Пеевски Разпродава Фалиралите си Вестници! Ето кой и защо ги купува:

Да купиш медии на Пеевски, е все едно да си купиш задръстена тоалетна в центъра на града – хем не става за ползване, хем смърди и сее зарази. Така някои анализатори описват сделката, при която „Юнайтед груп“, които купиха Виваком и са в процес на придобиване на ”Нова Броудкастинг Груп”, щели да купят и вестниците на депутата от ДПС. Става въпрос за ”Телеграф”, ”Монитор”, ”Политика”, ”Меридиан мач” и ”Борба”.

„Юнайтед груп“, основателят на компанията Драган Шолак и директорския борд нямат нито един логичен аргумент за подобна сделка, смятат експерти. Изданията на Пеевски от години не само не са на печалба, ами със сринатите си тиражи гълтат огромен ресурс за издръжка и никой сериозен бизнесмен не би се заинтересувал от тях. Но не това е най-важното. Пеевските медии са известни с яростната си жълто-кафява пропаганда срещу всички опоненти на властта и със сервилното си отношение към Бойко Борисов, Иван Гешев и Ахмед Доган. Да си купиш подобни отдавна фалирали и дискредитирани издания е прострелване, но не в крака, а в главата. Затова трябва да се търсят някакви други, различни от бизнеса и печалбите мотивите.

Една от версиите е пране на пари. На много пари.

Пеевски плаща голяма сума на „Юнайтед груп“, с които фирмата уж „купува“ изданията му. Парите се прехвърлят през верига от офшорки; новите собственици получават своето, а Пеевски официализира пари с неясен произход. Този тип сделки са отдавнашна практика и не са български патент. С тази разлика, че където й да е по света, случи ли се нещо подобно, властите, прокуратурата и останалите отговорни институции започват безмилостно разследване. Тук институциите и прокуртурта „охраняват“ сделката. Срещу какво – всеки може да поразсъждава.

За Пеевски ползата е ясна: изпира едни мръсни пари и замита – или поне се опитва да замете – следите на мътното финансиране през последните 11 години на същите тези вестникарски парцали.

Въпросът е, защо „Юнайтед груп“ – фирма от такъв ранг, с изградено име и авторитет, рискува да попадне в полезрението на международни служби, както и да сложи петно на името си… Дали обещаното й в замяна от Борисов и Пеевски е неприлично много и голямо? Какво може да е то, че да изкуши до такава степен купувачите?

Подобна е ситуацията и с покупката на „Нова Броудкастинг Груп“. Експерти нямат логично обяснение как братя Домусчиеви са купили само преди 1 година Нова тв. с присъдружните й медии за 185 млн евро, а сега „Юнайтед груп“ дава за същия продукт между 250 и 300 млн евро. И то в условията на задаваща се световна икономическа криза. А и качеството ли е повишил г-н Домусчиев или медиите на Пеевски, пришити към сделката, са вдигнали цената? Смешно е дори да си го помисли човек.

Възниква въпросът, дали и в този случай не става дума за пране на пари? Можеше подобни съмнения да не съпровождат сделката, ако имахме работещи институции и прокуратура. Обаче нямаме, защото Борисов, Пеевски, Домусчиев и Главния прокурор Гешев са си в една мафиотска групировка и омотани във взаимозависимости.

А сега си спомнете, как „Пеевски поздрави българите за Гергьовден“. Това бе заглавието на всички негови и контролирани от него медии в навечерието на 6 май. Не се учудвайте, ако утре ни зарадват с: „Пеевски поздрави българите за Коледа и Нова година“.

Пеевски от години изглежда галеник на Съдбата – каквито и разкрития да се направеха за далавери и разправа с неудобни нему, той все се измъкваше сух, дори с огромни печалби. Напоследък обаче все по-често се чува, че щял да получи честитки от американски разследващи органи и съд. Това със сигурност ще вгорчи ужасно сърмичките, постните чушки, баклавата и пълнената пуйка, които вече си представя на празничната трапеза… Skandalno.net

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

4 коментара

  1. Кой знае дали нещо истинско ще се случи на тази територия след като и тн опозиция не желае да заголи гъзовете на шопарите които ни управляват от 30г? Задавам си въпроса че за да е така значи и те са като тях -с фирми крадени при приватизацията с имоти по чужбина които народът плати с неговите пари! Изобщо ‘Надежда всяка тука оставете!“-Dante

  2. ДОБЪР СНАЙПЕРИСТ ТРЯБВА ЗА СПАСЕНИЕТО НА БЪЛГАРИЯ ОТ ХУНТАТА БЪЛГАРОУБИЙЦИ МАФИЯ ГЕРБ

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *