Проф. Иво Христов: Това са първите Протести Без Страх! ГЕРБ скоро ПАДАТ! Ето Какво ще се случи с България след ХУНТАТА: (С ВИДЕО)

Днешните протести са първите от 30 години, на които участниците не се страхуват. И това се дължи на младото поколение, което е израснало и е носител на нов тип мислене. На протестите през 89-та година едва ли не се молихме на Петър Младенов да въведе демократичен социализъм. Днес младото поколение на България проявява дързост и изобретателност в политическите си послания. Плакатите им съдържат унищожителен сарказъм.

В българската масова социална психология са дълбоко заседнали раболепието, слугинажа и оцеляването на всяка цена. От 142 години насам всички политически режими използват този вкоренен страх у българите, който е култивиран в гените им през 500-те години робство. Злополучният ни 30-годишен преход към имагенерната демокрация прогони от родината голяма част от българите и техните деца. Но тези деца израснаха в друга културна среда. Видяха и попиха други културни модели. И когато се върнаха тук заради ковид-кризата, те искрено се възмутиха от управляващите. Връщайки се в родината на родителите си, те сякаш попаднаха на друга планета. Протестите очевидно няма да спрат и рано или късно ще съборят мафиотско-клиентелисткия авторитарен режим на ГЕРБ.

Все още сме далече от създаването на т.нар. гражданско общество – т.е., критична маса от населението, която е независима, не е на държавна хранилка, и има собствено икономическо и автономно поведение. Но виждам, че това младо българско поколение има куража да отстоява идеите си. Да вземем за пример Априлското  въстание- не случайно въстават най- богатите градове. Това не е въстание на бедни хора, а на такива, които са си надвили над масрафа икономически и желаят политическа свобода. Защото знаят, че макар и заможен, без политическа свобода, пак си роб. Те още знаят, че робът се бори за свобода, но само свободният се бори за съвършенство.

За 11 години на власт ГЕРБ унищожи всички алтернативи. ГЕРБ може да съществува като средиземноморски клиентелистки режим. Но трябва да има откъде да го храниш. Заради корона-кризата обаче, джоба на управляващите изтъня, а такива режими приключват когато окончателно опоскат бюджета и ресурсите на съответната държава. Мълчението на Запада е очевидно. Тук- таме статия или единичен коментар от някой европейски политик. Причината за това оглушително мълчание е, че режими като този на Борисов, са много удобни за Запада. Чрез тях западните метрополии управляват колониалните си територии на изток. Западът не иска вълнения, не желае да се нарушава мира и тишината в колониалната му територия България, която е неприлично близо до геополитическите му врагове Русия и Турция.

Единственият проблем за Запада е, че Борисов се превърна в слуга на Ердоган. И ако ЕС и Турция бяха в един лагер, дори това нямаше да има значение за Брюксел. Ето по тези причини европейската бюрокрация не се трогва от протестите и исканията на народа ни за сваляне на престъпното управление на Борисов.

Промяна на сега действащата Конституция не е необходима, тъй като така или иначе ние никога не сме я спазвали – нито сега, нито в миналото. Президентската република – също не е решение. Сега имаме премиерска диктатура, при Костов също имаше наченки на десен авторитаризъм… Нямаме никакви гаранции че след като си отидат ГЕРБ няма да ни яхне следващата Хунта. Проблемът е, че авторитарният тип управление е дълбоко залегнал в манталитета ни.

Българските политически партии трябва да могат назоват кого представляват – чии интереси защитават. Обикновено те отговарят „Хората“, но кои хора?! Кое му е „дясното“ на ГЕРБ, който унищожи дребния и среден бизнес и научи българите да драпат със зъби и нокти да се пласират на държавната хранилка като служители в раздутата държавна администрация?! Затова народът е негативно настроен към партиите и към парламента. В България липсват икономически предпоставки за развитие на демокрацията. Нашата икономика е примитивна, третично ориентирана- цели области в България са превърнати в латиноамерикански латифундии, които зависят от върхушките. Липсват цели звена на икономиката. Каква демокрация да имаме?! Затова, най- вероятно ще влезем в италиански сценарий – къс живот на парламентите и правителствата, нестабилни коалиции и дълга поредица от предсрочни избори. Но това изобщо не е основание да продължаваме да търпим ГЕРБ, защото за България и нейния народ те не са просто политически, а цивилизационен проблем. Още 5 години мафиотско управление като това на Борисов и България ще бъде напълно унищожена страна. Skandalno.net

Надя Колева,  Skandalno.net

ЕТО ЦЯЛОТО ИНТЕРВЮ С ПРОФ. ИВО ХРИСТОВ!

ВИЖ ВИДЕОТО:

https://youtu.be/OnqueOPq1Nk

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

3 коментара

  1. Иво, не съм съгласен с тебе за Петър Младенов. Ако наистина беше пуснал танкове срещу онази СДС-ска сган, България щеше да тръгне по друг път – нямаше да ни упрвляват мутри крадци и бандити. Радев, къде гледаш, не повтаряй грешщата на П.Младенов. Ти си върховен главнокомандващ, армията е подчинена на тебе и само на тебе, нито на Борисов, нито на Каракачанов. Все още в армията има верни генерали патриоти, а не предатели, както в полицията Осланяй се и разчитай на тях – те няма да те предадат.

  2. Иво Христов вземи първо да се излекуваш от дълбокия си нихилизъм и тогава мога да те слушам тази болест ти почерня всичко което казваш. заради твоя нихилизъм спрях видиото за да не те слушам…

  3. ЕДИНСТВЕНОТО РЕШЕНИЕ АКО БОРИСОВ И ХУНТАТА МУ С КАСКЕТ ГЕШЕВ НЕ ПОДАДЪТ ОСТАВКА Е ДА СИ ТРЪГНАТ КАТО ЧАУШЕСКУ

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *