Песков: НАТО е пряко замесен в конфликта в Украйна

НАТО е пряко замесен в конфликта в Украйна. Това заяви прессекретарят на руския президент Дмитрий Песков в интервю за REN-TV.

„НАТО е въвлечен в този конфликт, той вече участва пряко“, каза Песков, коментирайки думите на генералния секретар на организацията Йенс Столтенберг, който в интервю за британското списание The Economist предложи съюзниците от НАТО отново да обмислят въпроса дали Украйна може да нанася удари със западно оръжие по военни обекти, разположени на международно признатата територия на Руската федерация“.

„НАТО повишава градуса на ескалация. НАТО се заиграва с военната риторика, изпадайки в някакъв необясним екстаз“, каза Песков, коментирайки призивите на генералния секретар на НАТО Йенс Столтенберг да бъде позволено на Киев да удари руска територия със западни оръжия.

Говорителят на руския президент подчерта, че руската армия продължава специалната военна операция. „Нашите военни знаят какво да правят, те продължават специална военната операция, за да спрат всичко това“, отбеляза Песков. Той посочи, че НАТО вече е в пряка конфронтация с Русия с всички произтичащи от това обстоятелства.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

4 коментара

  1. Един въпрос,какво щеше да стане, ако Крим беше оставен в ръцете на Зеленския, пък Украина бъде приета в НАТО, както толкова други.Има ли някой от нашите политици,готов да отговори на него.Крим щеше да приеме поне няколко американски военни бази. Там нашите стратегически съюзници щяха да инсталират ядрено оръжие, както вече в няколко страни в Европа, че и в Турция. Русия трябваше да бъде под дулото на ам. ракети и да клати покорно глава на демократичните заявки на световния хегемон, а Черно море щеше да е ам. територия.За нещастие и на нашите политически подлоги и на някои евродепутати като Джамбазкия, ал. Йорданов и други, това не само не стана,светът тръгна в друга посока.Сега ще чакаме да ни завъртят и на нас главите и да ни съсипят като украинците.

  2. Вратата на войната заплашително скърца на нашия праг. Ама не сме в готовност да я посрещнем за огромно съжаление…

    • Крайно време е да се прати някоя високоточна ракета и у нас от руснаците по ам бази ,та да се дръпне лайното и на нашите жалки управници-палячовци!

  3. Хора-не вярвайте на внушенията на лудите, че вие сте луди!
    Може да садите цветя, може да почиствате боклуците в парка-ще се намерят куп идиоти, които ще ви обяснят, че нещо не ви е наред- защото не изкарвате пари от това!
    Същите идиоти ще ви се хилят и ще ви се подиграват-дори няма да си мръднат пръста да ви помогнат!
    Те са луди-не вие!
    Защото единственият смисъл е допринасяне на стойност към живота- дали да посадиш цвете, дали да почистиш боклука, дали да нахраниш бездомник, или бездомна животинка- има ли принос към живота, заслужавало си е!
    Да помагаме на ближните, на животинките, да проявяваме разбиране и съпричастие!
    Това за мен е смисълът-да допринасяме за живота!
    Не да сме консуматори, на телефони, маркови дрехи, боклуци и т.н.
    Само исках да кажа-не обръщайте внимание на съдниците, не вие сте луди- те са лудите!

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *