Сергей Шойгу: Киев работи за военно решаване на казуса в Донбас! Зеленски Плаши с Ядрено Оръжие!

От 14 февруари насам текат интензивни действия по привеждане на украинската армия в най- висока степен на бойна готовност. Наблюдаваме масирано придвижване на артилерия и друга бойна техника по границите с ДНР и ЛНР, както и промяна в радиочестотите. Най- очевидният сигнал е обстрелът на териториите на ЛНР и ДНР, който е изключително интензивен. Това са явни знаци или за готвена или голяма провокация от украинска страна, или за военно решение на въпроса, коментира руският министър на отбраната Сергей Шойгу.

Само в периода 19-20 февруари Донецк е обстрелян 107 пъти, и то с тежко въоръжение. Вследствие на обстрела и на дейността на украински диверсификационни групи градът е с прекъснато водоснабдяване и газоподаване. През нощна на 20-и срещу 21-ви Донецк е обстрелян от всички страни над 40 пъти. В района на летището имаше експлозии и масирана стрелба. В Луганск основния газопровод бе взривен и в 2/3 от града няма газ,  съобщи още Шойгу. В двете републики вследствие на ракетния обстрел са убити над 100 души, има и хора в неизвестност.

Особена тревога буди заявеното намерение на украинският президент Владимир Зеленски да превърне страната отново в ядрена сила. Това е изключително опасно, заяви още руският министър на отбраната.

Продължава да тече евакуацията на цивилно население от атакуваните райони към Русия. За съжаление, има хора, които не могат да напуснат, тъй като има предприятия с непрекъснат цикъл, и те страдат изключително много.

По- рано през деня бе съобщено, че петима украински диверсанта са били убити, в опит да преминат границата на Руската федерация с цел разузнавателна и подривна дейност. А един е задържан жив и е арестуван.

Припомняме, че вчера руският президент Владимир Путин подписа указа за признаване на Донецката и Луганска народни републики за независими държави. След този акт се очаква новопризнатите републики да поканят Руската федерация да разположи свои войски на тяхна територия и ако въпреки това Украйна продължи с обстрелите, Русия ще се намеси официално и законно в конфликта. Skandalno.net

Надя Колева, Skandalno.net

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

3 коментара

  1. ГОРДЕЕМ СЕ С ВАС
    ВЕЛИКИ И СВЯТИ РУСКИ БРАТЯ ИМАТЕ ОБИЧТА НА ЦЕЛИЯ БЪЛГАРСКИ НАРОД С ИЗКЛЮЧЕНИЕ НА УПРАВЛЯВАЩИТЕ БЪЛГАРИЯ ФАШИСТИ

  2. Как да не вярваш на ясновидците, Това, което предвиди Севрюкова е пред очите ни, това, което предвиди Ванга ще се види след дни. Вечната борба между библейския Каин и Авел се вихри в цялата човешка история с прогресивно увеличаване на човешките жертви. Вече сме на върха, глупостта и алчността на един нищожен процент хора от т.н демократична общност може да затрие света.

  3. НАТО ЕС САЩ СОРОС ВЪН ОТ БЪЛГАРИЯ ЦЕЛИЯ БЪЛГАРСКИ НАРОД ОБИЧАМЕ БРАТСКА ВЕЛИКА РУСИЯ

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *