Меркел: Минските споразумения бяха подписани, за да се даде време на Украйна да стане по-силна военно

“Минските споразумения бяха подписани, за да дадат време на Украйна и да й помогнат да стане по-силна военно“ – това заяви най-цинично на 7 декември бившият германски канцлер Ангела Меркел.

В интервю за Die Zeit бившият канцлер отбеляза, че всички страни, участващи в Минските споразумения, са разбирали, че конфликтът в Украйна е само замразен, но самият проблем не е решен.

„С Минското споразумение от 2014 г. посредниците Германия и Франция дадохме време на Украйна. Тя го използва, за да стане по-силна военно и структурно, както се вижда днес. Днешна Украйна не е Украйна от 2014-2015 г.“, каза още бившият канцлер.

Ангела Меркел изрази и мнението, че „страните от НАТО, дори в периода на споразуменията, са можели да окажат на Украйна помощ в размера, в който го правят сега“. 

Ангела Меркел признава, че Минските мирни споразумения между ДНР, ЛНР и Украйна с посредничеството на Русия, Германия и Франция не са били нищо друго, освен блъф от страна на Запада, чрез който да спечели време, през което да въоръжава и обучава армията на Украйна за война срещу Русия.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

7 коментара

  1. Каза си го жената.Какво ги увъртате ,Путин бил нападнал и тинтири монитори.Всичко е било планирано за голямото плюскане ,но се отлага .

  2. А нека Русия, да отиде пак на преговори, без да е победила във войната!!! Подиграват се със Русия, и даже не го крият вече!!!

  3. И КАТО СИ ЗНАЕЛА ЗАЩО МЪЛЧА БЕ ДЪРТА КУРВО ? ВСЕ ПУТИН И РУСИЯ СА ВИ ВИНОВНИ НАТО И ЕС ДА СЕ РАЗПАДНЕТЕ БЪРЗО ДАНО !

  4. ТИЧАШЕ И СЕ СРЕЩАШЕ С ПУТИН,ТО ЦЕЛУВКИ,ТО ПРЕГРЪДКИ,А СЕГА СВАЛИ КАРТИТЕ! ТАКИВА МЕТИЛИ СТЕ ВСИЧКИТЕ,ЗАТОВА СЕГА ЩЕ СЪРБАТЕ ПОПАРАТА МРЪСНИ ФАШИСТКИ КОПЕЛЕТА!

  5. Каква безгранична наглост ! Дали са време на Украйна да се въоръжи. Е, през това време и Русия се въоръжи и стана № 1.

  6. Дядо Ташко бивш мотопехотинец от Маркца каза:

    В чест на интервюто на Меркел я поздравявам с песента на артилериста, Изправи се гора от стомана насочете се бойни дула. Огън наши Руски братя по кръв и оръжие.

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *