Путин сензационно: Държави от Източна Европа ще Напуснат ЕС съвсем Скоро!

Няколко държави от Източна Европа съвсем скоро ще последват примера на Великобритания и ще напуснат Европейския съюз. Една от основните причини за това ще е начинът, по който се разпределят данъците в Съюза, прогнозира руският президент Владимир Путин.

И към момента много от старите членки на ЕС роптаят за това, че голяма част от данъците им отиват за издръжката на страните от Източна Европа, които трябва да наваксат изоставането си от западноевропейския стандарт. През 2028 г. обаче, някои от страните в Източна Европа вече ще са изравнили цените на стоките и услугите си с тези на запад. Което значи, че помощите и субсидиите от ЕС ще секнат, като успоредно с това ще се увеличи таксата им за членство в Съюза. Това със сигурност ще засили анти-европейските настроения сред източноевропейците и ще доведе до верижно напускане на ЕС. Поне 8 държави ще последват примера на Великобритания, коментира Владимир Путин.

Според него, причината за разпадът на ЕС ще е същата като онази, довела до краха на СССР – недалновидна икономическа политика, която срутва социалната и политическата система на целия континент, заяви руския президент.

Всъщност, неадекватната миграционна политика на Брюксел към бежанците от Близкия Изток и Африка вече носи своите плодове на разпада. Правителствата на няколко държави от Източна Европа вече съвсем насериозно обмислят излизане от ЕС. В Полша, Унгария и Чехия анти-ЕС настроенията ескалират с всеки изминал ден и вече има отчетливи признаци за отцепничество. И трите държави водят своя собствена външна политика, която няма нищо общо с тази на Брюксел. Особено Унгария, която въпреки европейското ембарго, все повече задълбочава взаимодействието си с Русия и Китай. Полша остава все така русофобска и пета колона на САЩ в Европа. Но тъкмо по про-американска линия Тръмп й нашепва час по-скоро да се маха от ЕС. Затова и Варшава все по-рядко и все по-недисциплинирано изпълнява директивите на началниците в Брюксел.

А що се отнася до България, въпреки отчайващата бедност на населението, там към момента настроенията са про- ЕС. Причината е, че политическия елит и икономическата олигархия в балканската държава се изхранва от европейските субсидии. Но когато грантовото финансиране на Брюксел секне, тия настроения със сигурност ще се променят. Остане ли без субсидиите от ЕС, кухата икономика на България ще се срине буквално за месеци.

Не по-малко мощни брожения срещу ЕС се надигат и сред народите в Западна Европа. Много държави, сред които Холандия, Финландия и Австрия са върло против Брюксел да дотира икономиките на държавите от Източна Европа. А когато Брекзит се осъществи, финансовата дупка, която ще остане след напускането на Великобритания, трудно ще бъде запълнена. Което означава, че най- вероятно помощите за бедната Източна Европа рязко ще намалеят. Skandalno.net

Надя Колева, Skandalno.net

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

9 коментара

    • Никой не ни е питал. Другарите социалисти Станишев и Първанов бяха и са най-големите евроатлантици.

      • Знам, че никой не ни е питал. Но и сега продължаваме да се бутаме като коне с капаци. Или по-точно-като телета към скотобойна.

  1. Този не мисли за бягащите руснаци, а се загрижил за богати и уредени държави… И къде ще идат като напуснат, в руският рай ли… Смешки

  2. Отдавна не съм се включвала във форума но изказването на някои ибрикчии вече ме вбесява. Мен лично никой не ме е питал искам ли да влизам в НАТО и в така наречения ЕС. Доколкото знам нито един от всичките ми познати не си спомня да е имало референдум за това. Тогава от къде на къде ще ми говорят че това било избор на българският народ. Съзнават ли господата със фалшивите изборни резултати колко са жалки като постоянно повтарят “ Европейски ценности“. По-добре никога не го казвайте защото на фона на разорената и ограбена от управляващата клика държава това звучи доста зловещо. Или враговете на ЕС не е народа а вие господа които под лозунга “ европейски ценности“ окрадохте и разпродадохте родината.Прокудихте от родните огнища милиони млади българи Милиони пенсионери обрекохте на гладна смърт. Превърнахте държавата в огромен концентрационен лагер. Благодарим ви за “ европейските ценности“. Само Доналд Тръмп ще ви оправи господа мошеници. Да е жив и здрав. Слава на чичко Тръмп. Докато той е президант на най великата държава и за нас ще има капчица надежда макар и в необозримо бъдеще.

  3. НАТО – означава Североатлантически пакт. Географски на тези условия отговарят Канада, Англия, донякъде САЩ и Франция, но какво търсят в този географски ригион страните от Балканите, Скандинавия и страните от централна и южна Европа. Трябваше първо да завършим Южен Поток, АЕЦ Белене и тогава да мислим за НАТО и ЕС.

  4. Лицемерието и егоизмът на еврочиновниците ще доведат нещата дотам, че отделните страни ще решат да се отцепят от ЕС по примера на Великобритания!

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *