Режисьорът – Пророк Оливър Стоун: САЩ ИЗБУХВАТ В АДСКИ ПЛАМЪЦИ Наесен! Виж ТУК:

Големият руски писател класик Антон Павлович Чехов казва, че ако в първо действие на сцената има пушка, то до края на пиесата тя непременно ще гръмне.

Тези пророчески думи на невероятния Антон Павлович, днес се превръщат все повече в зловеща истина. Защото войнолюбците в САЩ са затрупали  собствената си държава с толкова много оръжия, включително ядрени, че просто няма начин в даден момент те да не избухнат в огромна адска експлозия.

Съвсем същото твърди и американския кинорежисьор Оливър Стоун, който е носител на три награди „Оскар“, пет „Златни глобуса“ и още много други отличия. В своя най-нов филм наречен „Интервюта с Путин“, който за съвсем кратко време стана изключително популярен, Стоун заявява в прав текст, че главният виновник за непознатия от поне 100 години разрив в отношенията между САЩ и Русия е американският военно-промишлен комплекс. Не се изненадвайте, казва прочутият американски режисьор, ако разберете, че почти всичко в Съединените щати е подчинено на интересите на военно-промишления комплекс.

За да поддържат живота на това зловещо чудовище, Щатите дават по 6,5 милиарда долара на година. И това е официалната статистика. А неофициално, сигурно се дават много повече.

Но за да съществува американският военно-промишлен комплекс и да произвежда все по-страшни и дори откровено налудничави оръжия, е необходимо едно предварително условие.

Необходимо е, заявява Стоун, да се намери враг. А ако не може да се намери враг, то трябва да се създаде образа на врага. И нашите медии, политиците и военните се справят чудесно с тази задача. Всъщност, казва режисьорът, ние от доста време се занимаваме точно с тази работа – създаваме си врагове. А най-лошото е, че ако се опитваме да припишем на Русия и руския президент демонични качества, то съвсем същото правим и с много други държави и лидери по света.

Вместо да се борим с реалните заплахи като тероризма, твърди Стоун, ние в САЩ продължаваме да си измисляме врагове и да хвърляме десетки и стотици милиарди долари за тяхното неутрализиране.

Истината е, че нашият пазар е пренаситен с оръжия. И за да ги продаваме, ние трябва непрекъснато да измисляме заплахи. Реални или въображаеми.

В противен случай американската икономика, в основата на която стои именно военно-промишленият комплекс, ще се срути. А заедно с нея ще се срутят и САЩ.

Но това не е най-голямата заплаха, според Стоун. Най-лошото е, че всичко в Америка е пренаситено с оръжия. И в гражданската, и във военната сфера.

И е неизбежно тази претъпкана с оръжия сцена, каквато представлява нашата държава, в даден момент да не избухне в адски пламъци. За да стане това дори не са необходими човешки грешки, на каквито сме свидетели непрекъснато. Нужен е само някакъв природен катаклизъм. А ние знаем от сеизмолозите, добавя режисьорът, че до активизирането на най-големия в света вулкан, който се намира в Националния парк Йелоустоун, остава съвсем малко време. Това може да стане и тази есен, притеснява се той.

И ако този свръхмощен вулкан избухне, той ще повлече със себе си целия ядрен арсенал на САЩ. Нашата страна ще избухне в адски пламъци. А 300 милиона души ще се изпарят в огнения ад. Това е най-големият ми страх, заявява с ясно доловими нотки на ужас в гласа си, известният американски режисьор.

Разбира се, всичко това може и да не се случи. Достатъчно е само огромният военно-промишлен комплекс да премине постепенно към производство на гражданско, а не военно оборудване. И в това направление военните могат да бъдат много полезни най-напред в медицината. Те имат на разположение технологии, които значително ще подобрят здравното обслужване на населението в САЩ и света.

Трябва само малко добра воля. Но такава воля все още не се забелязва у босовете, които се занимават с търговия на смърт, завършва тъжно режисьорът.

Това е САЩ в 21 век. Държавата, която продава най-много смъртоносни оръжия. И която със своята армия непрекъснато сее смърт във всички части на света.

Оливър Стоун е прав. В един момент тази лудост трябва да спре. Иначе САЩ ще полетят във въздуха. Заедно с всичките си оръжия.

Автор Иво Македонски  Skandalno.net

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

2 коментара

  1. Един болт ако струва примерно 1лв на гражданският пазар, то във военното оборудване струва минимум 10 лв. Огромни печалби водещи до самоубийство на човечеството.

  2. 30 uni 2017 dano mutrite boiko i cvaki sa na posestenie v amerika kogato izbuhne v plamaci ste bade goliama radost za balgaria a dano

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *