Радев: Проблемът не е в Зеленски, а в нашите парламент и правителство, които защитават чужди интереси. Референдумът за лева трябва да се проведе! (С ВИДЕО)

Винаги съм защитавал българския интерес, а не интереса на други държави. Въпросът е чии интереси защитават мнозинството от политиците ни в парламента и правителството. Очевидно в много случаи небългарските. Кое задава наклоните в тяхната политика? Това заяви президентът Румен Радев по повод критиките на към него от евроатлантическите партии ПП-ДБ и ГЕРБ след срещата му с президента на Украйна Володимир Зеленски. А по повод отхвърления референдум на „Възраждане“ президентът коментира: „Не е добре политици в парламента и извън него да се правят, че няма подписи на половин милион българи. Редно е да се проведе референдума, а решението да не се провежда е незаконно и издава страх, пренебрежение и недоверие към българските граждани.“

„Никога не съм отказал да приема президент на която и да е държава, когато е по негово настояване. Когато министър-председател реши да покани президент, институционалният диалог изисква поне преди това тази покана да бъде съгласувана с мен, а не да ме уведомяват постфактум за вече предприети стъпки“, заяви президентът Румен Радев по повод визитата на украинския президент Володимир Зеленски в България.

„В тази ситуация, разбира се,  най-лесното беше да откажа такава среща, но това не е добър сигнал за България. Особено за 300 000 българи в Украйна. Надявам се в бъдеще МС да започне да спазва елементарните правила на протокола“, добави Радев.

По думите му големият проблем на нашите управляващи е, че „нямат свое мнение и своя позиция”. „Те безпрекословно следват позицията на големите държави членки.

Радев попита как изведнъж, за един ден, Народното събрание е решило да развърже ръцете на Министерския съвет „да изпразни складовете с военновременни запаси на Българската армия”. „Колкото и да ви убеждават, че те ще бъдат запълнени много бързо – това не е вярно. Този процес отнемат години и даже десетилетия”, поясни той.

На какво основание, за един ден, взеха решението да продадем оборудването на АЕЦ „Белене“? Не е ли редно, когато се вземат такива решения – тук става въпрос за съдбата на този проект – да сложат на масата всички опции за развитието на ядрената ни енергетиката и тогава да взимат решение?“, попита той.

ВИЖ ВИДЕОТО:

„Продължава една черна серия – български премиер да използва чужди медии, за да клевети страната си, за да развява руската заплаха като параван за разправа със службите за лични и партийни интереси. Жалко е, че хлъзгат акад. Николай Денков по този сценарий, но явно той няма нищо против да го хлъзгат“, каза още Радев.

По повод срещата на върха на НАТО във Вилнюс, той заяви: „ В НАТО, от срещата миналата година, както и в ЕС, никой не задължава никоя страна членка да участва в предоставянето на въоръжение. Очаква се на срещата да се обсъди какви гаранции ще й се дадат и кога Украйна ще може да стане член на НАТО.

Очевидно НАТО не иска тази война. Ясно е, че за сигурността на Украйна се търсят гаранции, но най-голямата гаранция е дипломатическите усилия за преустановяване на огъня и активиране на средствата на дипломацията. Сега се искат само оръжия – те стават все по-разрушителни, което ни тласка към трудноприемливи нива на ескалация.“

Радев предупреди за риск от ядрено замърсяване, което може да стане или вследствие на удар по АЕЦ „Запорожие“, или от използване на тактически ядрени оръжия. „Тогава последствията ще бъдат за абсолютно всички нас.“

По повод исканията за импийчмънт, той заяви: „Да заповядат, никакъв проблем, но всички водещи политически сили трябва да имат отговорност към народа и да отговарят на интересите на този народ“

„България трябва да влезе в еврозоната, когато е готова, а не когато на някои им се иска, и то на всяка цена. За мен не е добре политици в парламента и извън него да се правят, че няма подписи на половин милион българи. Това не е добре. След като са изпълнени законовите изисквания, редно е да има референдум. Показва се недоверие към българските граждани. Аз лично обаче не виждам нужда да се вкарва процесът по приемане на еврото в рамки. 20 години са твърде дълъг срок. Трябва да се убедят хората за ползите от еврото, с ясни политики и програми как ще процедираме оттук нататък“, коментира той рефендума на „Възраждане“

Проблемът не е в президента Зеленски. Той е това, което е. Нашият проблем са нашите политици, които се надпреварват кой повече ще обещае и ще даде на Украйна“, подчерта още той.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

21 коментара

  1. Господине президентине,а по чия милост ПП са в политиката и в управлението на България. Ти като искаш се изкарвай по-дементен и от Байдън,но ние не сме я докарали до там и не забравяме на чий слугинаж пред американците дължим днешното си положение.

    • Та като не гласуваш, за чий …. ще предявяваш претенции кой е на власт и ще им държиш сметка?

      • А ти като гласуваш за предатели, по чий проявяваш претенции?
        Мунчо усети накъде духа вятъра и смени ветропоказателя.

      • Докато разхищават парите от моите данъци ще им държа сметка не, ами и въжето на което ще ги бесят ще държа.А ти,като гласува за ПП – пардон, ти гласува за Възраждане,най- вероятно,но гласът ти чрез ала-бала ПРЕЗ ПРЕЗИДЕНТА отиде за ПП, най-вероятно – защо не отговаряш за тези, които чрез гласуването си си пратил в управлението на държавата.

      • Като ти отговорят всички гласували през последните 33 г. разбира се и аз ще ти отговора. Просто си чакам реда.

      • Фъкчо, не е там работата, не си прав!?!Кой трезво мислещ човек ще отиде да гласува, изборите очевадно се манипулират с ала-бала!!! След огласяването на записа на Киро-Простака, никой нетрябва да гласува, даже е вече късно, вече на тия ИЗРОДИ-народни избраници не им пука от нищо!!!

      • В момента сме неоколония с британоварварска избирателна система.
        Иначе аз много пъти съм казвал, че съм монархист и въобще не ги дишам тези глупави партии, но това е положението в момента.
        Колкото по-малко гласуваме, толкова по-лесно се възпроизвеждат изродите.

  2. Някакви соросоидни и анонимни тролчета тръгнали да ме заплашват и обиждат!
    Давайте- гледайте да го направите, без да оставите следи. Като сте паднали толкова низко да се биете с жена!
    Извинение дължа само на сайта и хората, които стоят зад него- наистина съжалявам, че оскверних дома ви с грозни думи.
    На анонимните тролове не дължа извинение!
    Свършете си работата, тролове, гледайте да не ви стане тясно.
    Съжалявам, скандално, че ме приехте в дома си като гост, а аз обидих някои от гостите ви и оскверних с думи вашия дом.
    Враговете- поне не съм анонимна като вас!
    Мъжът ми, кумът ми и зетьовете ми ви чакат с нетърпение.

  3. Каквито и грехове да имма Радев,засега само от неговата УСТА звучи народния интерес и само той поставя някаква преграда пред нашия РОБОЛЕПЕН елит. Защото Костадинов го повтаря многократно. Ние сме една колония от дълго време, но задачата на сегашния посол, който се е проявил в Хаити е да ни довършат окончателно. ЗАТОВА ТОВА ПРАВИТЕЛСТВО И ТЕЗИ ПАРТИИ ТРЯБВА ДА БЪДАТ ИЗМЕТЕНИ, НЕ СЛЕД МЕСЕЦИ А СЕГА.

    • По делата им ще ги познаете,по ДЕЛАТА,не по думите. А делата на Радев ги видяхме,предател от всякъде.Иначе на приказки го докарва – ,,фали ме,усто,оти те разчеквам,,.

  4. Ко, викам ли,
    По- добре да не разбираш!
    Иначе- заповядайте да ми наложите мнението и забраните си да пиша. Някой спрял ли ви е?
    Не.
    Подгответе се добре за това упражнение.
    Гледайте да го изпипате.

  5. Вълкът кожата си мени, но нрава- не.
    Мунчо хамелеона знае за какво става въпрос.
    Мунчо хамелеона знае, че Русия е победителят. И се опитва да се преоблече, за да си спаси з@дника!
    Отански генерал, селтак от горно-нанадолнище, член на масонска ложа Слънце ориент. Втора степен.
    Мунчо.
    На орлов мост първи ще върти баница.
    Като соросоидните тролчета тук!

  6. Някакви философи от приказки тръгнали да врещят за независимост!
    Някой спря ли ви?
    Някой опонира ли ви?
    Не!
    Еми издействайте си независимостта де!
    Независими сте с енергетика, независими с сте с икономика, независими сте със земеделие! Независими сте с армия!
    Някой да ви е спрял?
    Давайте- покажете какво можете!
    Българи- юнаци!

  7. Радев пределно ясно каза, че няма да насрочи референдум, щото в НС го били отхвърлили… Па и той не харесвал как бил формулиран въпроса…

    В МС се било вземало решение какво оръжие да се даде…

    Радев, а бе главнокомандващ ли си на БА или лукова глава? Президент ли си или си търсиш оправдание в НС?

  8. Желаещите да се саморазправят с мен- мъжът ми е полковник, кумът ми е генерал, зет ми е полковник от едни места, за които не искате да знаете.
    Предоставих им коментарите ви.
    Чакат ви. Наясно са кои сте.
    Заповядайте- чакат ви.
    Анонимните- на вас говоря!

    • Аз не знам коя е тази групировка анонимни, която те заплашва, но съм радостен от прочетеното, че имаме наши хора на висши постове в натовските войски и никой няма да посмее да ни закача.

      • Фъки, да си жив и здрав!
        Ама нищо не ти е ясно.
        Карай.

  9. За иванчо, който ме пита дали съм хващала арбалет- еми много ясно, иванчо, че съм хващала!
    И кон мога да яздя!
    А ти в казарма ходил ли си- или ще участваш в сепаратистките мюсюлмански организации в Родопа?
    Участвай- в минарето.
    Внимавай все пак.
    Май хич не си наясно.
    Да не фръкнеш от минарето!
    Иванчо- мюсюлманче!
    Изпълняващо турска функция!
    Някои може да заблудиш, но не и мен!
    Иванчо!

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *