърнали в племе от безпаметни индивиди, с история пълна с предателства, кражби, измами и убийства. Идиотизирани олигофрени от всякакъв калибър и с всякаква диплома търсят величието, което го продадоха на османлиите, за личен рахатлък на местните князе, боили, боляри, тикви, краставици и марули, разпокъсвайки държавата на 13 парчета. България ще изчезне в небитието, изнасилена от собствените си управници, които са с все един и същ манталитет от 1878 година, до днес

  6. Публикацията е добра, но си оправете рекламните бордове, можете и по-друг начин да изкарвате пари.

  7. ВЪСТАВАЙ НАРОДЕ ДА ЗАСТРЕЛЯМЕ БОРИСОВ БЪЛГАРОУБИЕЦА И ХУНТАТА МУ ГЕРБ В ИМЕТО НА НАРОДА И БЪЛГАРИЯ

  8. Не,разстрел! Да му се отнемат всички имоти, да му се даде сумата от 478 лв/с тях да плаща ток, вода и др. консумативи/с останалите да преживява, да си купи лекарства, /от това по-тежко няма!

  9. Vsicko tova koeto procetox me nakara da se zamislq ce s Bulgariq e svursheno, ako nese vzemat merki za otsranqcaneto na Boiko i obkrajenieto mu! Prodajnikut na Bulgariq trqbva da bude nakazan za izmqna !

  10. Съгласен съм и със статията и с коментарите. Трябва да е сляп човек за да не вижда какво се случва. Но в общи линии сами сме си виновни. Кой дава власт без пушка? Такъв прецедент има само в България.Най лошото е, че мутрите купиха всичко с което се управляеа една държава. Това е факт и може да се поправи само с бой, ама здрав.

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *