Порошенко продължава да убива в Донецк, не „помни“ нищо подписано в Крим

ПорошенкоСпоред представителя на ДНР, Денис Пушилин, киевските власти изобщо не са изпълнили нито една точка от целия комплекс мерки, предвидени в минските споразумения.

„Киев се прави, че работи, а  не е изпълнил пълноценно нито една точка от подписаното споразумение и Европа започва да разбира това. Изявленията на Порошенко за нападението и труповете на летището, изявленията на Москал и Луценко за многото атаки върху мирни обекти и непрекъснатите цивилни жертви, говорят сами по-себе си”, каза Денис Пушилин,  който е представителят на Донецката народна република в контактната група за преговорите. Не можеш да кажеш, че се бориш за мир и непрекъснато да стреляш по цивилни хора, сред които и деца, категоричен е Пушилин. Той припомни скорошните думи на Порошенко, че докато Украйна не си върне Крим и Донбас, войната продължава.

По думите му, в момента ръководството на ДНР се е фокусирало предимно върху икономическите въпроси.  „За нас е важно да мислим за мира, но и за социалната сфера, важно е да се грижим  за хората. Важно е те да получават пенсиите си и помощите си и да не гладуват, важно е да опазим спокойствието и живота им”, каза още той. В момента още един конвой с хуманитарна помощ потегли от Русия за Донецк.

Порошенко обаче се заканил, че ще спре конвоя и щателно ще прегледа пакет по пакет, което ще забави доста очакваните от гладуващите хора храни.

 

 

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

един коментар

  1. В Крим нишо не е подписано. Авторът можеби има предвид Минск.

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *