Окончателно: Кирил Петков не е канадски гражданин от 20 август! Бил е незаконно министър!

Кирил Петков не е гражданин на Канада от 20 август. Това става ясно от прессъобщение на политическата формация „Продължаваме промяната“. В него сe казва , че до 9 октомври Петков ще представи в Конституционния съд документа, удостоверяващ, че вече не е гражданин на Канада. Административният акт на канадските власти е издаден 20 август 2021 г. и удостоверява, че от тази дата Кирил Петков вече не е гражданин на Канада.

Докато бе служебен министър на икономиката Петков най-неадекватно и нагло настояваше, че отказът му от канадско гражданство важал от датата на подаденото от него заявление пред канадските власти – 21 април 2021 г.

„Още на 21 април т.г. Кирил Петков подаде заявление за отказ от гражданство и върна своя канадски паспорт в посолството и, както многократно е заявявал, именно датата на волеизявлението му за отказ от гражданство, а не моментът на връчване на административния акт показват неговата воля“, се посочва и в съобщението на „Продължаваме Промяната“.

Припомняме, че по случая „Петков и двойното му гражданство“ е сезиран Конституционния съд след като ИТН обявиха, че има нарушение на закона. Според Конституцията ни членове на Министерския съвет могат да бъдат само български граждани. Указът на президента за назначаване на служебно правителство бе издаден на 10 май 2021 – датата на която Кирил Петков е назначен за министър на икономиката.

Коментарът на Скандално.нет:

За всички простосмъртни българи важи написаното в Конституцията, но за Кирил Петков – не!

Датата на подаване на документите за отказ от канадско гражданство наистина показват волята на Кирчо, но каквато и да е тя, единствено важна е волята на Канада да го освободи от гражданство. И до момента на канадското решение той си бил канадски и български гражданин. А можеше канадците и въобще да не го освободят – ако имаше присъда или пък неплатени данъци.

Ясно е, че Щатите го лансират, ясно е, че щом големия бял баща, Вашингтонската деменция, го спомена в речта си, то Той е Избраника ще Го бъде като новият Генерал-губернатор на Колонията България. Изборът е направен, ама недейте сега ни кара да казваме на черното бяло. Човекът е попълнил и подписал невярна декларация, деяние – наказуемо по НК. И е бил напълно незаконно министър на икономиката. Което значи, че всички документи с неговия подпис са невалидни. Поне законът това казва. Skandalno.net

Пею Благов, Skandalno.net

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

5 коментара

  1. Poglednete SAMI v internet i shte vidite, che ot momenta, v koito ste podali zaiavlenie da vi osvobodiat ot kanadsko podanstvo do momenta na osvobojdavaneto izminavat tseli 10 (deset) mesetsa. Protsedurite po anuliraneto na kanadsko podanstvo sa dostapni za vsichki i mogat da se nameriat po internet na saita na kanadskoto pravitelstvo. Gledah tozi sait predi vreme. 2 mestsa sa absurdno kratak srok za osvobojdavane ot kanadsko podanstvo, kanadtsite sa mnogo pedantichni po otnoshenie na srokovete. Daje i Melania Trump triabvashe da mine po protsedurata; i na niea i triabvaha mnogo godini, za da vzeme amerikansko podanstvo, vapreki, che beshe sapruga na miliarder. Ta se samniavam, che kanadtsite sa napravili izkliuchenie za Kiril i che sa mu pozvolili da predvari drugi dosieta. Tova e pravitelstvoto i tam vseki si minava po reda. Osven, ako zad garba na Kircho ne sedi samiat gospod bog, c mnogo dalgi ratse, ta se e obadil do samoto kanadsko pravitelstvo, za da im kaje da razgledat dokumentite na Kircho skorostrelno. Vie KADE TOCHNO vidiahte, che Kiril so go osvobodili ot kanadskoto podanstvo? Vidiahte li go tova? Kakto kazah VSEKI MOJE DA PROVERI PO INTERNET NA SAITE NA KANADSKOTO PRAVITELVO, CHE SROKA ZA EVENTUALNOTO OSVOBOJDAVANE OT KANADSKO PODANSTVO E 10 (DESET) MESETSA. V RAMKITE NA 2 MESETSA, TOI MOJE BI E POLUCHIL OBRATNATA RAZPISKA, CHE TAM SA POLUCHILI ZAIAVLENIETO MU, NO TOVA NE OZNACHAVA, CHE SA GO OSVOBODILI. A i da si varnesh pasporta, ne oznachava, che se osvobojdavash ot podanstvoto. Tova e prosto mejdunaroden pasport. Az ako si zagubia balgarskia pasport, tova ne oznachava, che veche prestavam da sam balgarin. Jurnalistite ili polititsite mogat vsichko da ni kajat, vseki si ima negov interes, ama da ne praviat horata na idioti, shtoto ne vsichke sme takiva. Vseki moje da proveri vsichki fomalnosti po otkazvaneto ot kanadsko podanstvo, dostapni po internet ot vsichki kraishta na sveta, dori i ot Balgaria, samo kato ide na saita na kanadskoto pravitelsvo i potarsi vsichkata informatsia v Google. Niama smisal da gadaeme i da se chudime kakvi sa protsedurite i srokovete za osvobojdanane ot kanadsko podanstvo, schitano ot 21 april. Prosto idete na kanadeskia sait i izchislete koga triabva da e osvoboden ot zadaljeniiata si kam kanadskoto pravitelstvo. Mnogo elementarno. Spored men, na 20 avgust, toi e poluchil OBRATNATA RAZPISKA, che sa zaverili dokumentite mu v sistemata, no tova vse oshte ne oznachava, che te shte go osvobodat. Po taia logika toi vse oshte e kanadski podanik i shte prodaljava da e takav do kam kraia na Fevruari, ako ne se laja. No tova nai-dobre moje da se proveri na saita na kanadskoto pravitelstvo, zashtoto ne iskam da gadaia. A i zashto li mu e na Kiril da se osvobojdava ot kanadskoto podanstvo? Da si jiveee tam s kanadskata sapruga i da si gleda kefa. Tolkova li go e zakasal tam, che da idva da raboti v Balgaria. Toi se znae nai-dobre.

  2. Смятам,че щом г-н Петков е злоупотребил “документално“, незабавно трябва да понесе заслужено ‘наказание,порицание’, за извършеното!

  3. Не мога да проумея безумието на тези административни пречки и срокове, които превръщат желанието и личното волеизлияние на хората в проблем. К. Петков на 21 април тази година е депозирал искане в което мотивирано е пожелал да бъде „освободен“ от канадското си гражданство. Това е станало по установения ред, искането е заверено при нотариус, за да не може да се оспори датата. От Тук нататък всичко е в ръцете на чиновниците и процедурата, която е утвърдена за такива случаи. Не разбирам защо трябва да има хиляди пречки и проблеми, които да превръщат такова искане в „кауза пертута“. Ами, ако от този проблем с гражданството зависеше спешно лечение в друга държава, трансплантация или нещо, което е от изключителна важност за спасяване на живот. Какво ще чакаме, колкото е необходимо по процедурата? Ами ако човека умре, ще му дадем посмъртно административната услуга, която му се полага по закон, но срока бил голям. Глупости на търкалета. Не виждам нищо укоримо и „престъпно“ в това, което се случи с К. Петков. Това са поредните глупави фойерверки, от които нищо не зависи. Киро има много по-важни неща да решава. Дано а се случи, това което с Асен искат да направят и да е добро за всички. Амин!

  4. Просто и ясно – съдът следва да анулира всички документи които Киро Харварда е подписал незаконно. И да наложи съответните наказания на него и на Радев.

  5. Мисля, че правото на самоопределяне е висше човешко право и не зависи от никакви административни актове. След като той официално е депозирал отказа си от канадско гражданство с връщане на легитимиращите го документи на канадските власти на 21.04 това означава, че той не е канадски гражданин от тази дата, а не от датата на издаване на административния акт от Канада. А ако това беше друга държава и административния акт дойде например след 1 или 2 и повече години??
    Ставането на гражданин на друга държава е факт само ако ти изявиш желание пред съответните власти и те го приемат и да, тогава се гледа датата на приемането ти.
    Но в случая става дума точно за обратното. Ти се отказваш от тази държава и дали този административен акт ще излезе след месец, година, или сто години няма никакво значение, тъй като ти си върнал всички документи, легитимиращите те като канадски гражданин. Ок, ако греша кажете как ще посетя Канада на 23.04 без паспорт след като е върнат в посолството на 21.04. Може, но с български паспорт и виза, защото аз вече НЕ СЪМ канадски гражданин. За по умните има и друг вариант:отиват например пак в посолството и казва“ Отказах се от вашата държава, ама вижте, върнете ми паспорта за 2, 3 дена да прескоча до там и пак ще ви го върна.

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *