Руските военни са отразили атаки на ВСУ край Артьомовск и Купянск! Нови десетки западни танкове и бронетранспортьори горят в полетата на Запорожие

Руската групировка „Юг“ е отбила мощна атака на украинските войски в Купянско направление и е отразила две други атаки в направлението Соледар-Артьомовск (Бахмут), съобщи за РИА Новости ръководителят на пресцентъра на групировката Вадим Астафиев.

„Подразделенията на групата войски „Юг“ осуетиха опит на противника да проведе добре организирана и мощна атака в района на Купянск, а също така успешно отразиха атаките на щурмови групи на Въоръжените сили на Украйна в направлението Соледар-Артьомовск“, цитира агенцията думите на Астафиев.

Артилерията на групировката, като част от контрабатарейна битка, е унищожила множество огневите позиции на 120-милиметрови минохвъргачки на ВСУ в района на населените места Белогоровка, Хромово и Дружба.

Освен това, по думите на Астафиев, екипажът на самоходна минохвъргачка „Тюлпан“ е нанесъл удари по голям пункт за съхранение на боеприпаси и по отбранителните позиции на ВСУ в района на Белогоровка, както и по мястото за укриване на войските от 24-та механизирана бригада на Въоръжените сили на Украйна в района на Дружба. Вследствие на ударите са убити над 200 украински военни.

„В района на Красногоровка е унищожен склад с боеприпаси на противника. На позициите на войските на киевския режим в района на село Красное са унищожени бойна машина на пехотата и пикап“, добави Астафиев.

Екипажи на зенитно-ракетни системи „Оса-АКМ“ са свалили украински дронове: „Лелека-100“ в посока Авдееевка и „Фурия“ в посока Мариинско направление.

В хода на бойните действия в Запорожка област подразделение на Въоръжените сили на Украйна е загубило повечето от американските бойни машини на пехотата Bradley, с които разполага, предава AFP.

По данни на агенцията машините са били унищожени в района на Орехов (Орихив).

От девет бойни машини на пехотата, „с които механизираното подразделение разполагаше, шест бяха напълно унищожени“, а само една е успяла да избегне всякакви щети.

На въпрос от медията за бойните действия през последните дни, украински военнослужещи признават, че към момента не са постигнали големи резултати.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

2 коментара

  1. СЛАВА ВЕЛИКА БРАТСКА РУСИЯ !
    ГОРДЕЕМ СЕ С ВАС БРАТУШКИ !
    ОБИЧАМЕ ВИ !
    ПОБЕДАТА ДА БЪДЕ ВАША ! ГОСПОД ДА Е С ВАС !

  2. ПО КОЛКО УРКИ ИМА В ЕДНА ЗАПАДНА МАШИНА.УМНОЖЕТЕ МАШИНИТЕ ПО УРКИТЕ И ЗАПАДНАТА ПРОПАГАНДА ОТИВА В КАНАЛА.

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *