Руският посланик във Вашингтон: САЩ се опозориха с подкрепата си за украинските нацисти

Руският посланик във Вашингтон: САЩ приеха с почести в Конгреса нацистите от „Азов“. Да окажеш такава чест на следовниците на Хитлер и Бандера е предателство към паметта на стотиците хиляди американци, загинали във Втората световна война в борбата с нацизма.

Съединените щати се опозориха, подкрепяйки открито украинските нацисти, заяви руският посланик във Вашингтон Анатолий Антонов. Така той коментира официалната визита в САЩ на ръководителите на националистическия батальон „Азов“ (признат за терористична организация и забранен в Руската федерация) и срещите с тях в Конгреса, съобщава ТАСС.

„Безумно е една от страните, допринесли за разгрома на нацистка Германия днес да приема с почести наследниците на Хитлер и Бандера. Това е предателство към паметта на стотиците хиляди американци, които дадоха живота си по време на Втората световна война. Днешната открита подкрепа за украинските нацисти ще остави незаличимо петно в американската история“, заяви Антонов.

Той подчерта, че терористите, извършили множество престъпления срещу руското население в Донбас, сега „държат високопарни речи зад стените на някогашния авторитетен Станфордски университет“.

„Възниква въпросът: каква визия за света искат управляващите в САЩ да внушат на младите американци и чуждестранните студенти, които учат тук? Задължение на човечеството е винаги и с всички сили да се противопоставя на нацизма и неговото пропагандиране. От дълго време ние неуморно призоваваме Вашингтон да реши този проблем. Вместо отговор обаче получаваме абсурдни забрани ние самите да провеждаме възпоменателни събития, бележещи съюзническите победи във ВСВ, като полагането на венци на мемориала „Духът на Елба“, например. Излиза, че днешен Вашингтон се срамува от анти-фашисткото си минало, обобщи посланикът.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

2 коментара

  1. америка Е ТЕРОРИСТИЧНА ДЪРЖАВА И РАЗВЪДНИК НА ТЕРОРИСТИ. Спомнете си къде и как е създаден Осама Бин Ладен и колко американски и английски граждани са членове на ислямски терористични организации. Т бандеровските терористи са на хранилка при американците.

  2. ТАЗИ ИЗКУСТВЕНА ДЪРЖАВА САЩ Е ИЗГРАДЕНА В В РЕКА ОТ ИНДИАНСКА КРЪВ И СКОРО ЯЗОВИРНАТА СТЕНА НА ТАЗИ КЪРВАВА РЕКА ЩЕ СЕ СРУТИ И ЩЕ ОТНЕСЕ И РАЗПИЛЕЕ САЩ !

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *