Румен Петков: Чужди агенти апелират за насилие, кръв и държавен преврат, а бездействието на българските институции ги прави съучастници

Вторият мандат е дискредитиран, заяви Иван Мандински и призова народните представители възможно най-бързо да гласуват удължаването на бюджета, след което Народното събрание да се саморазпусне. Налице е лъжа и подмяна и на това е време да се сложи край, добави той на съвместна пресконференция с председателя на ПП „АБВ“ Румен Петков.

Петков от своя страна изрази удивление от бездействието на прокуратурата след изтеклите записи от партийния форум на ПП и призова за трезва гражданска оценка на политическата ситуация. Пред медиите в Плевен той подчерта, че на въпросния партиен форум има самопризнания от лицата Кирил Петков и Асен Василев за извършени от тях престъпления.

„В записа се говори откровено, апелира се и се поемат ангажименти за нарушаване на закона. Декларира се, че чуждо посолство е одобрило бъдещи ръководства на българските специални служби. Двамата декларират, че са поели ангажименти за определени действия. И то, не ангажименти към българските граждани и ангажименти към българската общественост. Ангажименти пред чужди посолства. Обсъждали са как да бъде измамена европейската общност, за да станем членове на Шенген или на еврозоната. И смайващото е, че в Европейския парламент никой не търси сметка на госпожа Фон дер Лайен за това, че тя открито съветва как да бъде извършена мошенгията. Това е изключително смущаващо. Имаме публично, чрез медиите, откровени апели на хора от неолибералните кръгове, хора с чуждестранно финансиране и по същество чужди агенти, за насилие и за държавен преврат. Тези хора и организации откровено призовават за насилие по площадите, за проливане на кръв, за измитане, за Майдан“.

В този контекст ПП АБВ подготви сигнал до прокуратурата и до ДАНС, защото такъв тип бездействия правят българската държава и нейните институции съучастници на организацията на насилие по площадите.

Петков подчерта наличието на чужди неправителствени организации у нас, ангажирани да формират обществено мнение по текущите политически събития, включително, както и участието на подобни организации със съмнително финансиране в държавни структури. И апелира институциите да се замислят за прането на пари, което се извършва чрез въпросните хиляди НПО.

„А относно апелът в парламентарната квота да влезе гражданското общество във Висшия съдебен съвет, не знам дали си даваме сметка какво означава. Кой ще определи гражданското общество как ще бъде представено? Примерно, последният отчет на Антикорупционния фонд – най корумпираната организация в България. Последния й и единствен годишен отчет е от 2020 година. През 2021 и 2022 година, до днес, не е ясно тези хора кой ги финансира. От друга страна, съвършено ясно е кой ги финансира и според мен те заради това спряха да си публикуват отчетите. Партньор им е „Америка за България“. И в рамките на това партньорство те са получили 389 000 лв. от „Америка за България“, 82 000 лв. от „Некст генерейшън – България“, 81 000 лв. от „Активни граждани“. Това го има на сайта на тъй наречения при това гръмко „Антикорупционен фонд“ – по същество най-обикновена фондация- НПО на американска издръжка. Техният работодател е фондация „Америка за България“ и изглежда са се обезпокоили от това, че пред обществото стана ясно кои и какво са… и заради това от 20 години насам нямат отчети“.

Румен Петков акцентира и върху разширяващия се репресивен и цензурен инструментариум и в България, а и в Европа, за контрол върху медиите. Той обясни, че в Европарламента се предвижда технология, чрез която европейския СЕМ ако бъде сезиран, че определена медия на територията на Европейския съюз не е политкоректна, възлага проверка на местния СЕМ. Но независимо от това какво ще реши местния СЕМ, последната дума има европейският СЕМ.

„Тоест, ние спряхме много телевизионни канали и радиостанции (например руските), ограничихме възможността на европейските граждани да се информират и сега искаме законово да уплътним гарантирането на информация, която обслужва точно определени среди и интереси. Защото в Европа продължава да отсъства например темата за скорошния фалит на САЩ. Казвам тези неща с много голямо безпокойство, че ние вече не сме държава. Ние нямаме институции“.

Коалиция „Левицата“ апелира: На 2-ри юни от 08:30 ч. при Народното събрание – северен вход. Да кажем НЕ!

ПРОТЕСТ ПРОТИВ ПРАВИТЕЛСТВОТО НА ПРЕСТЪПНАТА КОАЛИЦИЯ ОТ МУТРИ И ШАРЛАТАНИ❗️Елате, граждани и партии. 🇧🇬 Да изтръгнем България от лапите на националните предатели.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

5 коментара

  1. И ТАКА ДА СЕ КАЖЕ НАПРАВО РУМЕН РАДЕВ ОТ СЕЛО ТРУД
    НИ ДОКАРА ВСИЧКИТЕ ТЕЗИ ОГРОМНИ ПРОБЛЕМИ В ДЪРЖАВАТА -КОЧИНА.

  2. румен петков, който беше мвр министър и заповяда пребиването на хората протестиращи против базите на нато и мая манолова за която да си патриот означава да обичаш нато ще спасят България.
    Три пъти ура за балъците, които вЕрват на изроди и национални предатели!

  3. „Защото в Европа продължава да отсъства например темата за скорошния фалит на САЩ. Казвам тези неща с много голямо безпокойство, че ние вече не сме държава. Ние нямаме институции.“

    „Елате, граждани и партии. Да изтръгнем България от лапите на националните предатели.“

    Прав е, няма вече България, а да се борим за нещо, което не съществува е безсмислено. Съжалявам за крайния песимизъм, но ситуацията стана така – „късно е либе за китка.“ Борите се за три природни елемента, които вече са отровени – земя, вода и въздух. Само огъня от космически мащаб може да пречисти всичко.

  4. Гласуваш за Кире идиото и свинеподобния Кокорчо, получаваш Боко Тиквата. Гласуваш за Боко Тиквата получаваш Кире идиото и свинеподобния Кокорчо. Пoлучаваш инфлация, Скъп газ, ток и горива, получаваш дупки и спряно строителство, получаваш грабеж и фалит на държавата ,педерасти и лезбики ,хлебарки и дървеници

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *