Порошенко нагло: Докато не си върнем Крим и Донбас, войната продължава!

1

ПорошенкоВ интервю за украинската телевизия СТБ президентът на Украйна Петро Порошенко каза, че „връщането” на Донбас и Крим са единственото условие за край на войната в страната.

Въпреки подписаните споразумения в Минск,  Киев изобщо не се отказва от милитаристките си амбиции и не иска  да допусне федерализация на страната, каза Порошенко. „Войната у нас ще приключи тогава, когато Украйна си върне Крим и Донбас… А  колко време ще отнеме това? Не мога да кажа точно. Толкова време, колкото ни е необходимо.

Териториалната цялост на страната трябва да бъде наш първостепенен приоритет. И ще търсим всякакви пътища. Ще бъдем напълно безкомпромисни по този въпрос”, заяви категорично украинският президент. Явно или има обещана сериозна военна и финансова помощ от САЩ, или така се опитва да вдигне духа на крайно десните националисти и фашизираните елементи в страната.

Порошенко не каза кога ще се случат въпросните събития и кога ще си върне териториите, чиито жители не искат да се връщат под неговото управление и украинката диктатура.

Той сравни неуместно Украйна с Израел, който е в „борба за своите територии, във война за своята независимост” вече над 30 години. Това му изказване попари всякакви надежди за мир в държавата. От ЕС вече го предупредиха за гаврата с пленници и настояха да се държи хуманно с тях.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

1 коментар

  1. Русофобията в Украйна е достигнала такива размери че преименуваха Московски проспект в Киев в Степан Бандера, а колбаса московская в бандеровская. Все пак в Москва има Киевски, Белоруски, Рижски вокзал -гара.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Въведете кода за проверка: *