Нови Разкрития: Цветанов купил новия лукс апартамент с Брутална Измама! Ето горещите подробности:

Прокуратурата ще проверява скандалната имотна сделка на втория в ГЕРБ Цветан Цветанов. Оказа се, че дясната ръка на Бойко Борисов се е сдобил с луксозния апартамент на стойност над 1,6 млн. лева, на подозрително занижена цена от… 400 000 лева. Но дори и от тези пари е платил само 100 хил. лв… и то не кеш, а чрез изтеглен кредит. А вместо остатъка от 300 хил. Цветанов е дал на фирмата – строител два свои стари и малки апартамента. Но да се върнем на новото турбогъзарско цветаново жилище: Квадратен метър в тузарската кооперация в кв. Изгрев струва минимум 2600 евро… Но по документи на Цветанов му излиза само… 630 евро. Като Цецо и семейството му се радват на екстрата частен асансьор, който да ги води от личния им гараж директно в апартамента на 7-ия етаж.

Цветанов заяви, че за да получи новия си апартамент, разменил с фирмата- строител „Артекс“ два от старите си апартаменти и доплатил още 100 000 лева чрез банков кредит.

Минути след тази сделка, фирма „Артекс“ препродава същите тези два апартамента… на служител на Цветан Цветанов! Мъжът се казва Симеон Велков и е работил в предизборния щаб на ГЕРБ, който се ръководи от Цветанов. Към момента, Велков официално не работи за ГЕРБ.

И трите имотни сделки са сключени в един и същи ден, при един и същи нотариус. И още един любопитен факт – Симеон Велков, който придобива два от старите апартаменти на Цветан Цветанов, плаща за тях 470 000 лева. Т.е., новият луксозен апартамент на втория в ГЕРБ (с квадратура от 315 кв. м. в суперлуксозната сграда на годината „Летера“) му излиза по- евтин от двете почукани стари жилища.

Откъде пък Симеон Велков е извадил близо половин милион, за да купи двата апартамента на бившия си шеф? От две години насам бившият подчинен на Цветанов работи като държавен служител на пост „Ръководство на въздушно движение“.

„Аз не мога да кажа колко е цената, мога да кажа само колко съм доплатил при тази замяна“. Така днес Цветан Цветанов отговори на въпроса колко точно е платил за новото си луксозно жилище. Припомняме, че тузарският имот се намира в новопостроена кооперация в кв. Изток, която е обявена за „сграда на годината“ през 2017 г. Освен за жилището, Цветанов е платил и за „ВИП асансьор“.

Неминуемо темата отново опира до шестте апартамента на втория в ГЕРБ, които се прочуха през 2011 г. Тогава Цветанов заяви, че му били купени от родителите на съпругата му – пенсионери, оцеляващи с общ доход от пенсии по- малък от 500 лева. По този начин Цветанов се оправда как в качеството си на държавен служител – по онова време в общината, се е превърнал в милионер в недвижимо имущество. Съпругата му Десислава също е държавен служител – която и тогава, и към момента работи в ДАНС.

Въпреки скромните си доходи, се оказа, че тъстовете на Цветанов са много спестовни и за периода 2004-2009 г. са спестили над 200 000 лева, които старателно трупали в 14 банкови сметки. Откъде са дошли тези парите – така и не стана ясно.

През 2013 г. в-к „Галерия“ разкри, че Цветанов притежава: 2 апартамента в чисто нова кооперация в кв. Изгрев, на стойност над 250 000 лева. Оказа се, че кооперацията е построена от кума на Цветанов – Тодор Бояджиев. Освен тези два апартамента супер- лукс, се оказа, че към 2013 г. вторият в ГЕРБ е горд собственик на още четири жилища в столицата, както и на 3- етажна вила в родното село на баща си – село Шума.

Проверката на НАП по онова време, не открива никакви нередности. Явно приемат версията за платежоспособните тъстове на Цветанов. Все пак, към онзи момент Цветан Цветанов е вътрешен министър в първото правителство на ГЕРБ. Skandalno.net

Надя Колева, Skandalno.net

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

3 коментара

  1. не може един имот да се продава два пъти в един ден
    най-вероятно Цв ЦВ чрез бившия си служител, който е назначен в РВД е извършил прехвърлянето на двата апартамента, но в действителност са си негови, а документално се водят сега на друг

  2. Е И,КАКВО ТОЛКОВА,ЕДИН АПАРТАМЕНТ МОЖЕ ЛИ ДА СЕСРАВНИ С КРАЖБИТЕ ЗА МИЛИОНИ НА НИНОВА И ЙОНЧЕВА,не трябва да се обръща внимание на папагалите отБСП,президентът и той истеряса,този илитерат

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *