Срещу Геноцида на Москов: АДВОКАТ СИ РЕЖЕ ПРЪСТА, праща го на Москов за отпечатък! Онкоболни се Търкалят по коридорите на Здравното министерство!

ОТПЕЧАТЪКРеформата на Петър Москов е толкова безумна, че спешно трябва да бъде освидетелствана и затворена в психиатрия!.

Що за дивотия е това с отпечатъците? Ако съм на легло, ако съм със счупен крак, ако се движа трудно – как ще се реши въпросът?

Вероятно ще трябва да си отрежа пръста и да го пратя по роднини в аптеката,  за да ми дадат лекарства? Или ще се процедира с някакъв нотариално заварен отпечатък?

Да предположим, че по някаква неизмислена досега поднаредба, ще може близкият да поставя своя отпечатък. Ами ако той не е здравно осигурен? Ако е решил да се лекува срещу пари? Ако е безработен?

Тогава кой ще му вземе пръстовия отпечатък, за да го вкара в системата? Що за лудост е това? Да се подписваме с кръстчета ли?, както са го правели преди векове. И да удряме палец, за да докажем, че сме ние , попита  адвокат Христина Николова от организация за защита на пациентите.

Тя даде пример и с болни, които според реформата на Петър Москов от тук нататък трябва да бъдат разкарвани до аптеката като багаж на носилка. Ако хората са с инсулт, или са трайно неподвижни, първо как ще бъдат закарани при джипито да им вземе отпечатъците? Или то ще идва да им ги взима от вкъщи? А после как такива хора ще стигат до аптеката.

Според адвокат Николова, половината от идеите на здравния министър Петър Москов за новата реформа са не само чудовищно неморални и нехуманни, но и противозаконни. И Организацията за защита на пациентите ще ги атакува в съда.

Освен това псевдореформите на министъра създават условия за корупция в много звена. В аптеките например ще започне продажба на лекарства на черно, ще се регистрират мними болни, ще настъпи пълен хаос.

Целта на „Д-р Менгеле“ може би е хората да се откажат от правото си на безплатни лекарства и да започнат да измират? Това предположение напълно съвпада с новата неолиберална идеология, която ни се насажда от няколко години от Западна Европа.

Онкоболни пък се заканиха, че ако се приеме лечението по райони и съкражаването на легла за раковоболни десет пъти, вкупом ще отидат в министерството и ще налягат по коридорите.

Това е дискриминация – пълна, чудовищна и безкомпромисна ДИСКРИМИНАЦИЯ! Правото на медицинска помощ и лечение е свещено и никой не може да се прави на Господ и да решава кой къде да се лекува, кой е най-подходящият лекар или болница за него, както и и КОЙ ЩЕ ЖИВЕЕ И КОЙ – НЕ!, категорични са онкоболните.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *