Мор! Четири човешки трупа на свинско погребение в Якоруда, пили алкохол-менте!

линейкяЧетирима млади мъже починаха един след друг, след като пиха ракия с метанол в Якоруда.

Зловещата случка стана по Коледа, а отровени продължават да постъпват в болницата. Мъжете се събрали по весел повод – да заколят прасето на единия и да се почерпят след свинското погребение. Те не подозирали, че и тяхното ще последва свинското само след няколко часа. Стопанинът нямал пари и купил от съсед – домашен производител на напитката четири литра. Размяната била натурална и производителят получил за стоката си един заек. Той обаче не казал, че „подобрил“ домашната си ракия, като я подправил с метанол и смятал, че колачите няма да се усетят.

Мъжете обаче се усетили, но доста късно. Получили световъртеж, повръщане и започнали да падат един след друг на земята. Дежурната линейка започнала да ги извозва по двама в болницата в Самоков, а оттам ги препратили в токсикологията в Благоевград. Тримата, които пили най-много, не могли да бъдат спасени и починали един след друг. Тази нощ почина и четвъртият.

Други трима бяха спасени след огромни усилия на лекарските екипи и денонощно наблюдение и лечение. Още двама са постъпили тази нощ в болница, след като пили отровната течност.

Прокуратурата е започнала разследване на случая, производителят е арестуван. Грозят го до 10 години затвор за причиняване на смърт по непредпазливост.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *