Няколко Въпроса към Симпатизантите на Борисов и ГЕРБ:

Обръщам се към всички членове и симпатизанти на ГЕРБ – групово и поединично! Имам познати, които подкрепят ГЕРБ. Членове, роднини на членове или просто симпатизанти на ГЕРБ. Ние живеем в демоктатична държава и всеки има право да членува или подкрепя която партия си реши.

Лично аз подкрепям протеста, присъствам когато мога и въпреки това естествено, че не съм съгласен да се махат паветата от улицата или да се обстрелват полицаи с бомбички и камъни.

На моменти усещам очаквания сред народа за Народен съд или трибунал, на който всеки член и даже симпатизант на мафиотизираната партия ГЕРБ да бъде подведен под отговорност. Това разбира се е не просто неправилно, а е диаметрално далеч от това, което искаме да бъде България. Иска ми се да мисля, че когато една партия се провали, тя може вътрешно да се реформира от по-читавите хора в нея. Такъв оздравителен процес, например, наблюдаваме през последните години в БСП. Дали след падането на Борисов ГЕРБ ще се реформират и дали изобщо ще оцелеят като партия, не е ясно. Това си е техен проблем.

Провокиран съм да споделя това съждение от факта, че виждам как отявлени фенове на ГЕРБ напоследък започнаха да се държат по два абсурдни за мен начина:

Единият типаж симпатизанти крият, че са от ГЕРБ. Изказват се “принципно” и се крият зад авторитета, който имат като предприемачи, граждани и т.н. Изказват се, сякаш подкрепят демократичната идея за протеста, но критикуват всичко, за което могат да се хванет да критикуват. Но никога не си признават, че все пак са членове на ГЕРБ или минимум сериозни симпатизанти по различни линии. А според мен е съвсем ок да си кажеш поне от каква позиция говориш и, че мнението ти е силно субективно.

Вторият типаж, който не разбирам са заклетите ГЕРБаджии, които отявлено повтарят всяка една опорка, спускана от централата. Тук има и скрити и явни членове и симпатизанти, но не мога да разбера не ви ли е неудобно, бе хора. Не ви ли е неудобно от една страна да повтаряте всичко това и най-вече- как пък веднъж не написахте във фейсбук поне една малка критика по адрес на управляващите.

Обръщам се към вас, симпатизанти и членове на ГЕРБ с няколко въпроса:

Вие наистина ли вярвате, че на протеста има няколко (не много) хиляди, предимно платени наркомани, пияници и криминали?

Наистина ли вярвате, че протестиращите са/сме предимно лумлени, маймуни и т.н и наистина ли мислите, че на площада всъщност не са доста адекватни и образовани хора на всякаква възраст?

Наистина ли мислите, че щом едно правителство е избрано на избори, то изобщо не е легитимно да му се иска оставката предстрочно?

Ако днес управляваха БСП и имаха зад гърба си скандалните корупционни схеми на ГЕРБ и Борисов, вие нямаше ли да сте на площада?

Наистина ми мислите, че щом протеста не формира алтернативна партия, не е ок да се иска оставка на правителството?

Наистина ли мислите, че едно счупено стъкло на кола, няколко павета и още няколко сблъсъка превръщат 56- дневния протест в тероризъм и нечувана вандалщина?

Наистина ли сте ОК с Гешев и всичко, което се случва в прокуратурата, до степен, че да не искате промяна?

Наистина ли мислите, че ДПС, Пеевски и Доган всъщност не управляват страната ни в съдружие с ГЕРБ след 2014 година и до днес?

Наистина ли сте ОК с поведението на Бойко Борисов? С това, което виждате и чувате от записите и снимките с него? Или наистина мислите, че всичко това е измама!?

Наистина ли мислите, че лидерът на ГЕРБ няма нищо общо с Маджо, с Пашата, с Митко Каратиста и прочее видни СИК-аджии?

Наистина ли считате ГЕРБ за дясна партия? Партия, която национализира индустрии, прецаква споделената икономика, тика системата към олигархичен модел без дребен и среден бизнес, сваля ДДС-то, но е готова да вдигне данъците на бизнеса, разду онаследената от социалиста Станишев държавна администрация двойно и вдига разходите за нея?

Наистина ли мислите, че Бойко Борисов договаря много пари за България от Европейския съюз? И сте ОК с това, че България стои напълно неадекватно за всичко свързано с финансиране от Европейската комисия и сме крайно неподготвени?

Наистина ли мислите, че ГЕРБ печели изборите честно? Че регионалните структури на ГЕРБ не са свързани с местната мафия, че в по-малките населени места целите комисии не са купени от ГЕРБ и по списък не се гледа кой за кого е гласувал и хората не живеят в страх, че ще останат без работа ако не гласуват за ГЕРБ?

В страната хората, които протестират са стотици хиляди, а онези които искат оставката на ГЕРБ са 76 % от населението. Наистина ли мислите, че има някакви други стотици хиляди, които доброволно биха излезли, за да подкрепят ГЕРБ? Без пари, без организиран превоз, без страх, че ще си загубят работата да бият път от Русе, примерно, до София, за да заявят колко харесват ГЕРБ?

Наистина ли мислите, че от 7 години насам ГЕРБ не е платформа, която с държавни пари помпа империята на Пеевски към все по-голям растеж? Да превземе медиите, прокурори, магистрати, полиция и т.н? С парите, които ГЕРБ му осигурява през цялото време?

Наистина ли мислите, че няколко месеца временно правителство, съставено от президента на България Румен Радев ще счупи държавата? Това сериозно ли го мислите??? Наистина ли вярвате, че България има рекорден ръст на външните инвестиции?

Вярвате ли, че България въобще бележи ръст на БВП?

Наистина ли за вас е ОК, че по време на управлението на ГЕРБ България се превърна в най-бързо изчезващата нация, зае първо място по смъртност в света и последно място по продължителност на човешкия живот в ЕС. И… в това няма как да не повярвате, защото е от НСИ: За 10-те години управление на Борисов населението на страната ни се е стопило с близо 600 хил. души – от 7,467 милиона на 6,939 милиона?

Наистина ли не ви е много важно, че сме най-бедни и с най-ниските заплати в Европа?

За вас приемливо ли е премиерът да обикаля по цял ден с джипка като класически латино диктатор?

Наистина ли мислите, че постоянните брифинги и включвания във ФБ на премиера са нещо нормално?

Наистина ли ви се струват адекватни действията на премиера – да си преписва заслугата за всяко едно нещо, включително построяването на частни заводи и предприятия, с които той няма нищо общо, но казва от екрана: “Ей какъв завод направихме”, а за толкова години един път да не е поел отговорност той да е виновен за нещо, а напротив да унижава екипа си пред медиите и хората и винаги някой друг да му е виновен;

Наистина ли не виждате, че всичко, което говори Борисов е пропаганда и се случва основно в неговата глава?

Наистина ли вярвате, че ГЕРБ ще реализира електронното управление на страната, след като вече 8-ма година го саботира умишлено?

Наистина ли не виждате, че в ГЕРБ умни кадри не виреят. До степен, че сложиха Дани Кирилов за министър на правосъдието, а Цвета Караянчева направиха председател на парламента?

Наистина ли за вас е приемливо министър председателят да нарича председателят на Народното събрание “Проста кърджалийска п….”?

Наистина ли обвинявате протестиращите хора за това, че протестират? Вие сте ок с протестите от 1990 г, 1997 г, 2014 г… И наистина ли мислите, че щом се протестира срещу ГЕРБ, значи това са платени хора, варвари и е крайно крайно недопустимо да се прояви агресия по-голяма от това да се играе волейбол на улицата. Палежа на Партийния дом е ясен, влизането в Народно събрание 1997 г го подкрепяте, Нощта на Белия автобус – сигурно сте били там… но този път вече не може така да се хвърлят неща и да се бутат полицаи (не оправдавам насилието на агитките в никакъв случай, просто следя реакциите ви и крайната ви субективност)?

Наистина ли мислите, че Борисов и Пеевски нямат нищо общо с фалита на КТБ?

Наистина ли мислите, че Божков не е наливал пари в ГЕРБ през всичките години на съвместно съществуване на партията с неговия хазартен бизнес в България?

Наистина ли мислите, че Домусчиев не е на хранилка при Борисов и Пеевски и заедно не въртят схеми за милиарди?

Наистина ли мислите, че Борисов е аскет и не е откраднал пари с толкова нули, че да не съм сигурен колко да напиша сега?

Наистина ли за вас е приемливо това, че неприкосновеността на собствеността в България вече я няма – „Осемте джуджета“ е история, която през последните 10-11 години се е повтаряла по един или друг начин буквално хиляди пъти. Аз самия знам за компании, които са били разсипани от Борисов и компания по подобен начин, вие наистина ли не знаете?

Вие наистина ли мислите, че това, което се случи с медиите и журналистите ни от 2009 година до днес е нормално? Харесва ли ви отразяването на новините по Нова, БНТ, Дарик нюз, ПИК, Блиц и т.н?

Наистина ли мислите, че ГЕРБ се справи с COVID-19 кризата? И мислите ли наистина, че мерките им стигат до хората в реална нужда?

Наистина ли за вас е нормално премиерът да няма свободата в момента да взима решения? И да е видимо за всички, че каквото и да каже като му звъннат от Американското посолство или от Брюксел по телефона и решението се сменя с противоположно.

Мислите ли, че избора на главен прокурор и при Цацаров, и при Гешев беше демократичен?

За вас приемлив ли е целия този цирк с новата конституция? И не виждате ли нищо налудничаво в едновременното защитаване на тезите, че по-добре в България не е било никога преди, но и че нищо в Държавата не работи и е нужен спешен рестарт? И не мислите ли, че текстовете в НС, които се предлагат от ГЕРБ-депутатите твърде често са пълна лудост? Не ви ли говори това, че капацитета за законотворчество в ГЕРБ е нула!?

Според вас хронологията със законодателни инициативи на Менда Стоянова и Валери Симеонов нормално нещо ли е? И приемливо ли е хора от самия ГЕРБ да твърдят, че ако искаш да си платиш за някой закон – отиваш при Менда?

Какво е мнението ви за всичко, свързано с Наредба-18?

На чисто човешко ниво как се чувствате от идеята, че начело на държавата ни стои бивш агент на ДС, прекръстил се в американска подлога, който на младини е бил част от СИК. Такъв е човекът, който забърка всички тези и много други скандални неща в държавата и който ни убеждава, че по-добро просто няма!? Вие наистина ли мислите, че това е най-доброто?

Наистина ли искате децата ви да живеят в тази България? Да разчитате, че и те ще са от номенклатурата на Мутрата и това ще им носи успехът, защото в Държавата на Борисов няма нито съд, нито закон, който да им гарантира истинска сигурност;

Мисля, че мога да продължа този списък до безкрай. Не ми отговаряйте с въпроси от типа: “Ти пък си Ален Делон!?”. Също така недейте отново да ме занимавате с опорката: “Ами кажи ни къде е алтернативата” – това е малко като:

“- Иванчо защо имаш двойка в училище?
– Ами тя и Марийка има двойка!”

Реших да напиша всичко това, защото наистина се чудя защо поведението ви е такова. Защо поне един от вас така и не се осмели да критикува управлението на ГЕРБ и Борисов за нещо? Защо всички повтаряте опорките? Защо се държите сякаш сме във фашистка Германия по времето на Хитлер и всяка критика срещу фюрера се наказва със смърт? Вие нямате ли собствено мнение? Имате ли примерно идея как да си реформирате партията? Или тези, които сте членове, ви е толкова важно да се издигнете, че следвате послушни партийните нареждания и не смеете да се издадете, да не би да ви изхвърлят? Защо някои от вас се крият, че сте членове или симпатизанти на ГЕРБ? И не мислите ли, че преди да рестартирате държавата трябва да си рестартирате и реформирате собствената съвест? Skandalno.net

Васил Петков

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

един коментар

  1. Това са умрели души с които неможе да се разговаря камо ли да се очаква нещо читаво интересува ги само пълненето на гушата материалните блага България е отдавна за тях само средство за забогатяване…

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *