Нагъл Олигарх се Изгаври с Българите: Живеят като Животни, но не искат да работят!

Красимир Дачев
Красимир Дачев

„Ние, българите  живеем като животни, но сме се примирили и не искаме да работим. Точно затова  живеем така, както и  работим – мизерно”.

„Гениалното“ прозрение и откровение е на бизнесмена и кредитен милионер Красимир Дачев, който участва в предаването „Челюсти“, разисквайки  темата „Лоши ли са богатите?”.

За да не бъде нападнат с унищожителни коментари, Дачев се опита да изкара виновници за това положение работодателите.  Но забележете: Те били виновни, че не карали работниците да дават максимума от себе си на работното място.

„Объркана държава сме. Ние просто не можем по никакъв начин да накараме служителите си да работят”, дълбокомислено разкри Дачев.

„Ами, господин Дачев, ако ти не можеш да накараш хората си да работят, проблемът е твой, а не на обществото. Захвърли си бизнеса и иди да копаеш, защото явно за бизнесмен не ставаш“, бяха най-меките коментари, които се появиха веднага след изказването му в социалната мрежа.

Всички помним разтърсващата изповед на работничката в хипермаркет, която по 9 часа не подвивала крак и накрая за 11 дни получила 14 лева заплата.

Тя не си клатила краката – зареждала щандовете, миела, метяла и дори отпушвала тоалетните.

Продавачки в магазини не подгъват крак по 10 часа, нямат почивен ден и накрая се прибират с по 300 лева заплата. С която нито могат да си гледат децата, нито да си платят тока… и живеят наистина като животни!

Масово в заведенията наемат сервитьорки на пробен период, а след това им казват, че не са издържали изпита и ги изхвърлят, без да им дадат и лев.

Миньори с месеци не си получават заплатите и живеят на вересия.

Медицински сестри в частни болници дават денонощни дежурства, грижат се за пациенти и накрая се разписват във ведомостта срещу 400 лева. След което бягат в чужбина, за да оцелеят.

Да, прав е господин Дачев. Българските предприемачи не могат да накарат хората да работят, защото ги мачкат, унижават, подиграват се с тях. Карат ги да подписват декларации, че няма да се разболяват, няма да раждат и какви ли не още незаконни безумия. А по-хубавичките моми се използват и за други услуги в извънработно време.

Да не отваряме дума пък що за стока са и как забогатяха 99 % от собствениците на бизнес у нас – от кредитни и приватизационни милионери, през перачи на мръсни нарко пари до наместници на чужди и откраднати от държавата капитали. В общи линии това е дереджето на крупния български бизнес и неговите представители. Е, как такива хора, които не са заработили и един лев в пазарни условия, а са с подарени бизнеси, ще имат представа как се работи?! Такива хора са само неадекватни и нагли!

Как един българин може да работи съвестно във всяка една чужда държава, а у нас е мързелив, г-н Дачев?

Много просто.

Там му плащат за труда, тук – не.

Там го осигуряват, тук пишман бизнесмените му броят жалките заработени стотинки на ръка, за да крият данъци.

Дайте на хората нормални заплати и ще видите, че не са мързеливи. Отнасяйте се с тях като с човешки същества, а не като с роби!

Докато нечестно забогателите в 99 % от случаите родни предприемачи продължават да дерат кожата на работника, той ще им отговаря със същото.

Основен закон на Нютон!

У нас законите не важат, но физичните и природните действат слава Богу! А господинът Дачев плаче, че няма кадри.

Ако не погледнете на трудолюбивите пчелици като на хора, ще останете и без сега наличните си работници.

Всички, до един ще избягат в чужбина. А след тях и вие, но вече не като олигарси, а като най-обикновени работници от Изтока, Вие неуважаеми нагли, крадливи, самодоволни и безсрамни пост-комунистически и псевдо-капиталистически прасета! Мамка ви! Skandalno.net

ЕТО КАК СЕ ГАВРЯТ С РАБОТНИЦИ В БЪЛГАРИЯ! ВИЖ ВИДЕОТО:

https://youtu.be/SxnVzt-sA0k

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

5 коментара

  1. Преди време бях на едно интервю за работа,секретарката ме посрещна учтиво,предложи ми кафе исладки в един лъскав и луксозен офис,попита ме дали ще се съглася да попълня една анкета,аз я попълних.Тя погледна написаното от мен,повдигна рамене ,поусмихна се и измърмори,че това,което съм написала нищо не й говорело,защото тя нямала нито средно ,нито висше икономическо образование.Аз тогава бях на 44г,а тя 19-20години.Аз се замълчах.Попитаха ме дали ще се съглася да попълня тест с икономически теми и въпроси,като имаше отворени и затворени въпроси.Аз се съгласих,попълних теста и го предадох.След около 30 мин.пауза се появиха 2 млади мъже също на около 20години,със сигурност не са имали 25години възраст,ме поканиха в една зала да си поговорим-устно интервю.Седнахме в залата.Започнаха да ми задават въпроси като пред тях бяха само моята автобиография,изпратена по интернет,нито анкета ,нито таста.Слушах им въпросите и на давмата ми зазадоха по два въпроса.Аз им отговорих,че тяхното поведение,непрофесионализ,липсата им на най-елементарна компетентност,познания,стаж не заслужват аз да губя повече нито миг от ценното си време и няма да благоволя да отговоря на нито 1 от 4 отправени въпроси към мен!Единият господин ме попита защо съм отказала да попълня анкета и тест,въпросите и задачите хич не били трудни!Аз станах и отворих вратата и помолих секретарката да им донесе листовете с моята анкета и листовете с теста и отговорите.Тя се притесни,ама трябвало да ги търси,ама къде ги била сложила,изчерви се,разтрепери се,ама не ги намирала в папката…..Помолиха ме да седна и в рамките на още 1 час отново да пиша анкета и тест,за да продлжели с въпросите,щото не били приключили интервюто!Аз из им казах,че не са достойни за моята компания и да ги удостоя с такава чест!Двамата имаха стикери на длъжност „Мениджъри по човешките ресурси“!Но те не се сещали какви въпроси да зададат на Магистър по финанси с моя опит.Когато видяха,че аз няма да взема да пиша отново тест и анкета ми отговориха ,че секретарката в понеделника щяла да потърси при първа възможност къде е сложила моя тест решен,който аз съм сигурна във верните си отговори и анкетата и да ми се обадят за втора среща.Никой не е проверявал тези анкети,нито теста,никой не изказа мнение за анкетата и отговорите ми по въпросите на теста.Ама аз по документи съм била одобрена за длъжността „Финансов менджър“!Сигурно от тия момченца,които нищо не им говореше написаното в автобиографията ми къде на каква длжност съм работила,каква квалификация,качества и познания съм имала и какаъв опит съм имала до тогава-момента на интервюто.Казах им,че те обаче изобщо няма как да бъдат от мен одобрени за работодатели!Реакцията им беше-зяпнаха,увиснаха им и на тримата в коридора чененетата и се спогледаха.Аз си тръгнах!Така и до днес вече 2 години в тази фирма още търсят явно моята анкета попълнена и теста с отговорите.

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *