Разкритие: БОРИСОВ СЪС ЗАБРАНА ДА ПОДАВА ОСТАВКА! Вижте Кой и Защо:

С какво ни плаши Борисов? Че цялото това уродливо сборище от лобисти може да рухне? А дано! Че държавата ще се разклати, ако не я управляват нахални корумпирани типове с мутренски манталитет? Нима? Че хора с обвинения за хулиганство и физическа саморазправа ще си тръгнат от властта? Какво по-хубаво? Или че европейските партньори ще ни погледнат с лошо око, задето сме се освободили от игото на корупционерите? Ще посмеят ли? А може би самозабравянето на Борисов е стигнало дотам, че се отъждествява с държавата? Кралят-слънце, едва ли не. И след него – потоп. Защо да е страшно рухването на уродливата му властова конструкция?

„Ако поискам оставката на Валери Симеонов, ще се счупи цялата конструкция и правителството ще падне“. Тъй рече Бойко Борисов. Сякаш става дума за свещен фундамент, без който държавата ще погине. И така насърчи политическата юродивост в името на един изначално порочен конструкт, съграден от алчност, лобизъм, продажничество и скрит корупционен интерес. Иска се свръхдоза нахалство, за да представиш компромиса като самодостатъчно основание. А всъщност какво по-хубаво от това да се счупи тази зловредна конструкция, върху която паразитират група дребни политически шмекери в своя изгода? Конструкция, която големите крадци на прехода преди 10 години измислиха, за да им пази и умножава парите и чийто крепежни елементи се оказаха хора с престъпни наклонности.

С какво ни плаши Борисов? Че цялото това уродливо сборище от псевдо-десни крадци, измамници и лобисти може да рухне? А дано! Че държавата ще се разклати, ако не я управляват нахални типове с мутренски манталитет? Нима? Че хора с обвинения за хулиганство и физическа саморазправа ще си тръгнат от властта? Какво по-хубаво? Или че европейските партньори ще ни погледнат с лошо око, задето сме се освободили от игото на корупционерите? Ще посмеят ли? А може би самозабравянето е стигнало дотам, че Борисов се отъждествява с държавата? Кралят-слънце, едва ли не. И след него – потоп. Защо да е страшно рухването на една износена властова конструкция? Така и не се разбра…

Протестът днес не е просто за децата с увреждания, протестът е срещу политическия цинизъм и дебелоочие. И тук няма никаква конструкция за спасяване. Напротив. Колкото по-бързо бъде демонтиран този обиден за държавата петоъгълен шесто…курник, наречен ГЕРБ и Обединени патриоти, толкова по-добре. Твърде дълго време проживяха заедно националисти – майцепродавци с разгащени интернационалисти, патологични русофоби с руски агенти за влияние, декларативни антикомунисти с агенти на Държавна сигурност, хора без ясни политически възгледи, подвластни на конюнктурното търсене – един безвкусен „тюрлюгювеч“, както би казал Валери Симеонов.

Само че конструкцията е по-сложна от Борисов, Сидеров, Каракачанов и злополучния Симеонов, взети заедно. Тя надхвърля разните му мимолетни политически конфигурации „Борисов-1, 2 и 3“, в които, без особена разлика, се изредиха всички партии на прехода, без БСП. Трудно е да бъде разрушена, защото основите й са извън оперативната политическа власт, в здрачната зона на задкулисието, където се разпределят американски ЦРУ- порции, правят се неприлични договорки, дават се подкупи срещу „политически ангажименти“.

Дали един лобист ще бъде назначен за министър през платформата ГЕРБ, ОП, Реформаторски блок, НДСВ или ДПС, е все едно. Големият въпрос е да се скъса порочната верига пари-власт-пари прим, при която гореизброените разпродават родината си на парче на западни интереси. Дали големите геополитически играчи ще вербуват Цецо от ГЕРБ или „реформаторът“ Гошо, също е без значение. Важното е да се сложи край на този слугинаж и да се следват националните интереси. И всеки, който претендира за спасител на нацията, трябва да представи нотариално заверена клетвена декларация и убедителни аргументи, че няма да се впише в старите схеми.

Възможно ли е това? Все по-малко. Времето работи в полза на конструкцията. Лявата, социална и филантропска БСП е навряна в ъгъла… за да се отвори пътят на фашизма! Парите се множат, силата им също нараства. Малцина могат да им устоят. Всеки намира свое убедително оправдание за подкупността си. „Ако не съм аз – друг ще вземе. Семейството, децата…“. Знаете как е.

Нравственият упадък е в основата на всяко зло. И все пак не е невъзможно. Като начало обаче всеки български гражданин трябва да си отговори безмилостно честно на следния труден въпрос: ако аз съм на власт, ще се облагодетелствам ли? Ако преобладава отговорът „не“, значи все още има надежда… да счупим зъба на напиращият корпоративен фашизъм!

Анастас Добрев, Glasove.com

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

един коментар

  1. Дори в корупцията има едно правило: Създавай проблеми, за да те уважават!, а българските леснитутки и него не знаят.

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *