Проф. Александър Маринов: ГЕРБ СА В АГОНИЯ! Очаквайте Предсрочни Избори!

„ГЕРБ са в ступор! Вцепенени са! Управляващата партия стигна до най-унизителното положение – изпадна в тотална зависимост от рекета на ДПС и „Воля“ на Марешки. Колкото и Цветан Цветанов да обяснява, че нямало проблем парламентът да работи и така, кризата е крещящо-очевидна за всички – ГЕРБ може и да са си заровили главите в пясъка, но Д-то им е високо вирнато и стърчи на показ пред всички“. Това коментира политологът проф. Александър Маринов днес.

Парламентът е в състояние на свободно падане… И вършее само един Цветанов, който обикаля като цветарка по стаите на партиите, за да купува кворум. Освен че чисто технически така не може да продължава, институцията Парламент е загуби и моралната си стойност. Не парламент, ами пазар… където се търгува със съдбата на цял един народ.

Алъш- веришът между ГЕРБ и ДПС върви най- добре. Управляващите вече са във фактическа коалиция с етническата партия и колкото и да отричат, няма как да го скрият. Спомнете си, че през 2009 г. ГЕРБ спечелиха изборите точно с анти-ДПС риториката си.

Сега най- логичното е ГЕРБ да отидат на предсрочни избори, за да се отърват от рекета на по- малките партии. Твърдят че са най- голямата партия у нас. Затова не би трябвало да се притесняват от избора на народа. Но явно това ги плаши, и то много. Страхът им е голям и не е само заради факта, че сдадат ли властта, няколко месеца ще управлява служебен кабинет, назначен от президента.

Очевидно БСП постигат целите си с бойкота на парламента. Този ход на левицата беше много добър. С него най- после лъснаха зависимостите на ГЕРБ, най- вече от ДПС. Зависимости, които досега бяха зорко крити. А Борисов и компания са вече на ръба. Нервите им няма да издържат още дълго на постоянния рекет от всички страни.

Трябва да е ясно, бойкотът на парламента е напълно демократично и легитимно средство, макар и най- крайното. Но когато вече не се води диалог в пленарната зала, няма смисъл агонията да продължава. Skandalno.net

Надя Колева, Skandalno.net

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

един коментар

  1. НАТО ЕС САЩ БЪЛГАРОУБИЙЦИТЕ МАФИЯ ГЕРБ ВЪН ОТ ЖИВОТА НА НАРОДА ИСКАМЕ ПРЕЗИДЕНТСКА РЕПУБЛИКА ТЪС РУМЕН РАДЕВ ИСКАМЕ СИ ИСТОРИЯТА И БРАТСКА РУСИЯ

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *