Свиленски: Подкрепя ли президентът Радев политическия проект на двамата си министри?

„Стана ясно, че „ДБ“ и ИТН никога не са били за това България да има правителство и мафиотския модел „Борисов“ да бъде сменен. Залагайки всякакви червени линии те на практика бойкотираха всякаква възможност за промяна. От самото начало Слави Трифонов и Христо Иванов са работили за това хората на ГЕРБ от втория и третия ешелон на властта да останат в управлението и при едни нови избори ГЕРБ отново да са първа политическа сила… Както показват вече социологическите агенции.“ Това каза заместник-председателят на ПГ на „БСП за България“ Георги Свиленски в предаването „Лява политика“ по БСТВ. Цялото интервю с него виж във Видеото под тази статия.

Нападките на трите псевдо-партии на протеста към БСП, че със срещите по третия мандат си прави предизборен пиар, Свиленски коментира така: „Ако БСП си правеше пиар, защо тогава на тези срещи дойдоха най-големите работодателски и синдикални организации, защо дойде целият туристически бранш, а също и синдикатите на МВР? Не. Напротив, от всичките тези хора получихме подкрепа. Те ни казаха: Това, което предлагате и правите е правилно, жалко, че не го правят и останалите партии. Всички те бяха на едно мнение, че трябва да има актуализация на бюджета и че час по-скоро трябва да се състави правителство. Президентът на КТ „Подкрепа“ беше гневен, че толкова време не може да се направи кабинет, а страната е на ръба на тежка икономическа криза.“

„С вчерашното изявление на служебния премиер Янев се потвърди на 100 %, че се готви политически проект на клужебните министри Кирил Петков и Асен Василев. Тук е много интересна позицията на президента, защото премиерът Янев и двамата министри са назначени именно от Румен Радев. Той подкрепя ли този проект и действията на премиера, който каза, че би гласувал за бъдещата им партия? Всеизвестно е, че Янев не си позволява дори да кихне без да попита Радев за разрешение. Преди няколко дни чухме от Радев, че е благодарен на българските социалисти, които са го подкрепяли и работили за избора му. Сега едно такова изявление на неговия служебен премиер не вярвам, че радва българските социалисти“, коментира Георги Свиленски.

По неговите думи през годините са се правили много политически проекти – едни на гърба на БСП, други покрай БСП, но всички те са били неуспешни.

Според Свиленски е по-добре парламентарните и президентските да се проведат заедно. „Ако са разделени, ще трябва три недели да пращаме българските граждани на избори, за които те нямат вина, че политиците не могат да се разберат. Имам чувството, че в даден момент българските избиратели просто ще накажат политиците и няма да излязат да гласуват“, смята той.

ВИЖ ВИДЕОТО:

https://youtu.be/UW4pAf4QL3o

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

един коментар

  1. АКО И ТОЗИ ПЪТ ПОСЛЕДЕН БЪЛГАРСКИЯ ОПРОСТАЧЕН НАРОД НЕ ГЛАСУВА МАСОВО ЗА БСП СЕ ОБРИЧА НА ВЕЧНО РОБСТВО И САМ УБИВА БЪЛГАРИЯ

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *