Поредният многолюден „Поход за мир“ в София настоява за неутралитет на България

30 хиляди граждани се събраха пред Националния дворец на културата в столицата, за да се включат в поредния и най-многолюден до момента „Поход за мир“, призовавайки страната ни да запази военен неутралитет. Мотото на проявата отново е „Не на войната, да на мира“, а участниците в нея са се организирали предимно в социалните мрежи.

„България трябва да си има свои национални интереси и приоритети. Не може да изпраща оръжия и боеприпаси, с което да участва в подклаждането на военни конфликти“, каза участник в демонстрацията.

Протестиращите събират и оръжия-играчки в знак на протест срещу настояването на някои политици България да подкрепя военно Украйна.

Сред хората, дошли на събитието, се събират подписи за национален референдум, озаглавен от организаторите „България за мир и суверенитет“. Очаква се по-късно протестиращите да се отправят на шествие из София.

По време на пресконференция, състояла се на 20 април в Националния пресклуб на БТА, от организационния комитет на „Общобългарски поход за мир и неутралитет“ обявиха и шестте въпроса за референдума.

Източник: БТА

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

7 коментара

  1. Стара поговорка казва, че ръката е силна, когато пръстите са свити в юмрук и удрят в една точка. Народът трудно се справя с един въпрос, а тук някой, имитирайки патриотизъм пробутва шест. Шест въпроса не са референдум, шест въпроса са опит за разколебаване, удар с разтворени пръсти!

  2. Пловдив отново се оказа смайващо безхаберен.Топлото време напълни главната улица и парковете с народ, но на сборното място за митинг до джамията имаше една позорна шепа хора.Хич не им пука на пловдивчани, стари,млади,всякакви.Съветската окупация струвала на България 6,5 милиона долара, пък „Проф. Николай Слатински: Украйна ще победи!“ виж в. Народ, препечатка отново от прословутия УИКЕНД.

    • България не се е променя от 650 години, като продължава да доставя ресурси и роби за турция и европа и през 21-ви век. Сега обаче туземците са толкова е деградирали, че се гордеят с това и го нарича огромно постижение и демокрация.

      Българите се мислят за свободни, защото имат паспорти и си избират крадци и престъпници за елит, който пътуват по света. Но 98% от населението са истинските роби, които сами си избират нещастната си съдба и не заслужават друг живот.

  3. Пловдив се напълни с хора от съседните и по-далечни села, за които най-важни са парите, суетата и да се покажат,че са станали „пловдивчани“. Не търсете от тези хора някакви други ценности.

    • Пловдив се превърна в змийско гнездо, точно като софия. Но не се притеснявайте, Графа е близо и все някоя руска ракета ще го прочисти.
      Нищо не прочиства така като войната и в доста случаи е полезна!

  4. Шестте въпроса решават изхода на референдума- приключват го!
    Референдум се прави с един затворен въпрос с два възможни отговора- да, или не.
    Сороспийките яхнаха похода и го приключиха.
    Повече няма да ви стъпя на мафиотските сбирщини и ще си нося каквито знамена изскам!
    Все пак живея в свободна колония!
    :)))

  5. Кви походи за мир?
    За организаторите, които са за НАТО и ЕС , които отказват богослужение и очевидно са антихристияни, само войни и бесилки.
    Поход за мир искали служителите на сатаната.

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *