Мони Паси, ти и останалите от евроатлантическата ви банда сте за Затвора!

Най-ревностният евроатлантик у нас – Соломон Паси, в предаването „Денят започва с Георги Любенов“, под благосклонния поглед на водещия, опита да оправдае налагането на цензура, като се мотивира с текст от Наказателния кодекс.

Соломон Паси: „Разбира се, има плурализъм на мненията, аз не отричам, че има различни мнения и те трябва да се чуват в определени граници, но тези граници се определят от Наказателния кодекс на Република България. И затова… когато се цитират закони, те трябва да се четат. Аз съм  взел от НК член 419, който казва, че който по какъвто и да  е начин оправдава, отрича, или грубо омаловажава извършено престъпление против мира и човечеството, което е войната в Украйна сега, и с това създаде опасност и т.н. и т.н. се наказва с лишаване от свобода от 1 до 5 години…. Има наказателен кодекс, който определя много точни рамки. Вие, ако ги каните тези хора, вие ставате техен съучастник. БНТ става техен съучастник… да не говорим за БНР, където е още по-тежък случая“.

Паси не прочете целия член, пропусна следното : „и с това създаде опасност да се упражни насилие или да се създаде омраза срещу отделни лица или групи от хора, обединени по раса, цвят на кожата, религия, произход, национална или етническа принадлежност“…

И така… хубаво е човек да познава законите, но трябва да познава  и фактите. Ако пък ги познава, да може да бъде достатъчно честен и независим, за да се опре на тях. Ако този член се приложи към основните ни национални медии, там ще стане голям катаклизъм.

След преврата в Киев през 2014-та година и последвалото го реципрочно отделяне на две републики в Донецка и Луганска области, правителството на превратаджиите обяви и започна „антитерористична операция“, в която освен армията, взеха участие и „доказани антитерористи“ като батальоните Азов, Айдар, Торнадо и т.н., които са частни военни формирования, финансирани от олигарси. Да оставим настрани този изключителен принос в правото, по-лошото е, че вместо с антитерористична дейност, въоръжените формирования на Украйна се заеха с чисто терористична дейност – безогледно обстрелване с артилерия и понякога с авиация срещу граждански обекти, около които няма никакви военни цели и с избиване на цивилни.

За огромно съжаление, този тероризъм беше „оправдаван, отричан и грубо омаловажаван“ както в основните ни национални медии, така и в голяма част от политическите ни среди. Тероризмът на украинските въоръжени формирования не е спрял с включването на Русия във войната, той продължава и сега. Продължава и „грубото омаловажаване“.

Бяха „грубо омаловажавани“ и всички сигнали, че ръководството на Украйна, след отказа да изпълни своята част от мирното споразумение, към началото на 2022-ра година беше готово за начало на настъпление и решаване на конфликта силово. За по-бързо забравящите, да напомня, че и Оланд и Меркел (по ирония на съдбата представители на страните, гаранти за Украйна в мирния процес) признаха, че идеята на подписването на Минск-2 е била да се даде време на Украйна да изгради силна армия, нищо повече. А не беше трудно да се съобрази, че при това развитие, Русия ще влезе във войната, а войната ще излезе извън Донбас и ще вземе изключително много жертви. И пак за по-бързо забравящите, идеята на Минск-2 беше ЛНР и ДНР да се върнат в състава на Украйна на федеративен принцип. Кръвожадните кукловоди на  украинските власти явно това не ги е устройвало.

Та човек трябва да внимава какво си пожелава, макар че за щастие на г-н Паси, прокуратурата с тези „омаловажители“ няма да се заеме. А резултатите от техните действия са видни и в средите на някои по-лековерни хора вече е създадена „омраза срещу групи от хора, обединени по национална или етническа принадлежност“.

А ако излезем извън казаното от г-н Паси и погледнем към Конституцията ни, ще видим следното:

Чл. 24.
(1) Външната политика на Република България се осъществява в съответствие с принципите и нормите на международното право.

(2) Основни цели на външната политика на Република България са националната сигурност и независимостта на страната, благоденствието и основните права и свободи на българските граждани, както и съдействието за установяване на справедлив международен ред.

Принципите и нормите на международното право, както и справедливия международен ред, категорично не включват предоставяне на оръжия на терористи, защото те защитавали границите си. Предоставяйки оръжия на Украйна, ние нарушаваме Конституцията си. За съжаление, двете политически сили, които сезираха КС, го направиха по съвсем друг повод и резултатът беше логичен.

Сега се питам, те дали биха го направили отново, с този мотив? А президентът, дали би го направил? А главният прокурор?  Трудно ли е нещата да се казват с истинските имена? Хора, които избиват умишлено цивилни, за да постигнат някакви цели, макар и не техни, а на кукловодите си, са терористи. А на терористи оръжие не се дава.

Автор: Любомир Данков

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

13 коментара

  1. А ,,майната му на православието,, попада ли под члена на наказателния кодекс. Не,естествено,наглата мутра е недосегаема.

  2. Мони,НАТО и Европейския съюз са организации,със ускорено затихващи функции.

  3. По тази логика всички, които омаловажават/ са омаловажавали над 100- те военни намеси на САЩ/ НАТО с милиони жертви попадат под същия член. Пълен списък има в Wikipedia като се потърси в търсачка “List of armed conflicts involving the United States”.

  4. От какво се издържа този мазник и родата му толкова години?! Нещо произвежда ли освен словоизлияния с цел манипулация?

  5. Този и майка си ще продаде и предаде. Какво ли остава за….България!

  6. Много сте милостиви като изпращате Паси и евроатлантическата банда в затвора.Мястото им е в Украйна.Да отидат на фронта и там да защитават „мирните“ намерения на местните нацисти и кукловодите им.

  7. Този е от най-противните политически родиноотстъпници, заедно с крадлата ленче кремче, която той веднага приюти да лапа и тя държавна пара. Също и плевльо-едно отвратително мазно създание, на което само като му чуеш гласа, ти се повръща. Ако имаше справедливост, тези отдавна да са напуснали…

    • Умни са,да ги вземат мътните, но използват ума си само за вреда на околните и собствена полза.

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *