Посолството на Русия в САЩ: Потвърдена е работата на Пентагона с агенти за биологични оръжия

Съединените щати игнорират обвиненията от страна на Русия, Китай и други държави, че нарушават задълженията си по Конвенцията, забраняваща разработването, производството и складирането на запаси от бактериологични (биологични) и токсични оръжия. Това съобщиха от руското посолство в САЩ, пише РИА Новости.

От посолството обръщат внимание на това, че Русия многократно е посочвала нарушения на Конвенцията от страна на САЩ. „Вашингтон пренебрегва твърденията, обяснявайки, че биологичните им програми имали хуманитарни, а не бойни цели“, заявиха от посолството.

От посолството също така заявяват, че „има документирани потвърждения за работата на САЩ с агенти за биологични оръжия и това съвсем не са отделни изолирани случаи“. Изследванията с двойна употреба „под егидата на Пентагона“ тревожат обществеността.

По-рано един от кандидатите за президентските избори в САЩ през 2024 г. , член на Демократическата партия на САЩ, Робърт Кенеди-младши, заяви, че американските лаборатории в Украйна са създадени за изучаване и разработване на нови видове биологични оръжия.

Източник: Lenta

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *