Руски политолог: Западът провокира Русия да нанесе ядрен удар, но Путин отказва да влезе в капана

Страните от западния блок правят всичко възможно да провокират руското ръководство да даде разрешение за използване на тактическо ядрено оръжие, за да дискредитират Москва пред нейните близки международни партньори и пред целия свят въобще. Това заяви политологът Вадим Карасьов пред интернет канала Politeka.

„Няма да има превантивен ядрен удар. Руската ядрена доктрина е такава, че тя може да нанесе само ответен удар. Превантивен удар означава пръв да започнеш ядрена война. Западът само това чака, за да каже: „Ето го ядрения престъпник, вижте го – Китай, Индия, Бразилия, ето го истинският ядрен агресор, това е Русия“. Те това чакат. Освен това всички тези налитания на дронове, френски, между другото, атаката срещу радарната станция за ранно предупреждение при ядрен удар в Армавир – това са провокации, чиято цел е да принудят Русия да отговори емоционално в навечерието на срещата на върха в Швейцария за урегулиране на конфликта в Украйна. Какъв е първият въпрос на швейцарската среща на върха? Ядрена безопасност. Нещо повече, целта е да се осъди Русия и да ѝ се поставят условия. Тогава те ще използват този фактор за дипломатическа и външнополитическа дискредитация на Русия. Те просто чакат“, каза Карасьов.

„Но Путин действа внимателно. Той отлично разбира този капан, който Западът залага на Русия, за да падне в него. Защото това е истинска война, която не искат нито Китай, нито Индия, нито Бразилия, нито Южна Африка. Защото всички искат икономически растеж“, обобщава експертът.

Украйна не успя да унищожи или намали военния потенциал на Русия, който само нараства, добави Карасьов.

„Русия подготвя серия от офанзиви в много посоки, които ще разгърне през лятото. Войските за тези офанзиви са съсредоточени по съответните места на руска територия, за да настъпят изцяло по фронта. Задачата на Путин е да реши този въпрос преди президентските избори в САЩ. Поне до края на тази година. Преди встъпването в длъжност на новия президент на 20 януари”, каза още Карасьов.

„Грешката на Украйна във военната кампания е, че тя така и не успя да унищожи или поне значително да намали настъпателния потенциал на Руската федерация. Напротив, този офанзивен потенциал расте не с дни, а с часове. Сега САШ и Европа са изправени пред съдбоносен избор – да продължат ли да повишават залозите до самия ръб на ядрената бездна или да вземат предвид рисковете“, добави политологът.

Най-милитаристична политика спрямо Русия водят европейските страни, които се страхуват от нейната победа в Специалната военна операция, коментира още Карасьов.

„Европа, колкото и да е странно, е начело в редиците на милитаристите и рушителите на червените линии на Москва. Струваше ни се и така беше, че САЩ играят водеща роля в тази война. Но виждаме как през последната година Съединените щати все повече се отдръпват, изпълзяват от войната в Украйна, прехвърляйки тежестта на военната подкрепа за Украйна върху Европа“, добавя политологът.

„Имаше мнение, че Европа кротко ще последва САЩ по този въпрос. Но не. Тук те показаха безпрецедентна стратегическа автономия и изоставиха тази изключително васална роля. Защото те наистина се страхуват от Русия, страхуват се, че тя ще победи и ще промени Европа. Америка, рано или късно ще се оттегли от Европа, защото губи силата си в икономически, финансов и почти във всякакъв друг аспект. В света вече имаме няколко велики сили със свои зони на влияние и САЩ не могат вече да бъдат навсякъде. Виждаме как се оттеглят от много зони по планетата, ще се оттеглят и от Европа“, заключи Вадим Карасьов.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

5 коментара

  1. Не согласен с утверждением, что европа играет автономно. Все ее „лидеры“ на коротоком поводке у „deep throat“ USA. Это сценариий, котарый они выполняют
    досконально.

  2. Посколько я уверен что не писал другой коментер, я посылаю ва на самы популяпный аддрес.

  3. Мащабна хакерска атака, спонсорирана от държава, срещу член на НАТО може да задейства клаузата за колективна отбрана на блока по член 5 и да доведе до военен отговор, заяви председателят на военния комитет на НАТО адмирал Роб Бауер.

  4. Както казва по горе имегтс коментара е писан от друг Англосанксонски лакей и поснат на познатия Адрес.Путин не трябва да се съобразява от глупово че Русия щяла да се компрометира . нато стреля и УБИВАТ РУСКИ ГРАЖДАНИ РАЗРУШАВАТ РУСКИ ГРАДОВЕ НЕ РАЗБИРАМ …….

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *