Русия Признава ДНР и ЛНР за Независими Държави!

Днес на заседание на Съвета по сигурност на Руската федерация президентът Владимир Путин заяви, че Москва обмисля дали да признае независимостта на двете отделили се от Украйна донбаски републики Донецка и Луганска. Решението ще бъде взето до утре сутринта (вторник, 22 фев.)

Той направи това изявление, след като лидерите на двете самопровъзгласили се републики в Източна Украйна –  Донецка народна република (ДНР) и Луганска народна република (ЛНР), призоваха в понеделник руския президент да ги признае за независими. Това вече стори руската Дума, но окончателното решение е на руския президент.

„Моля ви да признаете суверенитета и независимостта на Луганската народна република“, заяви по-рано днес лидерът на ЛНР Леонид Пасечник във видео, излъчено по руската държавна телевизия. Минути след него подобен призив отправи и лидерът на ДНР Денис Пушилин.

„През всичките тези години хората, които живеят в Донбас, бяха тормозени, а мнозина от тях и убити. За 8 години военни действия украинската армия е убила над 14 хил. цивилни граждани на двете самопровъзгласили се донбаски републики – между тях много жени, деца и възрастни хора. А наскоро бяха открити 5 масови гробове на 295 цивилни граждани в контролираните от Украйна територии на Донбас. Това е геноцид“, посочи Путин и подчерта: „Тъй като Русия е изправена пред опасността от присъединяване на Украйна към НАТО, а Киев отказва да изпълнява Минските споразумения за мир в Донбас, то един бъдещ военен конфликт там, може да сблъска страната ни с НАТО. За да се избегне това, би следвало още сега да признаем ДНР и ЛНР за независими държави“.

Руският президент Владимир Путин също така каза, че днес неговият френския колега Еманюел Макрон го е информирал, че има промяна в позицията на Вашингтон по исканията на Русия да получи гаранции за своята сигурност, но той не знае каква е тя.

Путин посочи още, че Макрон му е споделил, че Украйна работи върху нови идеи за военно овладяване на двата отцепили се региона.

Очаква се още днес или най-късно утре Путин да обяви в руската Дума, че Русия признава отцепилите се украински региони. Още повече че днес и външния министър Лавров и говорителката на Външно министерство Мария Захарова в официални изявления намекнаха, че това ще се случи.

Ако Русия предприеме такава стъпка, следващата ще е до 24 часа Москва да изпрати свои военни сили в двата региона с мотива, че се намесва като съюзник, за да ги защити гражданите на двете държави от военната агресия на Украйна.

Междувременно стана ясно, че руският външен министър Лавров е потвърдил срещата си с държавния секретар на САЩ Антъни Блинкън, която ще се състои на 24 февруари в Женева. Skandalno.net

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

един коментар

  1. Браво, Володя, ти го направи! Следващата стъпка ще бъде да врътнеш кранчето за газ. Щом искате санкции – ето ви санкции, – ще се топлите с прескъпия щатски газ. Поне зимата отминава.

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *