Руските ракетни атаки накараха Украйна да спре износа на ток за ЕС (С ВИДЕО)

От 11 октомври Украйна спира да изнася електроенергия за ЕС заради ракетните атаки, които унищожиха част от енергийните мощности на страната. Това заяви украинското министерство на енергетиката. Според ведомството спирането на износа към ЕС ще стабилизира енергийната система на Украйна. Припомняме, че близо половината от произвежданата в Украйна електроенергия (главно от електроцентрали от съветско време) се изнася в Европа, която в момента и без друго е на прага на енергиен колапс.

„Днешните ракетни атаки, които поразиха топлофикационни и електроподстанции, принуждават Украйна да прекрати износа на електроенергия считано от 11 октомври 2022 г.“, заяви министерството на своя уебсайт. От ведомството обясниха също, че тази мярка ще помогне за стабилизирането на украинската енергийна система.

По-рано руското министерство на отбраната потвърди масовия обстрел на украинската инфраструктура. По данни на министерството цел на масирания удар с над 100 високоточни ракети са били военното командване, комуникационните и енергийните системи на Украйна. Руският президент Владимир Путин обеща строги мерки от страна на Руската федерация, ако терористичните атаки на територията на Русия продължат.

Кои обекти бяха поразени днес от руските високоточни хиперзвукови ракети и какъв е резултатът Виж във Видеото:

ВИЖ ВИДЕОТО:

https://youtu.be/pIc7EpijE9Q

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

7 коментара

  1. ТРЯБВА И ОТМЪЩЕНИЕ НА БЪЛГАРИЯ ЗА ВЗРИВЪ НА КРИМСКИЯ МОСТ

  2. БОЙ ПО ЦЕНТЪРА НА СОФИЯ В ТРИЪГЪЛНИКА НА ВЛАСТА СПАСЕТЕ И НАС РУСКИ БРАТЯ

  3. Нищо ѝ няма на Европата от това, че щяла да има по-малко ток. Ще се топли и ще си готви като гледа видео и снимки на взривения Кримски мост – да ѝ напомнят защо стои гладна и на студено.

  4. Само една дупка в жълтите павета да ни копнат и ще ни потекат пот, сълзи и сополи….. А дано НЕ!
    А мобилизирания „запас“ ако стигне до фронта, най-вероятно групово ще се прегърне с „братушките“. Как ни виждат американците на фронта???

  5. Като гледам каква модерна война се води в Украина, между нейните ам. ЗАЩИТНИЦИ и Русия, какво военно ниво притежават „ватенките“ т.е бензиностанцията и колко безкрайно жалки сме ние с американските изтребители на чертеж, с нашите малоумни политици, начело с пожарникаря, завива ми се свят. И на този фон, нашите изроди, лишени от всякакъв човешки морал продължават да се дървят. Четете последния материал на Дугин в Поглед, това е мъдростта, това е истината.Светът се променя пред очите ни, нашите лидери са жалки, дано го преживеем това време.

    • Ни шагу назад – цитирай точно, Чолаков. ( позади е отзад, смисълът е съвсем друг )

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *