Напрежение между Китай и Тайван: Бойните им кораби са застанали едни срещу други в Тайванския проток (С ВИДЕО)

Китайски и тайвански военни кораби са застанали едни срещу други близо до средната линия в Тайванския проток, предаде Ройтерс. Според източниците на агенцията Пекин и Тайпе са изпратили по десетина тежко въоръжени бойни кораби, които противостоят едни срещу други, но не предприемат провокативни действия.

ВИЖ ВИДЕОТО:

https://youtu.be/J74si1Tjg1U

Причината за реакцията на Тайван а военни учения на Китай, в които армията на КНР симулира атаки срещу чуждестранни военни цели край югозападното крайбрежие на острова, потвърди източникът, който пожелал да запази анонимност, тъй като няма разрешение да говори пред медиите.

По-рано Пекин обяви, че е отработил прецизни удари по Тайван.

Тридневните китайски военни учения около остров Тайван завършват утре. Те бяха обявени, след като тайванската президентка Цай Ингвен се срещна в сряда в Калифорния с председателя на Камарата на представителите в САЩ Кевин Маккарти на връщане от обиколка в Централна Америка. Причина за тази поредица от визите и опит на Тайпе да получи международно признание за своята държавност.

Военните учения целят „пълно обкръжаване“ на Тайван, съобщи китайската държавна телевизия Си Си Ти Ви, цитирана от Франс прес.

„Днешното учение се фокусираха върху способността на въоръжените сили на Китайската народна република да поеме контрол над морето, въздушното пространство и комуникациите …, за да възпре външни враждебни сили и напълно да обкръжи Тайван“, уточни телевизията.

Най-тясната част на Тайванския проток между китайския бряг и острова е около 130 километра. Според китайската държавна телевизия в ученията са взели участие ескадрени миноносци, ракетни катери и бойни самолети.

САЩ изпращат войски в Тайван

ВИЖ ВИДЕОТО:

https://youtu.be/KsQzJ8x2uz4

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

12 коментара

  1. Хамериканците- къде ви отидоха чиповете?
    Нали се бихте в гърдите- дайте да ви видим!
    Това се очакваше и беше въпрос на време.
    ФАЩагите- реагирайте де:)
    Питайте фон лайняната и макарона- нали заплашиха Син Дзин!
    Ха- ха!
    Макарончо- иди пак да търсиш сметка на Поднебесната!
    Смешници- никой не ви бръсне за нищо вече, лайняни и фондерлайняни л@йна!

    • Макарона се се смушил около клит@ра на бабицата си се моли на сатаната да не му падне я някой Сърмат, а някой „доволен“ новофранцузин да не му резне кухата робска зелка.

      • На макарона ще му дойде сармат- както е идвал на дедо му наполеон.
        Клитор@ на бабетата- тя няма клит@р, има зачатък на х@й, защото отдавна тоя педер@ст си е сменил пола.

    • Иначе не се притеснявай за чиповете, в техните колонии като България има бол перални втора ръка, ще им съберем. Утре Зурла фон Залайно ще издаде заповед да си събираме и предаваме старите перални :)

  2. Поздравления МИНА и аз мисля като теб ! БЛАГОСЛОВЕНА да си !

  3. Благодаря, Анонимен.
    Бъди благословен и ти!
    Най- хубавото е, че не съм сама, а ставаме все повече!
    Бъдете благословени, българи!

  4. Китай е далече, така че по ме вълнуват изборите в турция, че ако падне ердоган идват сорсоидите на власт и положението и за нас става опасно.
    Ще влизат в джендърхалифата, ще воюват с Русия от наша територия и ще сбъднат поредното пророчество, което предрича изчезването на държавата-пуйка. Но ние сме прекалено близо, за да не си изпатим.

  5. КИТАЙЦИТЕ БЯХА ТРЪГНАЛИ С ДЖОНКИ 1957 ГОДИНА ДА ПРЕВЗЕМАТ ОСТРОФ ФОРМОЗА – ТАЙВАН, А САЩ СТРЕЛЯШЕ СРЕЩУ ТЯХ С РАКЕТИ СТИНГЕР …

    СЕГА СТОЯТ НА ПОСТ КИТАЙСКИ САМОЛЕТОНОСАЧИ, СТРАЖЕВИ КОРАБИ, ВЕРОЯТНО ПОДВОДНИЦИ И РОБОТИ !

    НА КОЙ НЯМА ДА МУ ИЗДЪРЖАТ НЕРВИТЕ, А МАРКОНИ НЕ ОСТАНА ДА СЕ МОЛИ ЗА МИР И МИРНО РАЗРЕШЕНИЕ НА ЖЕЛАНИЯТА И ИСКОВЕТЕ НА КИТАЙ,

    НЯМА ДА ИМА МИР И РАЗПИРАТЕЛСТВО, !

    ЖАЛКО ЗА СВЕТЪТ, ТОЙ ЩЕ СЕ РАЗДЕЛИ И ПОБЕДИТЕЛИ ЩЕ ИМА НО НЯМА ДА ИМА КОЙ ДА УПРАВЛЯВАТЕ !

    СТЕФАН Д-Р Д ЧОЛАКОВ
    БЪЛГАРИЯ

  6. Тексас прие закон за собствена валута обезпечена със злато.
    Хората се готвят да напуснат потъващият сатаниски кораб, за разлика от еничарите управляващи България, чиято главна цел е присъединяването ни към турция.

    • Следващият турски президент – Кемал Калъчдароглу, чиято победа е сигурна, обеща да изпълни всички изисквания на либералния джендър-халифат за три месеца и турските граждани да могат да пътуват без Шенген.
      Пълноправно членство в ЕС, чрез което ще заграби България безплатно.Отказва се от Руското С-400 и безусловно ще спазва решенията на Европейския съд. Ще укрепи НАТО, САЩ и Организацията за ислямско сътрудничество, което дефакто е заявка за отваряне на втори фронт срещу Русия в Черно море, тъй като щял да премахне конвенцията Монтрьо и наводни Черно море с кораби на нато. Превземане на Арменски територии от Азербайджан и прекарване на директна сухопътна връзка с Турция. Чрез нея англосаксите ще елиминират напълно Русия от Европа.
      –––––––––––––
      Аде сега рипайте за банани и демокрации и се радвайте на ценностите задаващи се с новият ни възход от присъствието….. че ще е за последно.
      Гарантирано от ЕС и НАТО!

  7. FuckEU – няма как Туркията да стане член на Европейската кошара независимо кой ще е Президент.Дори и този новия да обещава каквото си иска за да получи подкрепата на Еврозадниците и сатанистите.
    Турция никога няма да стане член на Еурото.Ако искаха да я приемат щяха отдавна да го направят.

    • Аз не казвам дали ще стане или не, а какви декларации прави фаворита в предстоящите избори.
      Зора на сатанистите е да включат турция във войната с Русия и за целта са готови да им подарят България.
      И съм убеден, че ще успеят да го направят, което би означавало само, че пуйките ще настъпят мотиката. Щото Русия няма да ги гали с перце като укропитеците, а направо ще им подпали шалварите, с което ще сбъдне поредното пророчество, че такава държава няма да има.

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *