Милорад Додик: Западът имаше план да раздели Русия на 5 части, в Югославия просто репетираше за това

Западът имаше план да раздели Русия на пет части и работеше по него в продължение на последните 30 години. Руският президент Владимир Путин обаче наблюдавайки развитието на тенденцията, разбра за тези планове и пое инициативата в борбата за националните интереси на страната си. Това заяви в интервю за ТАСС президентът на Република Сръбска Милорад Додик в кулоарите на Петербургския международен икономически форум.

„Преди 20 години, провокирайки войните в Югославия, Западът просто тренираше, за да може години по-късно да направи същото в Русия. САЩ и НАТО окупираха Украйна, за да се доближат максимално до Русия и в по-нататъшни етапи с най-различни прийоми и средства да я разпаднат, да я разделят. За постигането на тази цел Украйна им трябваше като предна база. Ние знаем за съществуването на този план: Русия да бъде разделена на пет части. САЩ са се научили да правят подобни изпълнения в много части на света. И след като добре го отрепетираха, накрая дойдоха тук – пред вратите на Русия. Мислеха, че ще им се получи“, каза той.

Според Милорад Додик Путин „безпогрешно разпозна всички тези тенденции и застана начело на борбата за руските национални държавни интереси“. „Затова аз считам Владимир Путин за национално богатство на Русия и на целия руски народ“, подчерта президентът на Република Сръбска.

„Основната цел на Запада, на Европа, която няма абсолютно никакви ресурси – нито газ, нито петрол, нито редки метали, нито лидери – е да завладее ресурсите, които Русия притежава“, заключи Милорад Додик.

Президентът на Република Сръбска не изключи обединение на представляваната от него втора сръбска държава, която е автономия в рамките на Босна и Херцеговина, със Сърбия. „Да, най-вероятно ще се случи. Това е най- естественото нещо. Абсолютно исторически оправдано е двете страни, в които мнозинството от населението е представено от единния сръбски народ, да се обединят в единна структура и общност, но това е задача на бъдещите поколения и на политическите решения на двете страни“, каза той пред ТАСС.

Додик даде пример с обединението на Източна и Западна Германия, във всяка от които „германският народ живееше свободно“ и представляваше мнозинството. „Тогава естествено, по абсолютно исторически обоснован начин, те се обединиха. И основната заслуга за това обединение беше на Русия, като наследник на СССР, която дори не потърси компенсации за това“, добави президентът на Република Сръбска.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

4 коментара

  1. Йма голяма разлика между Югославия и Русия. В Русия никога не е имало диктат за налагане на руското и явен стремеж за покоряване и асимилиране на другите етноси, а сърбите безогледно клаха, мачкаха и посръбчваха другите. Пример – българска Македония. Не случайно всички останали части на общата им държава скъсаха със сърбите с кръвопролитна война. За разлика от сърбите Русия и руснаците си късаха от залъка за да извадят дивашките племена от средновековието им и да ги превърнат в модерни, богати и развити, индустриално части на общата им държава. Войни за разпад на държавата им не са водени с изключение на чеченската щуротия подпалена от религиозни фанатици и днес в Украйна поради безумното слугуване на англосаксонските бесове.

  2. Те откъснаха много месо(територии) от Русия, сега идва обратното броене и Русия си връща откраднатото. Пожелавам на държавите желаещи да разкъсат Русия, да получат това , което сами пожелават на Русия, т.е. самите те да бъдат разкъсани!

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *