Путин е информирал Макрон и Шолц: РУСИЯ ПРИЗНАВА Донецката и Луганска народни републики за Независими държави!

Руският президент Владимир Путин проведе телефонни разговори с френския президент Еманюел Макрон и германския канцлер Олаф Шолц и им съобщи, че „ възнамерява да подпише“ указ за признаването на Донецката и Луганската народни републики, съобщи преди минути пресслужбата на Кремъл. Същевременно ТАСС съобщи, че Владимир Путин ще направи телевизионно обръщение към руските граждани тази вечер.

Путин е информирал лидерите на Франция и Германия за резултатите от днешното разширено заседание на Съвета за сигурност на Руската федерация, на което е разгледана ситуацията в Донбас в контекста на решението на Държавната дума за признаване на Донецката и Луганската народни републики. В понеделник ръководителите на ДНР и ЛНР също отправиха призиви за признаването на техния суверенитет във връзка с „военната агресия на украинските власти“, масирания обстрел на територията на Донбас, в резултат на което страда цивилното население.

„Имайки предвид всичко това, президентът на Русия заяви, че възнамерява да подпише съответен указ в близко бъдеще“, се казва в съобщението на Кремъл. Посочва се, че президентът на Франция и германският канцлер „изразиха разочарованието си от това развитие“ на събитията. В същото време, добавят от Кремъл, Макрон и Шолц са изразили готовност да продължат контактите. Skandalno.net

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

2 коментара

  1. Наистина не голямо, а огромно разочарование, че досегачния „международен ред“ под жезъла и ботуша на Щатите си отива.Русия освобождава за трети път Европа, първият път от Наполеон, вторият от Хитлер, сега от Байдън. И не се очаква даже никаква война, щото светът ще се затрие за хилядолетия.Ако в главите на тези съвременни арийци е останало грам мозък, трябва да се примирят с една историческа необходимост.

  2. СЛАВА НАШ ВЕЛИК РОДЕН ИСТИНСКИ БРАТ ПО КРЪВ ВЯРА И ДУХ БЛАГОДАРИМ ТИ ВОЛОДЯ ЗА СПАСЕНИЕТО НА БРАТСКИ РУСКИ ДОНБАС ОБИЧАМЕ ВИ РУСКИ БРАТЯ ГОРДЕЕМ СЕ С ВАС

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *