Председателят на ЕС Херман Ван Ромпой: ПОНЯТИЯТА „НАРОД“ И „РОДИНА“ ТРЯБВА ДА БЪДАТ СЕЧЕНИ ОТ КОРЕН!

ЕС заприличва все повече на СССР, а в някои отношения, дори надминава болшевишката империя. Например в опитите за заличаване на националната идентичност на народите. Съвсем пресен пример за тази агресивна политика, унищожаваща Европа, е изказването на председателя на Европейския съвет – Херман Ван Ромпой.

Наскоро той призова за преосмисляне на географските и демографски параметри на Европейския съюз, както и за отказ от всеки опит за отстояване на национална идентичност. Според него понятия като „народ“ и „родина“, трябва да отидат на бунището на историята.

Херман Ван Ромпой

Ван Ромпой наблегна на това, че разширяването на ЕС трябвало да смеси политически и географски идентичности и така „старомодната“ родина със самобитността на народа да отмре. Европейският съюз трябвало да бъде „универсален дом за всички“.

Всички, борещи се за запазване на националните идентичности в Европе бяха обвинени в популизъм от Ван Ромпой.

„Всичко това е популизъм – източник на гняв и негодувание, надежда за възстановяването на идентичност, илюзия, че като затворите вратата, можете да върнете времето назад… Тези, които смятат, че страната им може да оцелее самостоятелно, живеят в илюзии. Популизмът и национализмът не са отговорът на предизвикателствата на нашето време“ обяви Ромпой.

Другото безумие, предложено от фанатизирания глобалист Ромпой бе да не се ограничава миграцията към Европа от други континенти.

Той обеща съвсем скоро в Европа да се осъществят „кардинални промени“, които изцяло да променят облика й.

Съдейки от цялото фанатично слово на председателя на Европейския съвет, описващо безумна утопия, можем да предположим, че така мечтаните от него „кардинални промени“ се изразяват в унищожаването на европейските народи.

Същевременно обаче, Ромпой изрази и силната си тревога от набиращия все по-голяма сила национализъм в Европа, който се явява контрапункт и реална алтернатива на глобалистичната утопия. Skandalno.net

Автор: Пею Благов, Skandalno.net

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

6 коментара

  1. Когато начело на държавите стоят некадърни отрепки, нямат друга алтернатива да задържат властта, освен да унищожат народната им идентичност, за да ги направят бездушна маса!

  2. „ЕС заприличва все повече на СССР, а в някои отношения, дори надминава болшевишката империя.“ Аз пък мисля че е точно обратното. Докато всичките страни в „болшевишката империя“ бяха равни, то в европейската империя неравенството е страхотно. В „болшевишката империя“ нямаше гладни и бездомни а сега след „свободата и демокрацията“ не може да се разминеш от клошари. България която беше в болшевишката империя през 70-те години според американската преса по образование е била на едно от първите места в света, а по производство на глава от населението пред Турция и Гърция. Така че е безсмислено сравняването на болшевишката империя с европейската.

  3. Най-напред европейският им съюз не е универсален дом,
    а е умирален дом. А пък на тоя фамилията му звучи, като ПОРОЙ. А да не пропуснем и очичките му, които са в позиция на два без десет–или, изтънчена и мерска хитрост, придружена с леко ехидно кривоустие.
    От такъв какво може да се очаква ???????
    Боже, опази ни и този път от коварствата и митарствата на всяка подобна сволач !!!!!!

  4. И този човек е председател на ЕС !? И мисли, че може да унижава всички народи в ЕС ? Едва ли ще остане на този пост дълго време…

  5. АКО НЯКОЙ ИСКА ДА БЛЕСНЕ С КАРДИНАЛНИ ПРОМЕНИ НЕКА ДА ГИ НАПРАВИ ВЪРХУ СВОЯТ НАРОД ДА ВИДИМ ПОЛЗАТА ОТ ТЯХ И ТОГАВА ДА ГИ ПРИЛАГАМЕ И НИЕ !НО ИСКРЕНО И ИСТИНСКИ !БЪЛГАРСКИЯТ НАРОД ВСЕ ОЩЕ ЖЕЛАЕ ИНТИМНИТЕ НЕЩА ДА ОСТАНАТ НА ОТКРИТО

  6. Има един професор който от много години изнася лекции за пъкления план на елита да затрие всякаква народна принадлежност като се подчертае регионализацията на Европа. Даже показваше карта, където държавите бяха „насечени“ на големи области. Неслучайно каталонските напъни бяха финансирани от октопода Сорос. И целта на всичко това е да се създаде една маса от хора, без културни устои, обществени задръжки етническа принадлежност, без раса! Идеалната паплач за манипулиране и за каквото си пожелаеш…
    Професорът постоянно цитираше „Прекрасният нов свят“ на Хъкси. Каза да прочетем тази книга, писана в 20 години на миналия век за да разберем какво се мъчи да постигне световния елит.

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *