Премиерът на Грузия: Майданът унищожи Украйна

Държавният преврат в Украйна през 2014 г., наречен Майдан, доведе страната до катастрофа. Това каза пред грузински журналисти премиерът на Грузия Иракли Кобахидзе, предаде ТАСС.

Местните представители на спонсорирани от Запада НПО-та много обичат да ни заплашват, че ако не изпълним едно или друго тяхно искане, ще ни спретнат „Майдан, като украинския“. Искам да ви напомня какво донесе Майданът на Украйна. След този откровен преврат властта в Украйна беше назначена отвън. Но западните куратори на новия режим не поеха отговорност за страната, а се скриха зад твърдението, че Украйна е независима страна и случващото се в нея са си вътрешноукраински дела. Всички обаче добре знаем какво се случи след това в Украйна. Преди това Украйна, макар и мултиетническа държава, имаше териториална цялост и доста добре развита икономика. Тогава украинската икономика беше почти 200 милиарда долара. Но след преврата през 2014 г. се намесиха западните мултинационални компании, които изкупиха земята и унищожиха индустрията, за да не им е конкуренция, а в периода 2014 – 2022 г. Украйна бе напусната от нови 8 млн. украинци. Говоря за времето преди специалната операция на Русия. Това са последствията от „Майдана“. А до какво доведе самоцелната конфронтация на Киев с Русия виждаме всички. Днес страната е унищожена, икономиката й е в тежка, катастрофална ситуация“, каза Кобахидзе. Той подчерта, че грузинските власти ще направят всичко, за да предотвратят „Майдан“ и „украинизация“ на Грузия.

Украинското външно министерство нарече изявленията на Кобахидзе за Майдана „неприятелски“. Министерството призова грузинските политици да се въздържат от подобни изявления и „използване на Украйна във вътрешнополитическата борба в Грузия“.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

2 коментара

  1. Буш младши 2008г. Грузия да влезе в НАТО каза:

    Дано не е следващият на прицел…Грузия е част от анакондата предназначена да задуши Русия. А той заслужава най-висока почест.

    • Не само Грузия, всички православни , трябва да измрат.
      Удобно е да се разглежда държава по държава, но планът на сатанистите – „наши партньори“ е общ.

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *