Руски „Кинжал“ унищожи американски „Пейтриът“ за 1 млрд. долара! Масиран ракетен обстрел порази десетки военни цели в Киев. Бахмут е пред капитулация! Сводка от фронта на 16.05.23 г. (С ВИДЕО)

Руска хиперзвукова ракета „Кинжал“ е унищожила американска ПВО система „Пейтриът“ в Украйна, съобщи днес Министерството на отбраната на Русия.

Това е станало при нанесените в ранните часове днес въздушни удари по украински военни части и складове за боеприпаси. Според информацията на министерството всички набелязани цели са поразени успешно.

Стойността на унищожената американска противовъздушна система „Пейтриът“ е 1 милиард долара, а всяка ракета, която тя изстрелва струва 5.5 млн. долара. (Видео от унищожаването на „Пейтриът“ можете да видите под тази статия)

Украйна разполага с две системи за противовъздушна отбрана от този тип.

Едната е дарена от САЩ, а другата съвместно от Германия и Холандия. Не е ясно коя от двете системи „Пейтриът“ е унищожената.

Новината потвърди и CNN, като цитира американски военни експерти, които смятат, че руснаците са успели да уловят радарните сигнали от „Пейтриът”, което им е позволило да насочат ракета „Кинжал” към ПВО системата.

Руската хиперзвукова ракета „Кинжал“ лети със скорост десет пъти по-голяма от тази на звука. Тези ракети са супервисокоточни и могат да носят и ядрени бойни глави, обсегът им е до 2000 километра.

Москва днес засипа с бараж от ракети украинската столица – това е осмият поред масиран удар по Киев само за този месец. Украйна потвърди за руската атака по Киев, като съобщи за изстреляни по града 18 ракети от различни видове, в това число и „Кинжал“.

„Русия изстреля шест балистични ракети „Кинжал“ от самолети, девет крилати ракети „Калибър“ от кораби в Черно море, както и три ракети „Искандер“ и С-400 с наземно базиране“, съобщи в Телеграм началникът на генералния щаб на украинските въоръжени сили Валерий Залужни. Той допълни, че Киев е бил атакуван от север, юг и изток.

Украйна вече е с минус 1 бр. „Патриот“! Руските сили превзеха нови територии от Бахмут! СВОДКА ОТ ФРОНТА! ВИЖ ТУК

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

17 коментара

  1. СЛАВА ВЕЛИКА И СВЯТА БРАТСКА ВОВЕКИ РУСИЯ !
    ГОСПОД ДА ВИ ПАЗИ БРАТУШКИ !
    ИМАТЕ ОБИЧТА НА СВЕТА !

  2. Слушайте астроложката Силва Дончева в ютуб, няма да сбъркате.Ние сме една окупирана от Сащ страна и във война.

    • Поредния пропагандиращ шаман.
      Казва и истини, но на моменти вкарва върховни глупости не отговарящи на реалностите в живота, които нямам желание да оспорвам и обяснявам сега.
      В случая май е по-добре, загладените мозъци да вярват на казаното.

    • Иванов, тази много ме кефи като тръгне да ми говори за българската карма, от която много ще си патим щото видиш ли се избили някакви си предполагаеми богомили.
      Всеки богоборец от сектата на богомилите много ме кефи.
      Тук чувам, че сме били воювали и избивали българомразците сърби, хървати, руснаци, румънци …….. сигурно и това пак ще се отрази на кармата :)
      Да знаеш, че трябва всеки който ни нападне да храним с виагра ида си сваляме сами гащите…..
      Как да не повярваш на казаното от подобен социален-инженер с културно-историческа представа на фантазьор и фалшификатор.
      Мен политическите обосновки на история ме отвращават. Компромиси с истината не правя и оставям подобни индивиди да си фантазират.

    • Питай въпросната личност каква е кармата на французите за избиването на християните и катарите?
      Още питай, каква е кармата на британоварварите за избиването на 400 милиона китайци, 180 млн. индийци, 75 млн. индианци …….
      Или кармата е лоша само към българите?

  3. ШАСЪ ОПРАВИМ,КОГАТО НА ВСЕКИ ДАДАТ ПО ЕДНО ШИШАНЕ ДА СЕ БОРИМ СРЕЩУ НОВО ТОТУРСКО РОБСТВООТ ОТ САЩ – НАТО,ИЗРАЛ И ЗАПАДНИТЕ ЦЕНОСТИ !

    НАЛИ ВЪ САЩ ВЕКИ ИМА ПРАВО ДА СЕ ПАЗИ ОТ ПРЕСТЪПНИЦИ?

    СТЕФАНЪ Д-РЪ ДИМИТРОВЪ ЧОЛАКОВЪ
    ВРАЦА-ПАЛАНКА

  4. Те братче Кинжалите няма да целят София, има поне три-четири хубави цели преди всичко.Ако продължава обаче този тъп,и продажен „процент“ евроморски умници да ни тика в месомелачката, а другите да се прозяват и да чакат все някой друг да свърши работата,ами ще ни изтребят,не руснаците, тия с които трябвало да сме в синегрия.Гледам,че някои участнички във форума не искат да ги слагаме в кюпа, ама едва ли са направили нещо досега.

    • Брат, щели да ни избият британоварварите. Ти какво мислиш правят в последните 33 г.?
      Кое е кюпа и кой раздава пропуски за там?
      Или демократично и доброзорно всеки може да ни слага където му е кеф в кюпове, гюмове, миши дупки, окопи?
      Какъв според теб е критерия за нещоправене или нищонеправене?

  5. Първо трябва да сме наясно с нещата,щото се оказва,че сме с „Абсолютен рекорд по брой на милионери в България“ има и много заблуди“Има ли президентски чадър над мафията?“ ЦЯЛОТО ВИДЕО С ГРИГОР ЗДРАВКОВ. Трябва ли да си блеем щастливо,когато ни тикат като говеда в касапницата, трябва ли да се радваме на ам.военни бази, които ни пазели от Русия.Да продължаваме ли да плюем по Копейкина, щото говорел за един минимум сувернитет, пък останалите са прегърнали евроморските ценности.Да си „прахосаме“ ли неделния ден на 21май , или да идем отново за гъби.Силва Дончева, астроложката и тя ни обеснява като на първолаци, ама ние сме все най- умните и никой не ни интересува. Една Шапчица даже тръгна да ме гони от форума, пък аз съм готов бащински да я заведа до истината.

    • Иванов, братко, ти от „полит-елита“ ли си?
      Кой е заблуденият и за какво?
      Кой доведе и подкрепя британоварварските бази?
      Кой създаде многохилядна башибозушка шайка, която да брани заграбеното от управляващите еничари?
      Кой блее?
      Кой е против суверенитет на България?
      Кой плюе копейкин и още по-важното е за какво? Неясно е за мен защо си си втълпил подобно нещо и се опитваш да го вмениш на мен, след като лично познавам човека…..
      Кой казва, че еди кой си е по умен и трябвало да го слушаме, въпреки откровените изговорени глупости? И на всичко отгоре до колкото знам Силва е завършила история.
      Не знам кой и от къде те е гонил, аз съм далеч от подобни мисли, напротив, опитвам се да те накарам да си задаваш въпроси, макар и никога да не отговаряш на моите….
      На 21-ви на протеста да ме намериш и обадиш за лична консултация :)

  6. Не съм си и помислил да те критикувам бе човече,определи съм те като съмишленик,не го ли усещаш, просто СПОДЕЛЯМ информация, нищо повече и се радвам , ако някой допълни нещо..

    • Мен ме критикува куцо и сакато, за щяло и нещало, но не ми пречи. Не съм се родил, за да се харесвам на всеки.
      Но добре, не е критика, само лек намек на няколко пъти, когато не съм съгласен с нещо от вижданията на възраждане или Костадин, все ме слагат в графата на враговете. Нищо че поназнайвам някой неща за възраждане още преди новите „съдии“ , „прокурори“ да са чували за тази партия.
      Здраве да е

  7. Да видиш как са облечени мацките от Калифорния или Бразилия, какви са техните ценности, да се порадваш на такива бедра,каквито у нас са рядкост.

    • Нещо от малък не си падам по дебелогъзести „мацки“ и едва ли бих останал впечатлен, макар да не съм стъпвал във фалиралата официално държава калифорния или бразилия.
      Със сигурност има и добре изглеждащи, на аз очевидно остарявам и напоследък мацка, с която не мога да си кажа две думи, нещо спряха да ме вълнуват. Лошото е че стават все повече, дори в България.
      Освен това, изпитвам отвращение от пластмасовите орангутани с акъл на амеба :)
      Ей това е, описах се като виден женомразец :)

  8. Шапчицата бе,червената не можела да ме понася,а аз не намирам обяснение.

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *