Ренета Инджова: Няма да намалим бедността докато се съобразяваме с директивите на Брюксел! Борисов раздава пари не заради корона-кризата, а предизборно!

Тези пари трябваше да ги раздадат преди 6 месеца в разгара на корона кризата. Правят го сега след дъжд качулка. Сегашното „голямо раздаване“ всъщност е предизборно. ГЕРБ са го предвидили още миналата година, това което обясняват, че давали пари за справяне с коронакризата, е фиктивно. Ако протестът не успее и Борисов бъде оставен да проведе редовните избори, той ще ги спечели. Но не заради това че сега раздава пари на калпак, а защото ще фалшифицира вота. Машината за избори е в неговите ръце. Държавна, медийната и МВР- машина за манипулации – също.

Това заяви днес Ренета Инджова в интервю за предаването “Алтернатива”.

„Борисов обича да позира като левент, но е страхливец. Затова вече три месеца не ходи на работа, а се скита по пущинаците. Там из горите и храсталаците пиарите му организират срещи с редки случайни минувачи, които на камерите излизат така стреснати, все едно са хванати в капан. Борисов абдикира от работното си място и мина в нелегалност. Някой от болните мозъци край него явно е решил, че това е най-удачния начин да се спаси от народния гняв“, коментира още Инджова.

По думите й бедността у нас не може да бъде намалена докато се съобразяваме с директивите на Брюксел.

“Ние сме най-бедната, най-болната и с най-нисък стандарт държава от Европа. Каквито и пари да раздава сега Борисов на населението, те са суми, които преди това той и хората му са откраднали от българската икономика. И няма как тия пари да заработят в полза на същата тази ограбена от тях икономика. Защото едно е да вкараш тези пари в индустрия и съвсем друго е да раздаваш част от тях на населението, уж да се вдигнело потреблението. Потреблението на какво – на чуждестренните стоки, които са 90 % от нещата, които купуваме ли?! А европейските пари да не коментираме – дават ни ги под условието не да градим с тях собствена икономика, а правим пътища и градинки – все неща, които впоследствие няма да ни помогнат да си вдигнем жизненото равнище като народ и държава. Друго на ръка е, че две трети от тези пари правителството на ГЕРБ ги краде.

С днешното раздаване на пари Борисов може и да заблуди някого, че работи за държавата и не краде с пълни шепи от народа, но дългосрочният ефект от това раздаване ще е пълна финансова и икономическа катастрофа. Не може да поддържаш пенсионна система на годишна основа. Когато харчиш безразборно, а имаш бюджет, който не е стъпил върху икономическа основа, тогава идва катастрофата. Излишъците в хазната, за които Борисов говори като лунатик, всъщност са парите за иновации и реинвестиции в държавната икономика. Борисов от тях раздава, като обрича бъдещите поколения на тотална нищета”, коментира още Инджова.

Инджова бе категорична – външните инвеститори избягаха от България, въпреки че “от пънчето в гората премиерът рецитира някакви имагинерни и силно изманипулирани данни на Moody’s”.

Тези пари трябваше да ги раздадат преди 6 месеца в разгара на корона кризата. Правят го сега след дъжд качулка. Сегашното „голямо раздаване“ всъщност е предизборно. ГЕРБ са го предвидили още миналата година, това което обясняват, че давали пари за справяне с коронакризата, е фиктивно. Ако протестът не успее и Борисов бъде оставен да проведе редовните избори, той ще ги спечели. Но не заради това че сега раздава пари на калпак, а защото ще фалшифицира вота. Машината за избори е в неговите ръце. Държавна, медийната и МВР- машина за манипулации – също. Част от хората, разбира се, ще се поддадат на тези подаяния, защото са толкова бедни, че са на критичната граница на оцеляването”, посочи още Инджова. Skandalno.net

Пею Благов, Skandalno.net

Чуйте цялото интервю с Ренета Инджова ТУК:

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

един коментар

  1. САМО ИЗЛИЗАНЕ ОТ НАТО И ЕС ЩЕ СПАСИ БЪЛГАРИЯ СЪБУДИ СЕ НАРОДЕ БЪЛГАРСКИ

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *